Hírek

„Az első félidő semmi!”

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott az élvonalból már korábban kiesett Zalaegerszeg otthonában az OTP Bank Liga 27. fordulójában.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Újpest FC 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 2200 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovics, Szalai T., Hidvégi (Kocsis, 88.) – Máté I P., Szakály D., Ganugrava, Nicorec (Kovács G., 75.) – Brkics (Vittman, 56.), Pavicsevics. Edző: Prukner László
Újpest: Balajcza – Litauszki, Lipták, Pollák – Henritse (Markovics, 30.), Proesmans, Vasziljevics, Nagy P., Barczi (Kovács D., 65.) – Balogh B., Zamostny (Remili, 53.). Edző: Marc Leliévre
Gólszerzők: Máté I P. (46.), illetve Vasziljevics (tizenegyesből, 73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Negyedóra ismerkedés után enyhe mezőnyfölénybe került a ZTE, helyzetek nélkül. Az Újpest kontrákra rendezkedett be, de egy-két pontrúgáson kívül nem sok veszélyt jelentett a hazai kapura. A szünet után gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat, egy ideig uralta a játékot. A vendégek büntetőből egyenlítettek, majd fölénybe kerültek, de Vlaszák védéseivel a ZTE tartani tudta a döntetlent. A zalaiaknak ez volt a nyolcadik 1-1-es eredményük hazai pályán a jelenlegi szezonban!

– Az első félidő semmi! Azon gondolkoztam, mit tudnak írni erről az újságírók? Csak mezőnyjáték volt, semmi helyzet! A második félidő első percében vezetést szerzett a Zalaegerszeg, majd egy vitatható tizenegyessel egyenlített az Újpest – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a ZTE és a magyar válogatott korábbi kiváló védője. – Ezután eléggé kinyílt mindkét védelem, több gól is születhetett volna. A végeredmény igazságosnak mondható. Összességében eléggé közepes színvonalú mérkőzés volt. A büntető után az újpestiek kialakítottak egy-két veszélyes helyzetet. Ekkor csak Vlaszák Géza óriási bravúrjainak köszönhetően nem szerzett vezetést a vendégcsapat, amely egyébként elég gyenge kis társaság. Ebben a mai összetételében nem jobb, mint a Zalaegerszeg. Annál jobb csapat a ZTE, minthogy tuti kieső legyen. Továbbra is motiváltnak mondható csapatnak tűnik, a játékosok nem adták fel, nincs letargia. De ez már csak eső után köpönyeg, már csak erkölcsi értéke van.

Olvasói sztorik