Hírek

Jó útra lépett a Paks!

Hrepka Ádám két góljával 2-0-re győzött a Paks a Pécs otthonában az OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 25. forduló
Pécsi MFC-Matias – MVM Paksi FC 1-2 (0-0)
Pécs, 2000 néző. Játékvezető: Bognár
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Causics, Todorovics, Kvekveskiri (Regedei, 75.) – Horváth Zs., Goia (Paracki, 58.), Zseljkovics, Demjén (Andorka, 67.) – Fröhlich, Bajzát. Edző: Mink Olivér
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Bartha (Magasföldi, a szünetben), Böde, Fiola, Szatmári, Vayer (Kiss T., 85.) – Hrepka (Eppel, 90.). Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Bajzát (68.), illetve Hrepka (52., 70.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az első félidő a kihagyott helyzeteké volt, legalább egy gólt mindkét csapat szerezhetett volna a szünetig. A második játékrészben kétszer is vezetést szerzett a veszélyes ellentámadásokat vezető Paks, és a második találatára már nem érkezett hazai válasz.

A Rangadó.hu-nak ezen a mérkőzésen két szakértője is volt! Az egyik Sifter Tamás, a paksiak játékosa, aki öt sárga lapja miatt nem játszhatott.

– Az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, meglepően sokat csúszkáltak a játékosok. Kiegyenlített volt a játékrész a helyzetek szempontjából is, Demjén Gábornak volt két lehetősége, illetve Hrepka Ádámnak – mesélte a 31 éves középpályás. – A második félidő gólok szempontjából jobb volt, megérdemelten nyertünk. A Pécs talán többet birtokolta a labdát, de amit edzőnk, Kis Károly egész héten kért, taktikusabban játszottunk. Annyit még hozzátennék, hogy kívülről úgy tűnt, Bajzát Péter a gólja előtt kézzel ért a labdához, de ennek szerencsére nincs jelentősége. Jó útra léptünk, a jövő héten a Honvéd ellen szeretnénk ezt folytatni.

Hazai szemszögből nézte az összecsapást az egykori kiváló védő, Toma Árpád, aki 312 bajnoki meccsen játszott a PMSC színeiben.

– Az első félidőben volt néhány lehetőség mindkét oldalon. Ez a meccs lényegesebben élvezhetőbb volt, mint a korábbiak, mert bátrabb, nyíltabb támadójátékot próbált erőltetni a Pécs. Balszerencse, hogy a második félidő elején gólt kaptak, de utána eléggé bátran és jól támadtak – részletezte a baranyaiak korábbi kiválósága. – Bajzát Péter gyönyörű gólt rúgott, de pech, hogy gyorsan megkapták a másodikat. Akkor úgy láttam, nem tudtak újítani. Ha tovább tudták volna tartani az egy-egyet, és lendületben maradnak, összehozhatták volna a győzelmet. Ebben a meccsben sokkal több volt a Pécs szempontjából. A szándék megvolt a bátrabb támadójátékra, azonban el kell gondolkodni rajta, hogy megéri-e, hiszen ez nyíltabb védekezést is jelent, jönnek a hibák. Ezúttal is két védelmi hibából kapták a gólokat. Azt a veszélyt hordozza magában, hogy nem elég stabilak hátul, ahogy ez most megmutatkozott. A látványos, bátor támadójátékot és a biztos védekezést együtt nem tudja játszani ez a csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik