Hírek

Becsültbeli ügy

A Livorno először lép pályára a tragédia óta. Szerintünk a bordók győzelemmel búcsúznak Piermario Morosinitől. A Barca a bajnoki bukta után a BL-ben vigasztalódhat...

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Livorno-Cittadella 1!

Piermario Morosiniért is küzdenek majd a bordók a ma esti összecsapáson. Ez amolyan becsületbeli ügy lesz, nehezen tudjuk elképzelni a vendégek pontszerzését.
A Livorno a 16. helyen áll 34 mérkőzést követően, neve mellett pedig 38 egység szerepel. Nincs könnyű helyzetben a társulat, hiszen az osztályozós együttesekkel szemben mindössze négy pont az előnye. A gárda életét teljesen felzaklatta a fiatal futballista tragikus halála: mint ismeretes, a Pescara elleni mérkőzésen lett rosszul, majd hunyt el Piermario Morosini…
A tragédia óta még nem lépett pályára Armando Madonna együttese. Előtte kicsit szeszélyesen teljesítettek a bordók: meglepő győzelmek mellett csúnya vereségek egyaránt becsúsztak. Összességében otthon, az Armando Picchi-ben gyenge Filkorék mérlege: 4-5-8. És Dionisiék könnyen bajba kerülhetnek, hiszen elképesztően nehéz a sorsolásuk. Játszanak még a komplett élmezőnnyel, tehát hiába van két meccs fórjuk a riválisaikkal szemben, a hátralévő hetekben nem várható ponttermés Livornóban…
Muszáj lesz tehát minél előbb bebiztosítania a bennmaradást a gárdának, és ehhez pedig a Cittadellát feltétlenül le kell gyűrniük!
És e küldetés nem tűnik lehetetlen feladatnak. A vendégek egy hellyel és három ponttal előzik meg a házigazdát; egy fellépéssel azonban több van már a hátuk mögött. A brigád most tehát a 15., 35 ütközetben 41 pontig jutva. Idegenben Claudio Foscarini csapata 4-5-8-as mutatóval rendelkezik. Di Nardoék nincsenek topformában, legutóbb például a nagy rivális Ascoli nyert náluk. A sorsolásuk nem annyira vészes, a legnehezebb meccseken már túljutottak, de azért még néhány pontra mindenképpen szüksége van a gárdának a bennmaradáshoz.
Ősszel 2-2 lett a végeredmény, előtte pedig a Livorno otthon tartotta a pontokat. Most sem lesz ez másként, meggyőződésünk, hogy a bordók győzelemmel búcsúznak el egykori játékostársuktól. Tippünk tehát 1-es!

Barcelona-Chelsea (0-1) 1! +2,5!

Bejut a BL-döntőbe a katalán alakulat! A Camp Nouban ma ismét lesz ok örömre, Messiék kiheverték a Real-meccs okozta traumát. Lesznek gólok is az összecsapáson, és jó eséllyel hendivel húzza be a meccset a Barca!
A Stamford Bridge-en 1-0-ás előnyt szerzett a londoni együttes egy héttel ezelőtt, tehát a Barcelonának alaposan bele kell húznia ahhoz, hogy a müncheni döntő résztvevője legyen. Bízunk Pep Guardiola alakulatában, hiszen az mégsem járja, hogy egy hét alatt lerontsa eddigi remek teljesítményét a gránátvörös-kék egység!
Mert bizony a Barcelona a bajnoki címet elbukta. Nincs ezen mit szépíteni, a Real végre megtalálta a győztes taktikát Iniestáékkal szemben, és ezt alkalmazva három ponttal távozott a Camp Nouból. A kudarcon azonban nem rágódhat sokáig a sztárcsapat, hiszen újabb kihívás vár Xaviékra. Nem is kicsi…
Mert a Barcának legalább kettővel kellene lenyomnia a Chelsea-t! És még egy fontos küldetés: lehetőleg kapott gól nélkül lehoznia a mérkőzést. Mert ha Drogbáék beveszik Victor Valdes kapuját, akkor már hármat kell vágniuk Sanchezéknek!
És összességében erre is képesnek tartjuk a katalánokat! Mert a csapatnak most tényleg meg kell mutatnia, hogy van benne tartás!
Di Matteo vezetésével egészen jól teljesít a Chelsea, Boas mester távoztával egyszerűen csapatként funkcionálnak a kékek. És ennek meg is van az eredménye. Mindössze egy tétmeccsét bukta el eddig a londoni alakulat, a bajnokságban is jól hajráznak Drogbáék, és a BL-ben is az elődöntőbe masíroztak! Ráadásul az első mérkőzésen előnyt is szereztek a katalán sztárcsapattal szemben!
Terryékre azonban borzalmas kilencven perc vár. Mert kilencven, az biztos! Nehezen tudjuk elképzelni, hogy 1-0 legyen a végeredmény. Egyrészt, mert számolunk adott esetben egy vendég-góllal, másrészt pedig a Barca hazai teljesítményét figyelembe véve általában rendesen megszórják aktuális ellenfeleiket Pedroék.
A két gárda közül egyértelműen a hispán brigádot tartjuk jobbnak, és szerintünk Puyolék bebizonyítják, hogy igenis van tartásuk, és akkor teszik oda magukat, ha a legnagyobb szükség van erre!
Futballista-lélektan… Számtalanszor fordultunk e nemes tudományhoz, ha tippelés előtt álltunk. És most megint ezt esszük. Messiék mentik a menthetőt, a bajnoki cím ugyan elúszott, de a BL-trófeát még begyűjthetik. És ha ezt a Real ellen tehetnék meg, akkor ez igazán nemes bosszú lenne, és a katalán drukkerek talán meg is bocsátják a szombat esti botlást…

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik