Hírek

Feltámad a bajnok?

A Helsingborg a Mjallby ellen kezdheti meg a felzárkózást. Az AGOVV-Den Bosch meccsen gólokkal számolunk, legalább hárommal.

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

AGOVV-Den Bosch +2,5!

Nem kímélik egymást a csapatok az apeldoorni meccsen: tuti, hogy eljutnak háromig a felek!
Ha egy pillantást vetünk a tabellára, akkor első ránézésre nyomban sima 2-est javasolhatnánk. Ám mi nem ezt tesszük, ugyanis egy halovány esélyt adunk a hazai együttesnek. A gólos opcióban viszont totálisan biztosak vagyunk, így tehát ezért erre a tippre lobbizunk!
Az apelddorni alakulatról sok szépet és jót nem lehet elmondani; annál több rosszat… A társulat csak azért nem áll az utolsó helyen, mert a derék emmeni fiúktól hat pontot levont a szövetség. Így most a 17., 33 fellépésen 19 egységig jutva. Az Emmennel szemben három pont az előnye, tehát a mai napon, az utolsó mérkőzésen ezt az előnyt kellene megtartania a gárdának. Muszáj lesz, hiszen ha nyer a rivális (erre kicsi az esély, ugyanis az Emmenhez a Sparta látogat), akkor búcsúzhat a ligától az AGOVV. A Sportpark Berg & Bos-ban 4-3-9-es sort hozott össze Hans van Arum alakulata, ám március eleje óta nem örülhettek három pontnak a brigád szurkolói. A formájuk pocsék, nyolc mérkőzésen egy pont jött össze. Még szerencse, hogy futott a társulat egy egészen elfogadható februárt…
És akkor a gólokról! A csapat találati mutatója 34-91! Azért nem semmi ez a védelem!
A Den Bosch biztos rájátszást érő helyről várhatja a folytatást, a 6. 54 ponttal, 7-4-5-ös egészen jó idegenbeli mutatóval. Nagyot már nem változtathat pozícióján a brigád. Mostanság nagyon szeszélyesen tolják Kilicék, hiszen játszottak mindent a közelmúltban.
A gólokkal viszont nem szerénykednek, ha ki is kapnak, akkor is azért oda-odaböknek egyet az ellenfélnek. Legutóbb két hete a Doordrechtben maradtak alul a srácok, ám akkor sem adták könnyen a bőrüket: 4-3 lett a vége.
Eddigi 17 túráján 26-18-as gólarányt hozott össze a Den Bosch, és az az érzésünk, hogy ezúttal sem lesz hiány találatokban. Ismerve az AGOVV védelmét, majdnem biztosra vesszük a vendégek gólját, ám azért a hazai együttes is eredményes lehet. Jön a +2,5, ez tuti!

Helsingborg-Mjallby 1!

Lesújt a bajnok! Az az érzésünk, hogy a piros-kékek sikert aratnak hazai környezetben, és folytatják a felzárkózást!
Nem úgy kezdte a címvédő a bajnokságot, ahogy azt előre eltervezte: Conny Karlsson alakulata ugyanis 5 fordulót követően 8 ponttal csak a 6. A helsingborgi Olympiában eddig két fellépésen van túl: sikerült legyűrnie a nagy rivális Elfsborgo, majd hiába játszottak a piros-kékek több mint fél órát emberelőnyben a GAIS-szal szemben, csak 1-1 lett a vége. Idegenben egy váratlan vereséggel nyitottak (Norrköping), majd iksz az Orebro pályáján, legutóbb viszont siker az Atvidaberg otthonában. Biztató a forma, kétségtelen…
A Mjallby szerényebb célokkal vágott neki a bajnokságnak, nem is csoda, hiszen tavaly is középcsapatként szerepelt a brigád. Jelenleg jól áll a szénájuk, mivel most az előkelő 5. pozícióban állomásoznak. Épp úgy 8 pont áll a nevük mellett, ebből idegenben 1-es sikerült begyűjteni (1. forduló, AIK), azóta egyszer mozdultak ki a fiúk, akkor kikaptak a Hackennél (4-2).
Az elmúlt két fellépésén azonban tarolt a Mjallby! Igaz, nem kellett kimozdulnia a stadionból (Atvidabergs, Djurgarden). E két siker hatására önbizalommal telve utaznak a fiúk Helsingborgba.
Oda, ahol az elmúlt években semmi siker nem érte őket. Sőt, az elmúlt 5 ütközetüket – helyszíntől függetlenül – egyaránt a címvédő húzta be úgy, hogy kétszer mindig kapitulált a vendégek védelme.
Most sem szakadnak meg a hagyományok, a Helsingborg otthon tartja a pontokat, és előz! Tippünk tehát masszív 1-es!

Andrew barátunk mai megérzései:

Sittard – G.A. Eagles, over 2.5 gól @ 1.55

Labdarúgás: Holland 2. osztály – 2011/2012

Dátum: 2012-04-27 20:00 CET

Fogadóiroda: Bwin
Célegyenesben a holland másodosztály idei sorozata, hiszen a mai este folyamán már a 34. forduló kerül megrendezésre, tehát elméletileg az osztályozós küzdelmek előtt az utolsó forduló, melynek keretei közt a Fortuna Sittard csapata fogadja a Go Ahead Eagles csapatát.
A Sittard számára nincs már tét ezen a meccsen: nincs esélyük elérni az osztályozót jelentő 7. helyet, hiszen 6 pontra vannak tőle. Eddig 47 pontot gyűjtöttek, amely messze túlszárnyalja a tavalyi produkciót, amikor összesen 26 pontot kapart össze a társaság. Nem lehetnek tehát elégedetlenek, még akkor sem ha éppen lecsúsznak az osztályozóról. 61 gólt lőttek idén (tavaly mindössze 42-ig jutottak) és csak 50 alkalommal kapitulált a védelmük a tavalyi 70-el szemben. Sokat fejlődött tehát a csapat. Most pedig hazai környezetben zárhatják a bajnokságot egy közönségszórakoztató játékkal. Saját közönség előtt egyébként 9-3-4 27:16 sort hoztak össze, most megszerezhetik a 10. győzelmüket is!

A vendég pedig az a GAE csapata, amely szintén éppen hogy lecsúszott az osztályozóról… Mindössze 4 pontra vannak a 7. helytől, így már nincs esélyük. Pedig jó hajrát nyomott a társaság, hiszen a legutóbbi 5 meccsükön veretlenek maradtak. 64:55 gólarányt hoztak össze idén (átlagosan 3.6 gól/meccs) és körülbelül a várakozásokhoz méltóan teljesítettek, bár az osztályozót nem sikerült elérni. Idegenben a maga 5-4-7 sorával nem rossz a csapat és a 25:30-as idegenbeli gólarány sem rossz (3.4 gól/meccs).
Figyelembe véve, hogy a meccs tét nélküli, ráadásul az utolsó fordulót nyomják a csapatok: látványos, támadó focit várok. Mindkét csapat be fog találni a kapuba, ebben biztos vagyok, és afelől sincs kétségem hogy eljutnak 3 gólig a csapatok. Ősszel is sikerült ez, akkor a GAE 2:1-re nyert odahaza! Most is lesz legalább 3 találat!

Sparta Praha – Sigma Olomouc, 1 @ 1.60

Labdarúgás: Cseh 1. osztály – Gambrinus liga 2011/2012

Dátum: 2012-04-27 20:15 CET

Fogadóiroda: Interwetten
Bajban a Sparta Praha csapata a cseh bajnokságban, ugyanis hosszú ideje tartó uralkodását tavaly megszakította a Plzen csapata, de ha nem szedik össze magukat, akkor idén nem szerzik vissza a trónt.. Négy forduló van mindössze hátra, tehát minden meccsen kell a 3 pont a gárdának.
A Sparta jelenleg a 2. helyen áll, habár a tavalyi bajnok Plzen mögöttük van 1 ponttal, a Liberec viszont előttük helyezkedik el a tabellán 4 ponttal. Nem lesz tehát könnyű a maradék 4 fordulóban megfordítani a helyzetet. Ráadásul nincs jó formában a prágai együttes, hiszen legutóbbi 5 meccséből csak egyet tudott megnyerni, igaz: az a Liberec elleni rangadó volt, ráadásul idegenben nyertek 3:1-re. Viszont fontos pontokat hullajtottak el a Teplice, a Primbram vagy épp a Slavia Praha ellen. Most 17-3-6 mérlege van a csapatnak. A legnagyobb baja a csapatnak, hogy nincs igazi góllövője: míg a Plzen eddig 57, a Liberec pedig 62 lőtt gólnál jár, addig a Sparta összesen 45 gólt tudott lőni. Saját közönség előtt szokatlanul gyenge a csapat: 6-2-4 16:15 mérleg. Most itt az esély a javításra, nem hibázhat a Sparta ha bajnok akar lenni. Nincs egyébként rossz sorsolása a csapatnak: a hátralévő fordulókban a Bohemians és a Ceske Budejovice csapatát fogadják, valamint a Dukla Praha csapatához látogatnak. Ezzel szemben a Liberec még a Plzen ellen is pályára kell hogy lépjen. Tehát van esély…

Viszont ehhez mindenképp le kellene győzni a mai vendéget, amely a Sigma Olomouc csapata lesz. A Sigma nem egy rossz csapat, csak a tabella mutatja így: 9 ponttól fosztotta meg őket a szövetség és így kerültek csak a 13. helyre. 9-9-8 mérlegük nem rossz, ráadásul a legutóbbi 4 meccsen nem találtak legyőzőre (Pribram, Mlada Boleslav, Slavia Praha, Bohemians). Idegenben egészen jó a csapat: 4 győzelem mellé 5 döntetlen és 4 vereség társul, mindehhez 16:17 gólarány. A legutóbbi 5 idegenbeli meccséből hármat sikerült megnyerniük, tehát jó formában vannak.
És végül az egymás elleni mérleg: ősszel a Sparta győzni tudott az Olomouc vendégeként 1:0-ra, tavaly pedig ebben a felállásban 2:0-s hazai siker született. Az Olomouc legutóbb 2008-ban tudott pontot lopni Prágából, akkor 1:1-el zárult a 90 perc. A meccs érdekessége, hogy hamarosan a kupában is megmérkőzik a két fél ugyanebben a felállásban. Akkor a végkimenetel bizonytalan lehet, hiszen a Sparta a bajnokságra koncentrál teljes erővel. Ebből kifolyólag én ma egy magabiztos, győzelemre törő hazai csapatot várok a pályára, akik egy szoros meccsen begyűjtik ezt a fontos 3 pontot és közelebb léphetnek a tabella éllovasához!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik