Hírek

Európába vágyódik a Leverkusen!

A Bundesligában nagy a tétje a BayArénában rendezendő összecsapásnak. Itt haza sikert érzünk. Az angol Championshipben ezúttal gólokra vadásztunk. Felszabadult, teher nélkül futballozó csapatok találkoznak Doncasterben.

Doncaster-Ipswich Town +2,5!

Felszabadult játékhoz gólok is párosulnak a Keepmoat Stadium-ban. A tét nélküli összecsapáson rendesen lesznek találatok!
A Doncaster nem tudta elkerülni az elkerülhetetlent: tavaly épp a vonal fölött végzett a gárda, de az idei kiírásban sereghajtóként búcsúzik a Championship küzdelmeitől. Tulajdonképpen nem is volt nagyon esélye a bennmaradásra, folyamatosan a hátsó régióban tanyázott. A gárda 45 fellépése közül csak 8-at tudott megnyerni, amely elképesztő gyenge teljesítményre vall.
Összességében 36 pontig jutott Dean Saunders alakulata, és ezzel a mennyiséggel képtelenség lett volna bennmaradni a ligában. A társaság a Keepmoat Stadium-ban sem vitte túlzásba az egységek gyűjtését: 4-8-10-es sora önmagáért beszél. A gólokat sem hintették Beyéék, ugyanis hazai környezetben mindössze 20-szor voltak eredményesek…
Másfél hónapig nem tudtak nyeri a közelmúltban Coppingerék, legutóbb azonban megtört a jég, és legyőzték a Coventryt, így a halovány kékeket is magukkal rántották a III. vonalba… Előtte azonban pocsék szériát produkáltak, tehát kiesésre voltak ítélve…
Az Ipswich a középmezőnyben zárja a szezont, jelenleg a 15., 45 ütközetben 58 pontot gyűjtve. Lényegesen nem tud javítani pozícióján, igaz, hátrébb sem nagyon tudnak csúszni a fiúk. Idegenben 5-7-10-es mérlegre futotta erejükből, ehhez 27-43-as gólarány párosult.
És, ha már szóba kerültek a gólok! Paul Jewell tanítványai rendre eseménydús kilencven perceket produkáltak. Összességében a találati mutatójuk 66-75, amely arra enged következtetni, hogy a gárda a támadófutballt részesítette előnyben.
Nincsenek jó formában Bowyerék, áprilisban öt fellépésük volt, de nyerni nem tudtak. Legutóbb saját pályájukon kaptak oktatást a Millwalltól (0-3). Chopráéktól a szakértők jobb szezont vártak, ám ez most nem, jött össze, így jövőre is a Championshipben szerepelnek a fehér-feketék.
Az elmúlt két évben ebben a felállásban mindig 6 gól esett. Egyszer nyert az Ipswich 6-0-ra, egyszer pedig remiztek (3-3). Most is gólesőt várunk, mivel tét egyik gárdát sem nyomasztja. Azt gondoljuk, hogy mindkét oldal eredményes lesz, de még tutibbnak tűnik a +2,5-ös opció!

Leverkusen-Hannover 1!

Hazai sikerrel számolunk Leverkusenben: ha nyernek a gyógyszergyáriak, akkor ott lesznek EL-ben! Kell ennél nagyobb motiváció? Szerintünk nem!

Két fordulóval a bajnokság vége előtt nagy a tömörülés az élmezőnyben. A Leverkusen áll jelen pillanatban jobban, ugyanis a piros-feketék neve mellett 32 fellépést követően 48 pont szerepel. A 6. helyezett alakulat tehát jelen állás szerint tagja lesz a jövő évi Európa Ligának, sőt, ha a Bayern megnyeri a BL-t, akkor az 5. helyezés Bajnokok Ligája selejtezőt érhet! És a Stuttgart mögött mindössze két pont a hátránya Sascha Lewandowski együttesének. Nincs más hátra, mint előre! És a gyógyszergyáriak az edzőváltást követően valóban jól teljesítenek, Robin Dutt távozása óta nem kaptak ki Rolfesék, tehát a formájukra nem lehet panasz. Az elmúlt négy ütközetben két iksz és két győzelem a mérlegük, talán csak a bennmaradásért küzdő Hertha elleni remi nevezhető botlásnak.
A BayArena az idén nem számított oroszlánbarlangnak, a 7-4-5-ös mutató legalább is erről árulkodik. Kiesslingék rengeteg pontot hullajtottak el hazai környezetben! Képesek voltak kikapni a Freiburgtól, a Nürnbergtől, vagy a Kölntől, ugyanakkor ikszeltek a bajnokkal, és legyőzték a bajorokat. Ki érti ezt?
A hiányzók listája nem rövid: Da Costa, Augusto, Sam, Rolfes és Schwaab egyaránt kihagyja az összecsapást.
A vendégek nagyon fura szezont futnak: otthon félelmetesek, egyedüliként veretlenek a mezőnyben, a túrákon viszont haloványan teljesítenek Mirko Slomka brigádja. Vendégségben 2-5-9 a mérlegük, s mindössze 10 gólt hintettek a kirándulásokon. Azért ez több mint visszafogott produktum.
Most a 7. helyen áll a társulat 45 ponttal, két meccs van hátra a bajnokságból, és ha ezeken a mérkőzéseken a maximumot hozzák (az utolsó játéknapon a már kiesett Lauternt látják vendégül), akkor előzhetnek, és újra kijuthatnak Európába Abdellaoue-ék.
Egyébként története legjobb szezonját futotta a brigád, hiszen az EL-ben egészen a negyeddöntőig jutott. A nemzetközi sorozatban is hozta hazai formáját, azaz meglehetősen kétarcúak voltak a bordók.
A legutóbbi öt túrájukat bebukták Konanék, igaz, kemény meccseket vívtak, talán csak Hamburgban nem kellett volna megégniük. Közben otthon nem voltak rosszak Panderék, ám legutóbb a Freiburggal nem bírtak (0-0).
Nem lesz ott Leverkusenben a sérült Diouf, valamint az eltiltott Rausch.
És akkor lássuk a statisztikákat! A Hannover számára klasszikus vágóhíd a BayArena! Az elmúlt négy meccset elvesztették a vendégek, ráadásul még gólt sem bírtak szerezni!
Az az érzésünk, hogy a Hannover hozza szokásos idegenbeli formáját, a motivált és jó formában lévő Leverkusen pedig behúzza a három pontot! Tippünk tehát 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik