Hírek

Eseménydús meccs, ellentétes félidők

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re győzött a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 25. forduló
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE 2-1 (2-0)
Albert Stadion, 5000 néző. Játékvezető: Solymosi
Ferencváros: Jova – Grúz, Klein, Sváb – Jovanovics, Rósa D. (Lisztes, 71.), Otten, Józsi, Hakola (Kulcsár D., 71.) – Beliczky (Fülöp N., 82.), Simics. Edző: Détári Lajos
Kecskemét: Németh G. – Koszó, Balogh B., Póti (Patvaros, 75.), Mohl – Litsingi, Csukics, Tököli (Balog M., 79.), Szavics, Bertus (Pekár, 68.) – Lencse. Edző: Török László, Szabó István
Gólszerzők: Simics (1.), Grúz (32.), illetve Litsingi (47.)
Kiállítva: Sváb (80.), illetve Pekár (70.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Szinte még el sem kezdődött a mérkőzés, máris megszerezte a vezetést a Ferencváros, amely az egygólos előny birtokában több-kevesebb sikerrel a folytatásban is igyekezett irányítani a játékot. Fél óra elteltével a hazaiak mezőnyfölénye újabb gólban mutatkozott meg, majd kicsit visszavett a tempóból a fővárosi csapat, de a KTE – bár adódtak lehetőségei – a szünetig nem tudott szépíteni.

A második játékrész gyors kecskeméti góllal indult, s a vendégek ezt követően több helyzetet is kialakítottak, ám a csereként beállt Pekár Lászlót kétpercnyi játék után – szabálytalan megmozdulás miatt – kiállította a játékvezető. A megfogyatkozott vendégcsapat helyzete így nehezebbé vált, tíz perccel később azonban kiegyenlítődött a létszám. Sváb Dániel megkapta második sárgalapját, így az FTC is tíz emberrel volt kénytelen folytatni és befejezni az összecsapást.

– Az első félidő a Ferencváros részéről, a második pedig a Kecskemét részéről volt tartalmasabb. Taktikusan, jól játszott a házigazda, a vendégek nem találták önmagukat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vass László, a Ferencváros egykori másodedzője. – A taktikából, és az első percben szerzett gólból kifolyólag az FTC megadta a találkozó alaphangját, és utána is dominált. A védekezésükben voltak kisebb hibák, az ötös faluk nem igazán állt össze. A KTE-nek halovány lehetőségei voltak, de az utolsó passzokat, az utolsó cseleket elrontották. A Ferencváros a tízedik perc táján összeállt, az ötös fal jól dolgozott, Otten és Jovanovics jól lépett ki. A Honvéd–Kecskemét meccsen az alföldiek nyerték meg a középpályás-játékot, most viszont a Ferencváros, mert Józsi Györggyel, Rósa Dénessel és Hakolával szemben csak Csukics és Szavics maradt, tehát fölényt tudott kialakítani a házigazda.

Az edző szakmai elemzésében kiemelte, hogy a Kecskemét egy kicsit feláldozta a középpályás-játékát arra, hogy Tököli Attila és Lencse László is szerepelt, ezáltal eggyel kevesebben voltak a pálya középső részén.

– Nyerő volt a Ferencváros részéről Beliczky Gergő, aki nagyon jól cselezett. Simics úgy-ahogy erőszakos volt, összességében lendület volt elöl a játékukban – vélekedett Vass László. – Az első félidőben egyértelmű volt a vezetésük, bár a második góljuk az ellenfél kisebb védekezési hibájából esett. A második félidőben megváltozott a kecskemétiek játéka, aktívabbak lettek, bár ugyanaz a rendszer dolgozott tovább, ami az első játékrészben nem működött. A hatvanadik-hetvenedik perc környékén ellenfele fölé nőtt a KTE, még akkor is, amikor Pekárt már kiállították, és kondicionális problémákat éreztem az FTC-nél. A hazaiaknál a cserék miatt is jöttek a gondok, Kulcsár és Lisztes nem sokat tudtak hozzátenni. Az első félidő alapján megérdemelt a Ferencváros győzelme, de a másodikban a Kecskemét közel állt az egyenlítéshez.

Olvasói sztorik