Hírek

Bohemians, Monaco: az esélyesek nyugalmával

Pénteken az ír szigetre érdemes ellátogatni, ezt már korábban bebizonyítottuk. És a Monaco nyerő szériájából sem szabad kimaradni!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Bohemians-Monoghan 1!

Hazai sikert várunk az ír élvonal dublini összecsapásán: az újonc pont nélkül távozik a Dalymount Parkból!
Ha péntek, akkor irány Írország! Az elmúlt esztendőkben legalább is ezt javasoltuk kedves blogtársainknak, és ezúttal sem teszünk másként. Különösen azért nem, mert találtunk egy extra-tuti tippet a szigeten! A Bohemians ugyanis leveri a Monoghant! Több érvünk is van, természetesen.
Az ír élvonalban a 8. játéknapot rendezik, és eddig bizony mindkét alakulat gyengén teljesített. A hazaiak 7 fellépésen 7 egységig jutottak, otthon pedig mindent egyszer “csináltak” (1-1-1). Nem valami eseménydús meccseket vívnak, gólarányuk 3-7! Corcoranék az első öt ütközetben gólképtelenek maradtak, azonban az utolsó két fellépésükön már betaláltak, s így nyertek is nyomban két mérkőzést. A formájuk tehát bizakodásra adhat okot.
A vendégek újoncként vágtak neki a pontvadászatnak: osztályozón vívták ki a feljutást, ám a rajtnál csúnyán beragadtak. Mindössze két pont áll a nevük mellett, a gólarányuk pedig 4-15. Úgy tűnik, még nem vették fel a ritmust a fiúk: az elmúlt négy bajnokijukat egyaránt bebukták, és közben búcsúztak a Sports Cup-tól is. Vendégségben mindössze egy ikszre futotta erejéből: meglepetésre a St. Patrick’s stadionjában ikszelt.
Azt gondoljuk, hogy a hazai pálya előnye mellett a rutin és a nagyobb játéktudás is a Bohemians mellett szól. Az 1,62-es szorzó pedig ajándéknak tűnik…

Monaco-Le Havre 1!

Nem szakad meg Simone mester csapatának parádés szériája! A Monaco tovább menetel, ennek ezúttal a Le Havre issza meg a levét!
A gall második vonalban a 33. fordulót rendezik, és most már ott tartunk, hogy a hercegségbéliekről nem azt kell írnunk, hogy a kiesés ellen küzdő alakulat, hanem, hogy középcsapat! Nem volt ez mindig így… Sokáig a nagyon veszélyes zónában tanyáztak a piros-fehérek, ám a téli vérfrissítés jó hatással volt a déliekre: remek sorozatba kezdtek, amelynek hatására immár a 10. helyre kúsztak fel, 32 ütközetben szerzett 43 pontjukkal. Odahaza, a II. Lajos stadionban még most sem túlságosan veretes a mérlegük (5-7-4), de mindenképpen Komanék mellett szól, hogy legutóbbi négy hazai fellépésükön száz százalékosak maradtak.
És idegenben is jól nyomják mostanság Giulyék! Öt túrán nem kaptak ki, így az elmúlt 9 fordulót figyelembe véve a legjobb formában lévő együttes a ligában! Ebben a periódusban 23 egységet zsebeltek be, amely mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény!
Az ellenfél nagy bajban van: a Le Havre a 17., 32 mérkőzésen 37 pontot gyűjtve, tehát épp a vonal felett állomásoznak. Van miért izgulniuk a fiúknak, hiszen a már kieső helyen álló Metz is 37 egységig jutott.
Nem véletlenül jutott idáig a gárda: nyolc találkozón vannak túl győzelem nélkül. Otthon négy iksz, idegenben csak zakók… Ha folytatják e “díszítősort” a srácok, akkor ebből kiesés lesz…
Idegenben 3-3-10 a mutatójuk, és a 16 kiránduláson mindössze 10-szer voltak eredményesek. Ez nagyon halovány produkció, így nagyon nehéz lesz bennmaradni…
Az ősszel, fordított felállásban 2-2 lett a végeredmény, előtte pedig két alkalommal Monacoban nem kapott ki a Le Havre. Ám korábban rendre elbukta a túráját a vendég a II. Lajosban.
A Monacoban továbbra is érezzük a lendületet, és ahhoz, hogy jövőre is második ligás legyen a piros-fehér brigád, még mindenképpen pontokat kell gyűjteni. A hátralévő hat fordulóban kemény meccsek várnak még Traoréékra, így tehát a bennmaradáshoz szükséges egységeket minél előbb be kell gyűjteniük. És a Le Havre valóban nagyon pocsék formában van, nem gondoljuk, hogy épp ma este támadnának fel. Meggyőződésünk, hogy a Monaco folytatja nyerő szériáját, húzzuk be bátran az 1-est!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik