Hírek

Variációk egy témára

Ma megint El Classicot rendeznek, ezúttal a Camp Nouban. Vannak tippjeink szép számmal a hispán ütközetre vonatkozóan. Emellett a Stuttgart is nyerhet Kölnben...

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Köln-Stuttgart 2! +2,5!

Nem érzünk meglepetést Kölnben: a kiesés elől menekülő hazai együttes szerintünk pont nélkül marad a nagyszerű formában lévő svábokkal szemben…
Nagy bajban vannak a kecskések! A dómváros együttese ugyanis jelenleg osztályozós helyen áll, de a Hertha nagyon hajrázik, és a kék-fehérek – akik nem mellesleg a már kiesett Lauternt látják vendégül – mindössze egy pontos lemaradással követik a kecskéseket. A pocsék formában lévő Köln vezetése meghúzta az ilyenkor szokásosat: edzőt váltott: Solbakken ment, Frank Schaefer érkezett. Pont viszont nem járt az új trénerrel, hiszen Podolskiék Mönchengladbachban pont nélkül maradtak (3-0).
A vezetőedző most bemutatkozhat a RheinEnergieStadion népének is. Ám nem lesz egyszerű dolga, hiszen egy remek gárda ellen kellene győzelemre vezetni tanítványait. És eddig hazai pályán sem brillíroztak Novakovicék. 5-3-7-es mutatót hoztak össze a fiúk, idei hat fellépésük közül csak egyet nyertek meg (Hertha).
Igencsak gyenge formát mutatnak a piros-fehérek, hiszen legutóbbi hat meccsükön mindössze egy egységet hoztak össze, gólarányuk pedig ebben az időszakban 4-20!
A hátralévő fordulókban nagyon kemény meccsek várnak még McKennáékra, hiszen a svábok után elutaznak a jó formában lévő Freiburghoz, majd fogadják a bajorokat…
Chihi, Andrezinho és Uth sérült, velük nem számolhat a szakmai stáb ma délután.
A Stuttgartról sokkal több kellemes dolgot tudunk elmondani. Bruno Labbadia alakulata az 5., 31 ütközetben 49 pontot összehozva. Az EL-ben való indulás szinte garantált, ám azért abban biztosak vagyunk, hogy e helyzetbe nem kényelmesednek bele Hajnalék.
Harnikék valóban brillíroznak, az elmúlt 9 játéknapon nem találtak legyőzőre, ebben a periódusban 7-2-0-ás sort produkáltak, 26-9-es gólaránnyal megspékelve a teljesítményt. Attraktív támadófutball jellemzi Ibisevicéket, négyet hintettek a Brémának, a Dortmundnak és a Mainznak is például!
Idegenben is sikerült kozmetikázni az ősszel kissé gyenge mutatójukat, így most már 5-4-6-os a mutatójuk 26-26-os találati aránnyal.
Boulahrouz és Audel sérüléssel bajlódik, őket nem tudja bevetni Labbadia mester.
Még egy pillanatra időzzünk el a góloknál: a Köln a 31 meccséből 20-szor, a Stuttgart pedig 21-szer játszott +2,5-ös találkozót! Azért ez meglehetősen beszédes adat…
És akkor az egymás elleni mérlegük: több mint 10 éve nem tudott nyerni a Köln otthon a svábok ellen. Sőt, az elmúlt három alkalommal fölényes Stuttgart-siker született (mindig volt legalább három gól…)!
Most is a vendégek esélyeire hívjuk fel a figyelmet! Szerintünk a kecskések nem jönnek ki a gödörből, és összességében egy cseppet sem lepődnénk meg, ha a szezon végén búcsúznának a Bundesliga I-től…

Barcelona-Real Madrid

A Barca rúg legalább 6 szögletet
A csatárok rúgják a legtöbb gólt: IGEN!
2. félidőben lesz legalább 6 szöglet
1 vagy több piros lap lesz
A 2-es csapat kap legalább 4 sárgát
Kedves blogtársak, elérkezett a nagy nap, hiszen ismét El Classicot rendeznek. Ezúttal a Camp Nou lesz a tetthely! Lássuk, mire is érdemes fogadnunk!
Szakítunk némiképp a hagyományokkal, és több opciót is kedves olvasóink figyelmébe ajánlunk. Kezdjük mindjárt a “szögletes” tippekkel. Adva van a szituáció: ha a Barca nem nyer, akkor négy fordulóval a vége előtt marad a 4, vagy 7 pontos hátránya a Reallal szemben, amely egyben azt is jelentené, hogy elszállt a címvédés lehetősége. Tehát Guardiola mester alakulatának muszáj nekirontania a fővárosiaknak. Felesleges hosszasan ecsetelni a katalánok támadójátékát, valamennyi sportszerető olvasónk pontosan tudja, hogy mennyire kreatív és attraktív futballra képes a gránátvörös-kék brigád.
Xaviék tehát támadásra vannak ítélve, lövések sokasága zúdul majd Casillas kapujára. Ezek egy része pedig majd az alapvonalon kívül landol majd, egy védőjátékos érintésével.
De maradjunk a kornereknél. A hazaiak szinte biztosan rúgnak majd egy gólt, és ugye Iniestáék nem arról híresek, hogy leálljanak egy gól után. Ronaldoéknak pedig kellemetlen lehet az utolsó négy játéknap abban a tudatban, hogy az egykoron tíz pontos előnyből a hajrára mindössze egy marad. Tehát a hófehérek is vezetnek majd akciókat szép számmal; lövésekből nem lesz hiány vendégoldalon sem.

Aztán nézzük a következő opciót, miszerint a csatárok vágják majd a legtöbb gólt. Ezen olyan sokat nem kell magyarázni, hiszen olyan támadók lépnek majd a Nou Camp gyepére, mint Messi, Alexis Sanchez, Pedro, vagy éppen Higuain, Ronaldo és Benzema. Persze, ott lesz majd a pályán Iniesta, Xavi, Di Maria, Özil, vagy Kaka, ám ennek ellenére meggyőződésünk, hogy az 1,6-os odds ajándék erre a lehetőségre.
És akkor a büntetések: elnézve az előző évek El Classicoinak jegyzőkönyveit, nyugodtan kalkulálhatunk piros lappal. És ismerve a madridi bekkeket (Pepe, Sergio Ramos…), a sárga kártyákból sem lesz hiány.
Nos, kedves sporttársak, ezúttal ezzel sajátos elemzéssel várjuk mi a Barca-Real ütközetet. És milyen tippjeink vannak még a tarsolyunkban? Szerintünk lesz három találat, és a mindkét fél betalál opció is erőteljesen benne van a pakliban…

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik