Hírek

Másodosztályú kirándulás

A Varese a rájátszást érő helyért küzd, ezért legyőzheti a Grossetot. A West Ham a Leicesterhez látogat, és ezen a meccsen gólváltással számolunk.

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Varese-Grosseto 1!

A rájátszásra hajtó hazai együttes otthon tartja a pontokat. Nincs mese, a motivációs tényezők döntenek a mai nap!
Élesedik a küzdelem az olasz második vonalban is. A csapatok a 36. fordulóra készültek a hétvégén, a Varsese az 5., 35 fellépésen 56 pontot szerezve. E pozíció rájátszást ér, ám, hogy megtartsák a helyüket, pontokat kell szereznie a gárdának. Mögöttük nagyon hajrázik a Sampdoria és a Brescia is, tehát nincs könnyű helyzetben együttese.

A Varesénél a közelmúltban csere történt a kispadon: Christian Maraner helyét Rolando Maran vette át. Viszonylag kevés információnk van a váltás hátteréről, hiszen a szereplés nem indokolta a dolgot. Az új tréner egy modenai döntetlennel debütált, amely összességében elfogadható belépő…
Stadio Franco Ossolában, saját közönségük előtt viszont nem igazán meggyőző a társulat: 7-5-5-ös mutatója nem nevezhető félelmetesnek, ehhez 17-12-es, nagyon visszafogott gólarány párosult. Terlizziék az elmúlt két hazai fellépésükön nem hibáztak, sikerük értékét növeli, hogy a Pescara és a Reggina, tehát két élcsapat volt az áldozat.
A motivációval nem lehet probléma, hiszen a brigád mindenképpen meg akarja tartani rájátszást érő helyét. Minden pontra szüksége van a csapatnak! A Varesére még nehéz meccsek várnak, találkozik még egyebek mellett a Samppal és a Bresciával is.
Az ellenfél a középcsapatok békés hétköznapjait éli, jelenleg a 13. 43 ponttal. Előnye a veszélyes zónában tanyázó gárdákkal szemben 9 egység, tehát viszonylag nagy a távolság közöttük…
A Grosseto idegenben nem rossz, 5-6-6-os mérleget hozott össze, amely nem rossz teljesítmény, ám mostanában nem akarnak jönni az eredmények. Sforziniék 5 legutóbbi találkozójukon háromszor ikszeltek, kétszer pedig kikaptak. Különösen fájó volt a múlt heti zakó: a kiesőjelölt Nocerina nyert Grossetoban.
Tavaly, ebben a felállásban nyert a házigazda, ősszel pedig idegenben is diadalmaskodott a Varese. Ezúttal is azt gondoljuk, hogy a motiváltabb hazai alakulat söpri be a pontokat. Húzzuk be bátran az 1-est!

Leicester-West Ham United Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással számolunk a ma esti rangadón: a hazaiak becsületből még küzdenek egy nagyot, a vendégek pedig megpróbálkoznak a lehetetlennel, azaz megelőzni a szenteket…
Lassan véget ér a Championship küzdelemsorozata, hiszen a gárdák többségének már csak egy fellépéssel kell számolniuk. Nem így a ma este két főszereplőjének, nekik ugyanis még két meccset kell megvívniuk. Kezdjük a Leicesterrel, amely nagy reményekkel vágott neki a pontvadászatnak, de ezúttal is csalódást kelően szerepelt. A csapatot a feljutásra esélyes brigádok között emlegették a bajnokság előtt, ám a rókák megint betliztek egy sort, így tulajdonképpen nem is volt reális esélyük a play off-os helyek megszerzésre. Jelenleg a 10. helyen állnak, 44 találkozón 63 pontot szerezve. Nagyon előrelépni nem tudnak, és vissza sem csúszhatnak jelentősen a tabellán. Nugenték otthon, a King Power Stadium-ban 11-6-5-ös mérleget hoztak össze, ehhez 35-20-as találati arány párosul.

Nigel Pearson csapata teljesen szeszélyes volt egész évben, és nem hazudtolta meg önmagát a hajrában sem: legutóbbi hat meccsén 2-2-es mutatót produkált, tehát teljese kiszámíthatatlanok a kék-fehére. Beckfordék mellett szól, hogy eddig 63 találatot jegyeztek, tehát a támadójátékuk még az elfogadható kategóriába tartozik.
Ha csalódottak a Leicester-drukkerek, akkor a Wes Ham fanatikusai még inkább padlón lehetnek, hiszen kedvenceik vélhetően túlórára kényszerülnek, azaz nem sikerült az eredeti célkitűzést teljesíteni: nem valószínű, hogy a hátralévő két mérkőzésen hat pontot hoznak a Southamptonon.
Pedig minden szépen indult, Sam Allardyce remek kerettel vághatott neki a pontvadászatnak, ám a kalapácsosok rengeteg pontot veszítettek el. Nem tudtak olyan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, mint a Reading, vagy a S’oton. A piros-kék-fehérek otthon temérdek ikszet játszottak (10-8-4), ha ezeknek a felét behúzzák Cole-ék, akkor most páholyból várhatnák a finist. Nem így történt, így most, két fordulóval a vége előtt 80 ponttal a 3. helyen tanyáznak, 12-6-4-es vendégmutatóval. A szentek egy meccsel többet játszottak, ám 85 egységük van. A piros-fehérek a zárónapon a már kiesett Coventryt fogadják, a kalapácsosok vendége a Hull lesz.
A rangadókon rosszul szerepeltek Vaz Te-ék: a Reading oda vissz elverte őket, a szentektől egy pontot tudott elcsípni a londoni együttes. A gárda az elmúlt hetekben igyekezte rendezni a sorait, aratott is néhány sikert, ám a legutóbbi fellépésén nem bírt a gyengécske Bristollal.
Noble-ék szerintünk azért egy végső rohamra indulnak, hiszen nincs veszíteni valójuk. Az az érzésünk, hogy a vendégek nekirontanak a rókáknak, akik nem hagyják annyiban a dolgot. Meggyőződésünk, hogy izgalmas mérkőzés lesz ma este, amelyen mindkét fél betalál majd!

És Andrew kollégának hála egy kis szösszenet a finn ligából

HJK Helsinki – Jaro, over 2.5 gól @ 1.70

Labdarúgás: Finn 1. osztály – Veikkausliiga 2012

Dátum: 2012-04-23 17:30 CET

Fogadóiroda: Expekt
Folytatódnak a küzdelmek a finn élvonal 2012-es idényében, és a közel sem csúcsformában lévő HJK fogadja a Jaro csapatát.
Tény és való, hogy ez a HJK még közel sem az, mint amit megszokhattak a drukkerek az elmúlt években. A szezon első meccsén hátrányból verték meg a Mariehamn csapatát 3:1-re, azon a meccsen 3 perc alatt jutott mesterhármasig Pohjanpalo, és ezzel dőlt el a találkozó. Aztán a következő meccsen a TurkuPS vendégeként 1:3-as vereséget szenvedtek, csak büntetőből tudtak betalálni azon a meccsen. Ez a vereség nem érte váratlanul a csapatot, hiszen az elmúlt évek folyamán rendre kikaptak Turkuban, és ez most sem alakult másképp… Tavaly a HJK hatalmas fölénnyel nyerte meg a bajnokságot (24 ponttal előzték meg a második helyen záró Inter Turku csapatát), abban a szezonban 3.30-as gólátlagot produkáltak.
A mai meccsen pedig a Jaro FF csapata a vendég, akiket kötelező jelleggel meg kellene verni… A Jaro az eddigi egyetlen meccsét 0:2-re elbukta a MyPa otthonában. Sokáig tartotta magát a Jaro azon a meccsen, aztán a második félidő derekán kétszer is beköszöntek a hazaiak és eldöntötték a meccset, de tegyük hozzá: már az első félidő végén is volt egy meg nem adott gólja a MyPa csapatának! Tavaly 31 ponttal éppen elkerülte a kiesést a Jaro csapata, idén pedig egyértelmű cél a stabil középmezőnyben való szereplés, tehát a kiesés magabiztosabb elkerülése. A tavalyi szezonban 3.42-es gólátlagával majdnem a “legjobb” volt a csapat, akkor 33 meccsen 49:65-ös gólarányt sikerült összehozniuk.
Ami az egymás elleni mérleget illeti: tavaly ebben a felállásban nagyon simán, 6:0 arányban győzött a HJK. Ezt a Jaro-t szerintem a mai nap is illene megvernie 2-3 góllal a hazaiaknak. Ugyanakkor a helsinkiek védelme még közel sincs a legjobb formában, így a Jaro is betalálhat. Így pedig véleményem szerint adott az over tipphez minden!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik