Hírek

Guardiolálrt (is) játszanak!

A Lecce folytatja a menekülő-showt, a Barca Guardioálért is játszik...

Lecce-Parma 1!

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat bele a Lecce! A délieknek nem lesz egyszerű dolguk, de szerintünk élnek a lehetőséggel!
Nagyon nehéz helyzetben vette át a Lecce irányítását Serse Cosmi: a piros-sárgák kieső helyen tanyáztak, messze leszakadva riválisaiktól. Aztán a gárda elkezdett pontokat szerezni, felzárkózott a többi együtteshez, s bár még mindig kieső pozícióban tanyáznak Giacomaziék, helyzetük már közel sem olyan reménytelen, mint volt ősszel.
Mert Oddoék hátránya négy fordulóval a zárás előtt mindössze egy egység, jelenleg 35 ponttal a 18. pozícióból várják a folytatást. A Via del Mare sokáig nem hozott szerencsét Di Michelééknek, ugyanis egyszerűen nem bírtak nyerni hazai környezetben. Jelenleg 3-6-8-as az otthoni mérlegük, amely egyáltalán nem jó mutató. Érdekesség, hogy idegenben sokkal eredményesebbek a piros-sárgák, a túrákon 20, saját közönségük előtt pedig csak 15 pontot zsebeltek be ezidáig.
Remek formát mutattak a hétközi fordulóig a fiúk: nem jött jókor a Napoli elleni hazai vereség (0-2). Előtte sokáig őrizte veretlenségét a gárda, és több bravúrt is bemutattak Blasiék. A hátralévő fordulókban szerintünk marad esélye a bennmaradás kivívására a Leccének, ám ehhez ma mindképpen három ponttal kellene gazdagodniuk. A Genoa 36 egységgel áll előttük, tehát ha Serse Cosmi győzelemre vezeti alakulatát, a Genoa pedig nem nyer Bolognában, akkor előzhetnek a déliek! Ennél nagyobb motivációra szerintünk nincsen szükség!
Azonban, mint említettük, nem lesz egyszerű dolga Murieléknek, hiszen egy remek formában lévő Parma vizitál náluk. A “kolostorosok” parádés szériájuknak köszönhetően eltávolodtak a veszélyes zónától, feljött a 9. helyre, neve mellett pedig 44 pont áll.
Donadoni mester összekapta a gárdát, az elmúlt három ütközetben nem hibáztak Floccariék. A kiesés réme már nem fenyegeti őket, igaz, feljebb sem tudnak lépni a tabellán. Idegenben azért szerényebben teljesítenek Okakáék: 3-6-8 a mutatójuk, ám legutóbb nagyon értékes sikert könyveltek el a túrájukon: az otthon veszélyes Palermot tréfálták meg Bibianyék (1-2).
A vendégektől tehát felszabadult játék várható, ám mivel Olaszországban járunk, itt azért néhányszor előfordult már, hogy a kényelmesebb helyzetben lévő gárda kevésbé teszi oda magát egy motiváltabb együttessel szemben…
Ami a hiányzókat illeti: a hazaiaknál Cuardado eltiltás, Migilonico és Julio Sergio pedig sérülés miatt hagyja ki a meccset. A Parmánál Okaka beteg, Zaccardo és Mariga pedig sérüléssel bajlódik.
Nos, szerintünk a Lecce bizony megkapaszkodik az utolsó szalmaszálba, Serse Cosmi mester feltüzeli tanítványait, akik otthon is tartják a három pontot. Tippünk tehát 1-es!

Rayo Vallecano-Barcelona (1-0) 2!

Guardiola mestertől szépen búcsúznak Messiék, és ennek ezúttal a madridi kiscsapat issza meg a levét. Kettővel nyernek a katalánok!
A darazsak még végül bajba is kerülhetnek, hiszen 34 forduló után 40 pontja van, a menekülő Gijonnak pedig 34. No, azért összességében nem kell pánikba esnie a Jose Ramon Sandoval Huerta csapatának, bár a bennmaradáshoz még néhány pont kellene… A következő két játéknapon idegenbe utaznak, ám az utolsó fordulóban a Granadát fogadják a fiúk.
Akik eddig otthon igencsak hektikusan szerepelnek: 7-1-9 a soruk, amelyhez pozitív gólarány párosul (28-19). Arattak fölényes győzelmeket Michuék (Osasuna 6-0), de kaptak nagy pofonokat is (Villareal 0-2). Mostanában viszont döcög a szekér, három mérkőzést buktak el zsinórban, így tehát még adott esetben meleg is lehet a pite Movilláéknak.
Labaka és Casado pirosat kapott Gijonban, ők eltiltottak, Armenteros, Piti és Fuego sérült a keretben.
A Barcelonával nagyot fordult a világ egy hét alatt: elbukták a bajnokságot, a BL-t, és elvesztették edzőjüket… Vegyük sorra a dolgokat. Az El Classicon tulajdonképpen nem is nagyon volt eséyük Iniestéknak a Real ellen, a fővárosiak megérdemelten nyertek a Camp Nouban. Ezzel a vereséggel a bajnoki cím úszott el. Aztán jött a Chelsea, sikerült is gyorsan ledolgozni az előnyt, a londoniak Terry marhasága miatt megfogyatkoztak, ám egy védelmi megingást kihasznált Ramires. Jöttek a katalán rohamok, Messi azonban csak két kapufáig jutott, sőt, még a 11-es pontról sem tudta bevenni Czeh kapuját. A hajrában Torres gólja adta meg a kegyelemdöfést…
És Guardiola mester roppant elegáns módon bejelentette, hogy elhagyja a Barca kispadját. A katalánokkal mindent megnyerő szakember pihenésre vágyik, és szerintünk a szabadságára jó élménnyel kívánják küldeni Guardiolát Xaviék!
Xavi és Piquet is sérült, Villa és Abidal hónapok óta nem bevethető.
Formáról, statisztikáról ebben az esetben szerintünk felesleges beszélni. Messiék odarakják magukat tisztességesen, és simán elverik szegény darazsakat. A hazaiak is a támadófutballt erőltetik, ami annyit jelenthet, hogy lesz 3 találat, ám abban még biztosabbak vagyunk, hogy lefújáskor kettő lesz közte, persze a Barca javára!

Olvasói sztorik