Hírek

Ki állítja meg a Realt?

A madridiak Münchenbe látogatnak a BL első elődöntőjében. A szentek a Peterborough vendége lesznek.

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Peterborough-Southamptom +2,5 2!

Izgalmas meccset várunk a London Road Stadium-ban, ahol nem lesz hiány gólokból. Szerintünk eljutnak háromig a felek, és végezetül a vendégek lehetnek majd boldogabbak.
Ha valami tragédia nem történik, úgy jövőre is a Championship résztvevője lesz a Peterborough. Darren Ferguson menedzser csapata három fordulóval a vége előtt a 18., de ennél is fontosabb információ, hogy a kiesés elől menekülő Coventryvel szemben 8 egység a gárda előnye. A hazaiak 48 pontot szereztek 43 fellépésen, ebből hazai környezetben 32 egységet zsebeltek be (10-2-9). Saját közönségük előtt 38 alkalommal voltak eredményesek Sinclairék, ez pedig a harmadik legeredményesebb mutató a ligában! Igaz, 33 kapott gólja pedig a második legtöbb…
Nincsenek csúcsformában a srácok, három legutóbbi fellépésükön mindössze egy iksz jött össze, igaz, az nagyon fontos volt, hiszen épp a Coventry otthonából sikerült pontot szerezni. Ha a hátralévő fordulókban egyetlen pontocskát is sikerül szereznie a gárdának, úgy biztosan bennmarad a második vonalban. Egyébként ha három vereség csúszna be, akkor is kicsi a valószínűsége annak, hogy kiessen a csapat. Tehát összességében felszabadult játékot várunk a piros-fehérektől!
A vendégeken sokkal nagyobb lesz a nyomás, hiszen jelenleg ugyan a 2., egyenes feljutást érő helyen tanyáznak, de nagyon finisel a West Ham, amely három pontra megközelítette a szenteket. A piros-fehérek jelenleg 62 ponttal tanyáznak tehát a 2. pozícióban, és csak magukat okolhatják Nigel Adkins tanítványai, hogy izgulniuk kell a hajrában. Mert az elmúlt négy fellépésen begyűjtött 4 egység azért édes kevés. Ráadásul legutóbb a legnagyobb rivális, a Reading nyert a St. Mary-ben (1-3).
Lamberték formája tehát nem a legjobb, és idegenben is sebezhetőnek tűnnek a csíkosak (9-6-6). Do Pradoék 32-szer azért a kirándulásokon is eredményesek voltak. A 21 fellépés közül mindössze 5-ször nem sikerült Lallanaéknak a góllövés…
Az elmúlt években ebben a felállásban kétszer találkoztak a felek: egy Carling Cup meccs 2-1-es hazai sikerrel zárult, a harmadik vonalban pedig 4-4 lett a végeredmény.
Nos, szerintünk megint lesz legalább három találat a mérkőzésen, és azért várhatóan a szentek csak behúzzák a három pontot!

Bayern München-Real Madrid 2(x)! Mindkét fél betalál: IGEN!

A kisebb gödörben lévő bajorok nem tudnak előnyt szerezni az Allianz Arénában. Sőt, nem kizárt a madridiak sikere. Gólváltás könnyen lehet!
Már az elődöntőket rendezik a Bajnokok Ligájában, ahová a Bayern, a Real, a Chelsea és a Barca került. Az első napon a bajorok a hófehérekkel mérkőznek meg, elsőként Münchenben. Jupp Heynckes alakulata némiképp csalódottan várhatja az ütközetet, hiszen egy hét alatt elbukták Gomezék a bajnoki címet. A történet egy dortmundi kirándulással kezdődött, amelyen a pirosak egy-nullra alulmaradtak a címvédővel szemben. Parázs kilencven percet láthatott a dortmundi publikum, és bár a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, összességében a sárga-feketék megérdemelték a sikert.

Aztán jött a szombat este, amikor is a Mainz vizitált az Allianz arénában. A kissé tartalékos összeállításban szereplő bajorok nagy meglepetésre nem bírtak Szalaiékkal: maradt a 0-0, amely azt jelenti, hogy Robbenék idén sem lesznek bajnokok.
A Bajnokok Ligájában viszont eddig remekeltek Riberyék. A csoportot magabiztosan nyerték meg a Napoli, a Manchester City és a Villareal előtt, majd jött a Basel és a Marseille, és mind a helvétek, mind pedig a gallok kénytelenek voltak fejet hajtani Olicék előtt. A svájci gárda ugyan egy kicsit felpiszkálta a piros-fehéreket, de ez lett a káruk: Lahmék egy hetest rajzoltak a 0-1-es visszavágó után.
A német sztárcsapat nagyon erős, rengeteg remek futballista között válogathat a rutinos tréner. Ám ezen az estén egy náluk is jobb gárdával találják szembe magukat.
Mert a Real Madrid jelen állapotában bizony érettebb alakulat a német alakulatnál. Mourinho mester munkája az idén, úgy tűnik, rendesen beért. A bajnokságban a Barca előtt állnak négy ponttal, és bár a hétvégén a Camp Nouba lesz hivatalos a királyi gárda, egy esetleges botlás még belefér Ronaldoék teljesítményébe.

2008 óta tehát ismét reális esélye van Sergio Ramoséknak, hogy megszerezzék az aranyérmet. A hátralévő játéknapokon még egy bilbaoi látogatás lehet veszélyes számukra, de összességében nagy blama lenne, ha Ronaldoék elherdálnák előnyüket.
És, ha már a portugál zseni szóba került. A jobbszélső 41 találatot jegyzett eddig a bajnokságban, félelmetes formában van, az elmúlt 12 bajnoki közül csak egyszer nem talált a kapuba (Valencia 0-0), szebbnél szebb gólokkal örvendezteti meg a madridistákat, akik egyértelműen két trófeát várnak el kedvenceiktől.
Mert a BL-ben eddig ellenállhatatlanul menetelnek Kakáék. A csoportkörben nem vesztettek pontot, aztán a CSKA Moszkva adta meg magát Benzemáéknak, végezetül pedig a ciprusi alakulat kapitulált kétszer Higuainék előtt. Nyilván, a bajorok keményebb diónak számítanak eddigi riválisaiknál, ám nem gondoljuk, hogy Di Mariáék lába megremegne a müncheni kilencven perc alatt.
Gólt, gólokat várunk a Realtól, ugyanis az idei együttes abban más az elmúlt években látott királyi alakulatnál, hogy képes az ellenfél legkisebb hibáját azonnal kihasználni. És a németek hátsó alakzata biztosan nem hozza le megingás nélkül a találkozót.
Ám azért Casillas hálója is megzörrenhet, de összességében nem hiszünk abban, hogy a Bayern előnnyel utazhatna a Bernabeuba. Tippünk ennek megfelelően 2x, és a gólok a mai este elmaradhatatlan kellékei lesznek!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik