Hírek

Rosenborg hendis hazai, LASK vendég

A trondheimi alakulat kettővel gázolhat át a sereghajtón; a linziek idegenben verhetik a kieső Hartberget...

Hartberg-LASK Linz 2!

A tavaly még élvonalbeli vendégek nyerni járnak Hartbergbe. Ezúttal sem szakítanak jó szokásukkal…
A 33. fordulót rendezik ma este az osztrák második vonalban. A hazai együttesnek ugyan még matematikai esélye van a bennmaradás kiharcolására, ám gyakorlatilag már csomagolhatnak: négy mérkőzés alatt kellene ledolgozniuk 11 pontos hátrányukat.
32 ütközetet követően a kékeknek mindössze 21 pontjuk van, Walter Hormann alakulata saját pályáján 3-3-10-es csapnivaló sort hozott össze. És a sikereket sem mostanában aratták a kék-fehérek: legutóbb szeptember közepén örülhettek a drukkerek három pontnak, azóta pedig kilenc alkalommal próbáltak szerencsét Mössnerék.
Azonban nem csak hazai környezetben botladozik mostanság a társaság. A Hartberg november 9-e óta képtelen nyerni; ezen adatok ismeretében már egy cseppet sem meglepő, hogy a kiesés első számú várományosa lett…
A hátralévő négy fordulóban szinte lehetetlenség ledolgozni a 11 pontos hátrányt. És ha ez sikerülne, akkor is osztályozó várna a kékekre. Nem hiszünk a csodákban…
Ha a Hartbergről azt mondtuk, hogy már-már reménytelen a helyzete, nem tartjuk sokkal jobbnak a LASK pozícióját sem. A fehér-feketék persze nem a kiesés elkerüléséért, hanem a feljutásért küzdenek, ám helyzetük nem rózsás. Az eltelt 32 mérkőzésen a 3. helyezett csíkosak 54 egységig jutottak, a St. Andrának 61 pont áll a neve mellett. Négy ütközetben kellene behozni a lemaradást, ráadásul a 2. pozícióban még ott áll az Austria Lustenau, amely 57 pontos.
A linzi együttes mégis bizakodhat, hiszen ha nem ront a hátralévő időben, a riválisok pedig botlanak, még akár az élre is állhat az utolsó fordulót követően. Van ebben realitás, hiszen mindkét előtte álló alakulattal meccselnek még Aignerék!
És Walter Schachner együttese – az április eleji botladozás után – jó formába lendült, az elmúlt két fellépésén nem hibázott. Az Altach elleni idegenbeli siker egyértelműen a bravúr kategóriába tartozott.
Ám idegenben nagyon sok pontot hullajtottak el a fiúk: mérlegük a túrákon 5-9-2! Ha csak három ikszet behúztak volna, most más lenne a helyzet…
Bár mint rögzítettük, nem feltétlenül eredményes látogató a LASK, Harterbe azért mindig szívesen utazik. Ennek egyetlen oka van: ott mindig nyer! Legalább is az eddigi három túrája alkalmával mindig három ponttal tért haza. És még valami: a sikereik mindig hendisek voltak…
Van egy olyan érzésünk, hogy a LASK simán nyer Hartbergben. Az 1,85-ös szorzó felettébb csábító…

Rosenborg-Stabaek (0-1) 1! +2,5!

Nagyon régen kalandoztunk a norvég bajnokságban, és most úgy gondoltuk, eljött az idő egy portyára! A bajnokaspiráns csúnyán elveri a sereghajtót!
A tavalyi vesszőfutás után a Rosenborg az idén újra a bajnoki címre tör, és célja eléréséhez a Stabaek legyőzése nem jelenthet akadályt. És a trondheimi alakulat eddig jó úton jár, hiszen 6 forduló elteltével veretlen, igaz, 3 siker mellett 3 iksz is szerepel a nevük mellett. Otthon a Songdallal nem bírtak Jan Jonsson mester tanítványai, ám ezért a pontvesztésért nem érheti szó a ház elejét, hiszen a Songdal jelenleg a 2. a bajnokságban. A múlt héten az Aalesund vendége volt a fehér-fekete brigád, és játszott 2-2-es döntetlent. A kupában egy alacsonyabb osztályú társulat nem okozott gondot, egy laza nyolcast hintettek Pricáék.
Iversenék egyébként nem fukarkodnak a gólokkal, 6 fellépésen 12 találat arra utal, hogy a Ronseborg továbbra is a támadófutball híve.
A Stabaekkel nagy gáz van az idén, a kékek tökutolsók, mindössze egy ikszet tudnak felmutatni Petter Belsvik tanítványai. És az sem mostanában történt, hanem a nyitófordulóban. Azóta öt zakó… Idegenben három égés, 2-10-es gólaránnyal.
Igyekeztünk utánajárni, hogy váltott-e trénert a klub, de az általunk felkeresett honlapokon még a régi tréner szerepel a vezetőedzői pozícióban. A társulatot egy apró sikerélmény érte a héten: a Lommedalens ellen továbbléptek a kupa első köréből.
Tavaly nagy meglepetésre a Lerkendal Stadionban nyerni tudott a baeruni csapat, ám annak előtte rendre zakóval távoztak a vendégek. Hol kisebbel, hol nagyobbal…
Nos, most a nagyobb méretű vereséget jövendöljük a kék-fehéreknek… Azt gondoljuk, hogy Iversenék legalább kettővel elverik a látogatókat, és igencsak meglepődnénk, ha a felek nem jutnának el három találatig…

Andrew barátunk pedig a derék írek góljaiban bízik ma

Shamrock – UC Dublin, over 2.5 gól @ 1.65

Labdarúgás: Premier League (Írország)

