Hírek

Jogos volt a győri szerződésbontás

Jonathan Walasiak ügyében a Győri ETO FC-nek adott igazat a FIFA.
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A klubot a játékos ügynöke, David Lasaracina panaszolta be, ám az ügyet vizsgáló testület elutasította a belga menedzser kérelmét.

A történet 2010 januárjában kezdődött. A csődbe ment belga Mouscrontól szerződtette a játékost az ETO, ám a légiós mégsem játszott egyetlen percet sem az élvonalban – írja a klub honlapja.

– Walasiak szerződését azért bontotta fel a Győri ETO FC, mert a játékos és menedzsere nem tájékoztatta a klubot egy olyan egészségügyi problémáról, amely nagymértékben befolyásolhatja a játékos teljesítményét. Kiderült, a belga játékost korábbi sérülése akadályozza abban, hogy élvonalbeli teljesítményt nyújtson, ezért egy hónap után a klub felmondta a szerződést – mondta Klement Tibor ügyvezető.

A középpályástól ezután, szerződésben foglalt kötelezettségeinek elmulasztása miatt elköszönt a klub, ám ő és menedzsere, David Lasaracina nem hagyta annyiban a dolgot. Utóbbi bepanaszolta az ETO-t a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél, mert a klub nem fizette ki számára az ügynöki jutalékot. A FIFA most küldte meg álláspontját az ügyről, a vizsgálat megállapította, hogy a játékosügynök számára nem jár pénz.

Olvasói sztorik