Hírek

Egy kosár, egy foci április utolsó napjára

Ma eldől a kosárlabda ABA League és akár az angol Premier League is.

Maccabi Tel Aviv – Cedevita, over 152.5 pont @ 1.91

Kosárlabda: ABA League – Play Offs

Dátum: 2012-04-30 20:15 CET

Fogadóiroda: Unibet
A férfi kosárlabda ABA League is elérkezett a döntőhöz, melyet ma este az izraeli Maccabi vív meg a Cedevita csapatával.
A Maccabi 24-1 mutatójával magabiztosan nyerte a főcsoportot, átlagban 154 pontos meccseket játszottak (átlagban 69 kapott pont és 85 dobott). Még amellett is kiválóan meneteltek ebben a ligában is, hogy játszottak az izraeli bajnokságban, valamint az Euroligában is sokáig talpon volt az együttes. David Blatt csapata kiváló együttessé nőtte ki magát, csapatjátékot játszanak és olyan kiváló nevek fémjelzik az együttest, mint: Richard Hendrix, James Shawn vagy épp Devin Smith. A Maccabi az elődöntőben 82:60 arányban intézte el a Buducnost csapatát, tehát viszonylag könnyen ment a döntőbe jutás…
A vendég pedig a kevésbé ismert Cedevita gárdája, akik az alapszakaszt a 2. helyen zárták 19-7 mutatókkal, tehát meg sem közelítették a győztes Maccabi csapatát. Az elődöntőben egy védekezésen alapuló meccset nyertek meg 68:56 arányban a Partizan ellen, holott a meccs elején a szakemberek a Partizan továbbjutását várták.
Nos, találkozott már egymás ellen a két csapat: a főcsoportban az izraeli meccsen 96:89-re nyert a Maccabi (185 pont), míg a Cedevita pályáján 83:77 arányban győzött a Tel Aviv csapata (160 pont). Tehát mindkét meccsen dobálták szépen a pontokat a srácok, nem kifejezetten a védekezésen alapult a játék. Ma is hasonlót várok, habár döntőről van szó: a Cedevita tisztában van azzal, hogy védekezéssel nem verheti meg ez a Maccabi-t. Támadni kell és pontokat dobálni, csak így lehet esélyük. A Maccabi-t pedig nem féltem: ők eljutnak 80-85 pont köré ezen a meccsen, de ha a Cedevita jól koncentrál, akkor 70-75 pontot képesek dobni. Jó oddson kínálják ezt a +152,5 pontot, érdemes betámadni!
Tippünk: +152,5 pont

Manchester City – Manchester United, over 2.5 gól @ 1.80

Labdarúgás: Angol Premier League 2011/2012

Dátum: 2012-04-30 21:00 CET

Fogadóiroda: Bet365
Manchesteri házirangadót rendeznek az Angol Premier League 36. fordulójában. Gyakorlatilag ez a meccs dönthet a bajnoki címről, és a City otthon játszhat a United ellen.
A City 3 pontos hátrányból várhatja ezt a derbit 25-5-5 mérlegének köszönhetően. Jó formában vannak, hiszen legutóbbi 3 meccsén veretlen maradt a társaság: a West Brom csapatának négyet, míg a Norwich-nak idegenben hatot vágott a City. Ugyanakkor fontos pontokat veszítettek a Suderland ellen (3:3) és az Arsenal otthonában elszenvedett 0:1-es vereség is fájó lehet…
A United sincs túl meggyőző formában: az Everton elleni 4:4 enyhé szólva meglepő volt, de a Wigan otthonában elszenvedett 0:1-es vereség sem túl fényes… Azonban ha összekapja magát Sir Alex csapata, akkor megállíthatatlan! 4:0-al küldték haza pl. az Aston Villa csapatát.
Nos, a mai meccs sok mindenről dönt: ha nyerni tud a City, akkor esélye lesz még a bajnok címre a hátralévő két fordulóban, azonban döntetlen vagy vereség esetén aligha reménykedhetnek aranyban a srácok. Nem hiszem, hogy két betonvédelmet látunk majd ma a gyepen: a United védelme könnyen zavarba hozható, de a City sem a hátsó alakzatáról híres! Legalább 3 gólt várok ezen a meccsen, figyelembe véve a legutóbbi eredményeket: 2:3, 6:1, 2:3.
Tipp: over 2,5 gól

Manchester City-Manchester United x2!

Még nem jött el a City ideje! A vörösök nem adják könnyen a bőrüket, úgyhogy nem lesz őrségváltás a tabella élén!
Csúcsrangadót rendeznek a Premier League-ben! A 2. City az éllovas United-et fogadja. A két elitalakulat között mindössze három egység a különbség, tehát hazai siker esetén a jobb gólaránnyal rendelkező kékek lépnének fel a dobogó legfelső fokára…
No de ne szaladjunk ennyire előre… A City furcsa szezont fut: parádés kezdés, aztán mélyrepülés az év elején, majd kapaszkodás… Silváék 35 fellépésen 80 pontig jutottak, ebből otthon, az Etihad Stadium-ban 49 került a zsákba (16-1-0, csak a Sunderland volt képes az ikszelésre). 51-10-es hazai gólaránya arra utal, hogy Agüeroékat nem könnyű megfékezni saját közönségük előtt.
Az év eleji botladozásnak tudható be, hogy Tevezék nagyon messze kerültek az aranyéremtől, hiszen volt olyan hétvége, amikor az United előnye 10 pontosra duzzadt a városi riválissal szemben. Aztán Baryék mintha meg is nyugodtak volna a tetemes lemaradás tudatával, hiszen ettől kezdve nem hibáznak. Az elmúlt fordulókban a West Brom-Norwich-Wolves trió kapott 12 gólt tőlük, ugyanebben a periódusban a vörösök csak négy egységgel gazdagodtak…
A városi derbi után még két ütközet vár Kompanyékra: elutaznak a szarkákhoz, majd fogadják a QPR-t. Nem egyszerű történet a Newcastle-i túra, ám mintha a fehér-feketék megtorpantak volna. Buzsákyékkal akkor biztosan könnyebb dolguk lesz Lescottéknak, ha a londoni kiscsapat addigra már kivívná a bennmaradást.
Mancini mesternek az okoz problémát, hogy nincs sérült játékosa, tahát ebből az elképesztő erős keretből kell kiválasztania a kezdő 11-et!
És akkor lássuk Sir Alex Ferguson alakulatát, amely nagyon kellemetlen helyzetbe hozta magát. Mint említettük, hetekkel ezelőtt már szinte mindenki elkönyvelte, hogy megvédi címét a vörös társulat, ám az elmúlt három játéknapon döcögött a gépezet. Vereség Wigan-ben, majd fölényes diadal a Villa ellen, aztán kínos hazai iksz az Evertonnal… Nem éppen veretes sor egy bajnokaspiránstól…
Most tehát 83 pont áll Scholesék neve mellett. Idegenben 12-3-2-es sort hoztak össze Giggsék, Newcastle-ben és Wigan-ben maradtak alul a vörösök. Vendégségben 36-13-as gólarányt hoztak össze Rooney-ék. A hátralévő két mérkőzésük nem ígérkezik nehéznek (Swansea otthon, Sunderland idegenben), bár az utóbbi túra azért nem tűnik életbiztosításnak…
Ami a hiányzókat illeti: Fletcher, Owen, Vidic és Anderson kihagyja az ütközetet. A két assziszt-király, Valencia és Nani azonban ott lesz a rangadón.
A kékeknél Agüero (22), a vörösöknél Rooney (26) vezeti a házi góllövőlistát, mindkét támadó természetesen pályára lép ma este.
Az idei szezonban már háromszor találkoztak a gárdák: a szuperkupa döntőben 3-2-es MU-siker született; a bajnokságban az Old Traffordon 6-1-re a City diadalmaskodott; az FA-kupában a kékek pályaválasztásával megint Rooney-ék örülhettek (2-3). Gólokból tehát nem volt hiány…
Szerintünk ma vendégek drukkerei örülhetnek majd a lefújás után! Az az érzésünk, hogy Ferdinandék nem kapnak ki, sőt, könnyen három ponttal távozhatnak a városi rivális stadionjából. Tippünk tehát 2x!

Wisla Krakow-Cracovia Krakow 1!

Városi rangadót rendeznek Krakkóban: az idén gyengélkedő sztárcsapat szerintünk otthon tartja a pontokat a kiesőjelölttel szemben.
A 7. helyen áll 40 ponttal a Wisla, amely egyértelműen csalódást keltő teljesítmény a gárdától. Előre sem nagyon tudnak már lépni a hazaiak, hiszen az EL-t érő pozícióktól 9 egység a hátránya, és három forduló alatt ezt bizony már nem tudja behozni az alakulat. Otthon kimondottan pocsékul teljesítettek a srácok, 6-2-5-ös mutatója legalább is erre enged következtetni. És akkor még nem szóltunk az impotens támadóalakzatról: hazai gólarányuk 13-10, tehát saját közönség előtt mindössze egyes átlagot hoztak össze a csatárok. Több, mint arcpirító produktum…
Viszont a formájuk biztató, hiszen Jirsekék egy kupasikert követően két bajnokit is behúztak. Összességében tehát ez jó ajánlólevél a városi rivális elleni meccs előtt.
Mert a Wisla nem is kaphatna könnyebb ellenfelet a Cracoviánál, hiszen a sereghajtó látogat hozzá. A vendégek minden bizonnyal búcsúznak az élvonaltól: ugyan még matematikai esélyük van a bennmaradás kivívására, de nem gondoljuk, hogy 3 fellépésen le tudnák dolgozni 8 pontos hátrányukat. Szóval, lefőtt a kávé a fiúknak, akik idegenben eddig is a könnyűlovasság kategóriába tartoztak (1-5-7). Formájuk valamelyest javuló tendenciát mutat, ami annyit jelent, hogy az elmúlt három mérkőzésen mindent csináltak.
Az elmúlt években ebben a felállásban rendre a Wisla diadalmaskodott, ám ősszel a Craciova nyert. A visszavágás is fűti majd a hazaiakat, no meg azért ők is szépen akarnak búcsúzni ettől a förtelmes szezontól. Nem lesz meglepetés, húzzuk be a hazait!

Olvasói sztorik