Dátum: 2012-05-04 21:00 CET

Fogadóiroda: Bwin
A nap talán legbiztosabb over tippje a Shamrock Rovers és a UC Dublin összecsapása az ír bajnokságban, lássuk is miért!
A Shamrock egyértelműen az ír liga egyik legjobb csapata: gólerősek és a védekezésük is rendben van, odahaza eddig szenzációsan futballoztak. Ugyan az EL-ben nem alakított kiemelkedőt a csapat, de már az is nagy szó náluk, hogy gólt tudtak szerezni a PAOK, a Rubin és a Tottenham ellen is, ráadásul a Partizan Belgrád csapatát a selejtezőkben sikeresen kiejtették. Most a bajnokságban 18 ponttal a második helyen állnak a Sligo mögött, de messze ők szerezték a legtöbb találatot eddig: 22 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, védelmük pedig 11 alkalommal ingott meg. Otthon 4 győzelem mellé csak 1 döntetlen csúszott eddig be, ráadásul csak 2 gólt kaptak eddig hazai környezetben.

A vendég ezúttal a nagyon is verhetőnek tűnő, idén valószínűleg ismételten a kiesés elől menekülő UC Dublin csapata. A gárda tavaly 34 ponttal a 8. helyen zárt, az osztályozós helytől azonban inkább a Galway gyengélkedése mentette meg a csapatot, mint remek játéka. Nem egy világverő csapat ez: tavaly 80 gólt kaptak 36 meccs alatt, ennél többet csak a tökutolsó Galway kapott. Idén 14 kapott és 10 lőtt gólnál járnak és jelenleg a 10. helyen állnak 8 ponttal. Nincsenek jó formában a dubliniak, hiszen legutóbbi 4 meccsükből egyet sem tudtak megnyerni. Idegenben eddig mindössze egy döntetlenre futotta a csapat erejéből: a Sligo, a Dundalk és a St. Patrick’s is vereséggel küldte haza őket, a Derry otthonában sikerült kibekkelni a meccset 0:0-ra.
A két csapat egymás ellen rendre over-t játszik: a legutóbbi 9 meccsen minden alkalommal született legalább 3 találat. A Shamrock otthon rendre legalább hármat lő a UCD-nek. Ma is hazai fölényt várok, szerintem ismét legalább 3 alkalommal betalálnak a hazaiak, vendég találatra pedig nem hiszem hogy szükség lesz a tipp sikerességéhez!
Tipp: over 2.5 gól

Cork City – Dundalk, over 2.5 gól @ 2.20

Labdarúgás: Premier League (Írország)

Dátum: 2012-05-04 20:45 CET

Fogadóiroda: Sportingbet
Az ír Premier League 2012-es szezonja is javában zajlik már, és lassan nem árt beleásnunk magunkat fogadási szempontból, hiszen nyáron a legtöbb fogadási kínálatot (az északi ligákon kívül) ez a bajnokság adja. A 10. fordulót darálják ma a csapatok, és az általam választott meccsen a Cork City gárdája fogadja a Dundalk együttesét, és az over-re számos fogadóiroda kiváló szorzót kínált, melyet alacsony téten érdemes megjátszani!
A Cork tavaly 69 ponttal nyerte meg a másodosztály küzdelmeit, nagyon szoros volt a csata, hiszen a 4. helyen (tehát már nem osztályozós helyen) végzett Monoghan 66 pontig jutott. Mondhatjuk, hogy kiváló utolsó 5 meccses veretlen szériájának köszönhette a Cork City az első helyét, valamint a 2. helyezett Shelbourne botladozásának. Akkor 3.30-as gólátlagával a legjobb volt a mezőnyben a Cork, és bizony idén 9 forduló elteltével is közel van a legjobbakhoz a maga 2.56-os átlagával. Egyébként a 9. helyen áll a csapat 8 ponttal, a cél idén egyértelműen egy stabil középcsapattá érés az élvonalban. Ehhez azonban több kell, mint amit eddig mutatott a gárda… Otthon 1-2-2 10:6 mérleget hoztak eddig össze, tehát a góljaik jelentős része hazai közönség előtt született eddig. A Shelbourne elleni győztes meccsről érkezik a társaság, ráadásul idegenben sikerült nyerniük 2:1 arányban.
A vendég pedig az a Dundalk, mely tavaly a 7. helyen zárta a ligát, és úgy fest idén sem reménykedhet többen… A 8. helyen tanyáznak most 9 forduló elteltével, viszont rettenetesen kevés gól lőttek: eddig 4 alkalommal tudták hibára kényszeríteni az ellenfél védelmét, ellenben már 15 kapott gólnál járnak. Idegenben viszont győztek legutóbb, a Derry City csapatát 2:1-re verték meg. Előtte viszont a Shamrock 6:0-al küldte őket haza, de a Sligo sem kímélte őket a 3:0-s eredménnyel.
A két csapat egymás elleni eredményei rendre over-t mutatnak, főleg a legutóbbi időkben: 2009 őszén találkoztak ebben a felállásban, akkor 2:1-es Cork siker született, 2009 nyarán pedig 2:1-es Dundalk sikerrel ért véget ebben a felállásban a bajnoki meccsük. A mai meccsen nem számítok gólzáporra: ha ez az over bejön, akkor is necces lesz, maximum 3 gólra számítok a 90 perc alatt. A Dundalk védelme sebezhető, ugyanakkor a Cork City-é sem sokkal stabilabb. 2:1-es eredményt várok, de csak merészeknek és kis téten ajánlom ezt a fogadást!
Tipp: over 2.5 gól

Olvasói sztorik