Hírek

Vékony Honvéd-támadások

A Paks hazai pályán 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 26. forduló
MVM Paks – Budapest Honvéd FC 2-1 (1-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Berke
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sifter, Böde – Bartha, Szatmári L. (Magasföldi, 58.), Vayer (Kiss T., 58.) – Hrepka (Eppel, 88.). Edző: Kis Károly
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Hajdú N. – Horváth A., Ivancsics (Hadzics, 74.), Marshal, Faggyas (Vernes, 54.; B. Bozovics, 85.) – Délczeg, Vécsei. Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Böde (26.), Kiss T. (70.), illetve Horváth A. (49.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az első félidő nem hozta lázba a nézőket, mivel Böde Dániel szép gólján kívül többnyire csak unalmas mezőnyjáték zajlott. A fordulást követően jobb lett a találkozó, a paksiak több veszélyes akciót is vezettek, a Honvéd pedig, amikor tudott, kontrákkal válaszolt. Egy ilyen után egyenlített a vendégcsapat, de a csereként beállt Kiss Tamás egy szép fejessel eldöntötte a találkozót. A Paks sorozatban ötödik mérkőzésén maradt veretlen.

– Az első húsz perc alapján úgy tűnt, hogy a két csapat edzésjátékot, labdatartást játszott, a kapu felé nem nagyon mentek. Jó, hogy nem azt a feladatot kaptam valamelyik klubtól, hogy a kapusok teljesítményét mérjem fel, mert nem igazán tudtam volna mit lejegyezni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor. – Böde Dániel góljáig nem nagyon volt kapura lövés. Nagy feszültség nem látszott a pályán, hiszen egyik csapat sem juthat már sokkal feljebb vagy lejjebb a tabellán, ezért nem is estek egymásnak. A Paks azért érdemelte meg a sikert, mert a meccs utolsó részében többet tett érte, több kockázatot vállalt a kettős cserével, amellyel egyértelműen jelezte, hogy nyerni akar. A második gól parádés volt, és igazolta, hogy bejött a csere.

A kispestiek korábbi edzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Honvéd első védekező sora és a védelme között nagy távolság volt.

– A csapatvédekezés nem volt jó, Böde Dániel és Fiola Attila is végigvezethette a labdát egy nagy területen – vélekedett Őze. – A középpályás védekezés tehát nem sikerült, ez volt az egyik oka a vereségnek, a másik pedig az, hogy a vendégek támadójátéka nem nagyon erős… Supka Attila teljesen logikusan próbál kompenzálni, ha nincs jó támadójáték, a pontrúgásokra helyezi a hangsúlyt. A csapatból szemmel láthatóan nagyon hiányzott Tchami és Vidovics, ebben teljesen egyetértek Supka Attilával, mert ők a közelmúltban tényleg jól játszottak. Ebben a felállásban elől vékonyak voltak. A jobb játékosállományú csapat nyert, amelynek a cseréi is hozzátettek a játékhoz. A paksi Kiss Tamással kapcsolatban egyébként azon csodálkozom, hogy nem sztenderd ember, hiszen mozgékony, és elég jól cselez.

Olvasói sztorik