Hírek

Saját magát verte meg a Vasas

Az Újpest hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Vasast az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 26. forduló
Újpest FC – Vasas SC 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3500 néző. Játékvezető: Solymosi
Újpest: Balajcza – Kiss Z. (Nagy P., 42.), Lipták, Mihajlovics, Pollák – Vasziljevics, Henritse – Simon K. (Kovács I Dániel, 9.), Balogh B., Barczi – Kabát (Zamostny, 5.). Edző: Marc Leliévre
Vasas: Ilizi – Takács Z., Kovács II Dániel, Gyepes, Hudson-Odoi (Ferkó, 60.) – Mehmedagics, Kovács Á. (Simek, 56.), Farkas I B., Bárányos (Kiss T., 67.) – Dajics, Görgényi. Edző: Marjian Vlak
Gólszerzők: Vasziljevics (tizenegyesből, 49.), Lipták (65.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A hazaiak közel két év után nyertek ismét az angyalföldiek ellen, ezt megelőzően legutóbb 2010. május 23-án diadalmaskodtak 1-0-ra. Sikerével az Újpest nyolcpontos előnyre tett szert a továbbra is utolsó előtti, azaz kieső helyen álló, idegenben még mindig nyeretlen Vasassal szemben.

Marc Leliévre Újpest-vezetőedzőnek már a kilencedik percre két cserét végre kellett hajtania, mivel Kabát Péter és Simon Krisztián is megsérült. A hazai alakulat nem is tudott sok helyzetet kialakítani az első félidőben, míg a Vasas csak pontrúgásokból veszélyeztetett.

A fordulást követően vezetéshez jutott az Újpest: Mehmedagics kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, Vasziljevics pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt. Néhány perccel később a túloldalon szinte ugyanilyen jelenet játszódott le, hazai részről Lipták Zoltán kezezett, de Balajcza Szabolcs védte Dajics lövését. A válogatott védő nem sokkal később javította hibáját: egy gyönyörű esernyőcsel után passzolt higgadtan a kapuba. A folytatásban az Újpest magabiztosan őrizte előnyét.

– Nagyon nehéz helyzetben vagyok, amikor erről a meccsről kell beszélnem, mert szerintem nem ütötte meg az első osztályú szintet. Ezt tudjuk be a hirtelen jött nagy melegnek, és a két csapat nehéz helyzetének, hiszen mindkettőt lengeti a kiesés szele – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szanyó Károly, az Újpest és a Vasas korábbi játékosa. – Összességében megérdemelten nyert az Újpest, bár sok helyzete nem volt, de a Vasasnak még annyi se. Ezzel hűek voltak a tabellán jelenlegi elfoglalt helyezésükhöz. A három kényszerű csere biztosan megzavarta az Újpestet, Kabát meghatározó játékos, az ő kiesése biztosan össze tudja kuszálni a fejeket, ahogyan ez látszott is az első félidőben. Kapura lövés nem volt, egy Vasas-fejesre emlékszem. Ha ki kell emelni néhány momentumot, akkor a három kényszerű cserét említeném… A második játékrészben fölkapcsolt kettesbe az Újpest, és ez ezúttal elég volt. Kíváncsi vagyok, mi lett volna, ha az angyalföldiek berúgják a büntetőt. Lipták egyéni megmozdulása nagyszerű volt, gyönyörű gólt rúgott, de mondom, kulcsfontosságú volt a meccsen a kihagyott tizenegyes.

Olvasói sztorik