Hírek

Megszakadt a Siófok jó sorozata

A Budapest Honvéd a második félidőben mutatott játékának köszönhetően 3-1-re legyőzte a Siófokot az OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 25. forduló
Budapest Honvéd FC – FGSZ Siófok 3-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző. Játékvezető: Veizer
Honvéd: Kemenes – Botis, Debreceni, Lovrics, Vidovics – Ivancsics (Hidi, 80.), Johnson, Tchami (Horváth A., 64.), Vécsei – Délczeg, Hadzsics (Faggyas, a szünetben). Edző: Supka Attila
Siófok: Ribánszki – Fehér Zs., Fejes, Lengyel D., Egerszegi – Kecskés (Kanta Sz., 75.), Melczer (Sowunmi, 69.), Nagy I. (Pál Sz., 58.), Nyári T. – Haraszti, Simon A. Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Lovrics (50.), Ivancsics (71.), Faggyas (79.), illetve Simon A. (84.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Nem sok helyzetet hozott az unalmas első félidő, amely során inkább az egy alkalommal a kapufát eltaláló Siófok akarata érvényesült. A Honvéd egy-egy lövést leszámítva képtelen volt feltörni a látogatók védekezését.

A fordulást követően némi meglepetésre vezetést szerzett a hazai alakulat, ettől pedig kissé össze is zavarodott a vendéggárda. Ugyanakkor egyenlíthetett volna a Siófok, de nagy helyzete kimaradt. Nem sokkal később megduplázta előnyét a Honvéd, az előző fordulóban az Újpest vendégeként büntetőt hibázó Ivancsics Gellért volt eredményes. A három pont sorsát a csereként beálló Faggyas Milán döntötte el egy higgadt lövéssel. A Siófok ezután már csak szépíteni tudott.

A fővárosiak ezzel megszakították a Balaton-partiak jó sorozatát, ezt megelőzően ugyanis a Siófok öt csatát vívott meg veretlenül.

– Az egymással szöges ellentétben álló félidők annak is köszönhetők, hogy a Honvéd sebességet váltott, és főleg annak, hogy lehozták a teljesen formán kívül játszó centerüket, Emir Hadzsicsot, és beküldték a fiatal Faggyas Milánt, ezáltal Délczeg Gergely a helyére került – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vass László, a többi között a Ferencváros, a Honvéd, a Sopron és a Zalaegerszeg egykori edzője. – Voltak olyan változások a Honvéd szerkezetében, amelyek hozták magukkal a játék képének változását, és valószínűleg kaptak a szünetben egy kis fejmosást is, mert a folytatásban nagyobb sebességgel játszottak. De hangsúlyozom, kellett hozzá egy-két személycsere is. Az első félidőben az volt a fő probléma, hogy Hadzsics nem játszik jó formában, Délczeg nem a posztján szerepelt, a többiek nagyjából rendben voltak. A Siófok jól megszervezte a játékát, a hazaiaknak nehéz volt kialakulniuk, de nem is csináltak olyan elmozgásokat, ami mondjuk a tömörülő, vagy kissé defenzíven játszó, de feltétlenül szervezett rivális ellen elég lett volna. Keveset mozogtak, ezáltal nem alakult ki helyzetük, ugyanakkor a siófoknak volt két lehetőségük. A kispestiek megúszták az első félidőt, mert az nem az ő időszakuk volt.

Olvasói sztorik