Hírek

Ibériai esték

Az EL-ben is már az elődöntőket rendezik: Madridban hazai esélyt érzünk, Lisszabonban pedig gólok lehetnek...

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Atletico Madrid-Valencia 1!

Két hispán armada feszül egymásnak az EL-elődöntőjének egyik ágán. Szerintünk a fővárosiak előnyt szereznek a visszavágóra!
A Vicente Calderonban rendezik az első mérkőzést, és úgy látjuk, hogy Diego Simeone együttese jobban egyben van a valenciai alakulatnál. Több érvünk is van feltételezésünk mellett.
A hazaiak ugyanis jobb formában vannak, mint a vendégek. Falcao-ék a bajnokságban 9-4-3-as sort tud felmutatni a Vicente Calderonban, és e mutató egészen tekintélyesnek nevezhető. A piros-fehér-kékek a rossz idénykezdet után, a Manzanot váltó Simeonéval a fedélzeten egészen összekapták magukat, idegenben is megkezdték a pontok gyűjtögetését, és így most már fel is jöttek a 8. helyre; lemaradásuk az EL-t érő 6. Osasunával szemben mindössze egy egység.
És, ami a formájukat illeti. Nos, Diegoék két bajnoki botlás (Levante, Real) után újra győztek a hétvégén (Vallecano). És akkor térjünk át az Európa Ligára. Mirandáék az Udinesét, a Celticet és a Rennes-t megelőzve nyerték meg a csoportjukat, majd az egyenes kieséses szakaszban a Laziot, a Besiktast és a Hannovert ejtették ki úgy, hogy valamennyi mérkőzéseket megnyerték! Adrianoék kiegyensúlyozott, no és nem mellékesen gólerős játékot nyújtanak a sorozatban; nem lesz könnyű feltartóztatni majd az Atletico támadóalakzatát.
A Valencia egyszerűen nem tud olyan gyengén muzsikálni, hogy lecsússzon a dobogóról… Unai Emery együttese nagyon szeszélyesen szerepel mostanság, teljesen kiszámíthatatlanok Adurizék. Hol remekelnek (ezt az arcukat jobbára az EL-re tartogatják…), hogy pedig ütik.verik őket (a bajnokságban esnek-kelnek a fiúk).
Egy borzalmas tavaszi sorozatnak azt hihették a Valencia-szurkolók, hogy véget vetett a Real elleni idegenbeli pontszerzés, hiszen Jordi Albáék a következő héten rajzoltak egy négyest a Vallecanonak, de mégsem… A fehér-feketék az Espanyolhoz voltak hivatalosak vasárnap, és ha már ott jártak, kaptak is egy négyest a kék-fehérektől…
Ám mivel a Malaga hasonlóan gyengén szerepel mostanság, így Jonasék őrzik 3. pozíciójukat a La Ligában. Idegenben 6-6-5-ös a mérlegük, a pontvesztések zöme azonban a 2012-es esztendőre datálódik.
Az EL-be a BL-ből zuhant át a gárda, miután a Cheslea és a Leverkusen is megelőzte a csapatot a csoportkörben. Az egyenes kiesés szakaszban a Stoke, a PSV és az AZ Alkmaar volt az ellenfél, ám egyetlen alkalommal sem kellett különösebben izgulnia a Mestalla-népének. Pablo Hernandezék magabiztos teljesítménnyel zúztak be az elődöntőbe.
A fővárosiak a legutóbbi három alkalommal nem tudták legyőzni a Valenciát… Ám ennek ellenére most úgy véljük, hogy a hazai pálya előnye és a jobb forma miatt megtörik a madridi átok, és az Atletico előnyt szerez a visszavágóra!

Sporting Lisszabon-Athletic Bilbao Mindkét csapat betalál: IGEN! +2,5!

Fogalmunk sincsen arról, hogy ki nyeri a meccset, ezt bevalljuk férfiasan. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy sem a luzitán, sem pedig a baszk gárda sem a védekezéséről híres. Ez pedig azt jelenti, hogy lesznek majd gólok…
A Sporting szimpatikus játékkal jutott el egészen az elődöntőig. A zöld-fekete-fehérek a Laziot, a Vászlót és a Zürichet előzték meg a csoportküzdelem során, majd az egyenes kiesés szakaszban a Légia Varsó, a Manchester City és a Metalist Kharkov is a luzitánok áldozatául esett.
Otthon, a Estadio Jose Alvalade-ben 10-2-1-es sort hoztak össze Van Wolfswinkel, tehát nem egyszerű a vendégek helyzete az oroszlánbarlangban. Ricardo Sa Pinto alakulata jövőre is biztosan ott lesz az EL-ben, hiszen a 4. helye nem nagyon forog veszélyben. Saját közönsége előtt 27-6-os gólarányt produkált, ami szintén arról árulkodik, hogy Diego Capelék a támadófocit részesítik előnyben.
És akkor a baszkok! Llorentéék parádés szériát produkáltak a sorozatban! A csoportkörben A Salzburg, a PSG és a Slovan kényszerült mögéje, majd jött a kieséses széria, amelyben a Lomotiv Moszkva, a Manchester City és a Schalke is fejet hajtott a csíkosak előtt. Méghozzá milyen meccseken! Emlékezetes marad minden futball-drukkernek, amint Marcelo Bielsa alakulata nyert az Old Traffordon, vagy a Veltins Arénában. Szóval, Susaetáék kitettek magukért, és még egy fontos információ: mindhárom idegenbeli fellépésén (Moszkva, Manchester, Gelsenkirschen) bevette az ellenfél kapuját!
A La Ligában már a 7. helyre jöttek fel, egészen jó formát mutatnak Hispániában is, és az EL-től már nincsenek is messze a baszkok. Nem rossz a sorsolásuk, így akár még a 4. pozícióba is odaférhetnek; persze, ehhez nagyot kellene finiselniük Iraoláéknak.
Nos, két jó formában lévő alakulat csap össze Lisszabonban, a végeredményre nem nagyon mernénk tippelni. Ám ismerve a csapatokat, nem gondoljuk, hogy a védekezésre helyeznék majd a hangsúlyt. Mindkét fél betalálhat, és akár három gól is lehet!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik