Hírek

Gólok Marseille-ben és Kecskeméten

A Marseille a Caen-nal, a Kecskemét a Videotonnal találkozik ma délután.

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Marseille-Caen +2,5!

Nem egyszerű manapság Marseille-drukkernek lenni: a halovány kékek január vége óta nem nyertek bajnokit, így a 10. helyre csúsztak vissza. A vendég ma a Caen lesz, amely menekül a kiesés elől. Gólok lesznek, az tuti, de, hogy a Velodrome népe örül-e majd, nos, ebben nem vagyunk ennyire biztosak…
Didier Deschamps rendesen leharcolta a Marseille-t. A gárda január vége óta nem nyert bajnokit, az elmúlt tíz fellépésén három iksz mellett hétszer megégett. Nem is csoda, hogy ebben a peridusban a leggyengébb láncszeme a gall pontvadászatnak.
A korábban oly félelmetes Velodrome manapság már közkedvelt látogatóhely a francia együttesek körében, Ayew-ék otthoni mutatója 6-6-4, január közepén a Lille-t verték Remyék, azóta két iksz mellett háromszor pont nélkül maradtak Valbuenáék.
A BL-ben még egy darabig vitézkedtek Brandaoék, kiejtették például az Intert, de a Bayern már kemény diónak bizonyult: kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól. Aztán, hogy valamelyest mentsék a menthetőt a déliek, a múlt héten legyőzték a Lyont a Ligakupában, így most már biztosan ott lehetnek a jövő évi EL-kiírásban.
Összességében érthetetlen, hogy mi történik a gárdával, hiszen az állomány sokkal többre lenne hivatott. Valami elszakadt a csapat a Didier mester között, és egyelőre nem nagyon sikerült összehozni a megoldóképletet…
Most már csak a 10. a gárda, 31 fellépést követően 40 egységgel. Előre lépni már nem tudnak jelentősen M’Biáék, ám azért a kiesőzónától is tisztes távolban vannak (7 pont előnyben).
Franck Dumas alakulata jó szokásához híven ismét a menekülő-show aktív részese, a gárda nem bánná, ha most fújnák le a bajnokságot, ugyanis most éppen nem áll kieső helyen a csapat. A 17. 33 ponttal, ám csak jobb gólarányának köszönheti, hogy nem a vonal alatt tanyázik.
Idegenben 3-4-8-as mutatója még nem is annyira vészes, ám nagyobb baj, hogy otthon sem megy sokkal jobban a gárdának (5-5-6). Vendégségben legutóbbi három túráját bebukta a brigád, ám Frauék a hétvégén javítottak: az esélyesebb Bordeaux-t győzték le 1-0-ra.
Van egy forgatókönyvünk a mérkőzésre. A Marseille számára tulajdonképpen már csak becsületbeli ügy a bajnokság hátralévő része. Ez jelenthet egyfajta felszabadult érzést is. A Caen ezzel szemben eredménykényszerben lép pályára, egy pontot mindenképpen el kellene hoznia a Velodorom-ból.
És a közelmúltban ez többször is sikerült a piros-kékeknek! Legutóbbi négy meccsük közül kettőt behúztak, kettőt elvesztettek. Ám minden alkalommal esett legalább három találat. Íme, az eredménysor, ebben a felállásban: 1-2, 2-1, 6-1, 2-3.
Most sem szakítanak a felek a hagyománnyal, szerintünk mindkét fél betalál majd, és a gárdák három találatig is eljuthatnak!

Kecskemét-Videoton Mindkét fél betalál: IGEN!

A tavalyi Magyar Kupa finálé után ezúttal a Ligakupában találkozik egymással a Kecskemét és a Videoton. Azt gondoljuk, hogy mindkét fél legalább egyszer eredményes lesz a kilencven perc során…
Ligakupa döntőt rendeznek a Széktói stadionban: a hazai együttes vendége a bajnok lesz. A sorozat fináléjában megismételődik a tavalyi Magyar Kupa döntő, és, hogy még pikánsabb legyen az összecsapás, a későbbi kupagyőztes a bajnokkal meccsel. És, hogy tovább fokozzuk az izgalmakat: két, összességében remek formában lévő alakulat feszül egymásnak a trófea elhódításáért.
Nézzük elsőként a lila-fehéreket, akik immár az 5. helyre jöttek fel a tabellán, és ha így folytatják, még egy pozíciót javíthatnak helyzetükön. Az alföldiek otthon 7-2-3-as mérleggel büszkélkedhetnek a bajnokságban, Tököliék tehát nem adják könnyen a bőrüket a Széktói stadionban. És remek formát mutatnak Lencséék! A bajnokságban négy fellépésen 10 pontot húztak be, a Ligakupában pedig az MTK után a Debrecent ejtették ki magabiztos fölénnyel! Török László alakulata rendesen szórja a gólokat, igazi támadófutball jellemzi a kecskemétieket!
A Vidinek illene nyernie valami trófeát… A bajnokságot elbukták a fehérváriak, a Magyar Kupát szintúgy, tehát nem marad más, mint a Ligakupa. Paolo Sousa brigádja tehát nincsen könnyű helyzetben, klasszikus nyerési kényszerben lépnek pályára ma délután.
Nagyon erős keretet válogathatott össze magának a portugál szakember, rengeteg pénzt költhetett a fehérvári stáb, ám hiába a sok légiós, egyelőre úgy tűnik, még nem alkot igazi csapatot a Vidi.
Tavasszal nem teljesítenek rosszul Nikolicék, igaz, a két kulcsfontosságú mérkőzésüket egyaránt elvesztették: a Loki a bajnokságban nyert a Sóstói stadionban 1-0-ra, az MTK pedig a kupavisszavágón diadalmaskodott Székesfehérváron 2-0 arányában. Előtte, utána és közben jöttek a győzelmek, legutóbb például a kiesőjelölt Vasast verte 4-1-re a bajnok.
A csoportküzdelmek után a DVTK és a Lombard került a Videoton útjába, de egyik alakulat sem tudta feltartóztatni Sándorékat. Magabiztos fölénnyel masírozott be a fináléba a gárda.
A gólokkal Torghelléék sem fukarkodnak, rendre gólgazdag meccseket vívnak.
Kecskeméten pedig különösen! Eddig akárhányszor futottak össze a Széktói stadionban, mindig sok találat született. És bár tudjuk, hogy a döntőben talán óvatosabbak lesznek a felek, mégis azt gondoljuk, hogy mindkét fél legalább egy alkalommal eredményes lesz majd. Sőt, könnyedén jöhet a +2,5-ös opció is! Úgyhogy, hajrá gólok!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik