Hírek

Csökkentette hátrányát a Videoton

A Vasas felett aratott 4-1-es hazai győzelemmel csökkentette hátrányát a harmadik helyezett Videoton az OTP Bank Ligában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
Videoton FC – Vasas SC 4-1 (1-1)
Székesfehérvár, 2500 néző. Játékvezető: Berger
Videoton: M. Bozovics – Szolnoki, Vinicius, Caneira (Vaskó, 75.), Hector – Mitrovics (Tóth I B., 72.), Sándor Gy. – Gyurcsó, Kovács I., Gosztonyi (Evandro, 61.) – N. Nikolics. Edző: Paulo Sousa
Vasas: Ilizi – Tóth II B. (Katona, 74.), Kovács G., Rubus, Görgényi – Ferkó (Kovács II D., 58.), Mehmedagics (Varga G., 72.), Farkas I B., Dajics – Bárányos – Hercegfalvi. Edző: Marijan Vlak
Gólszerzők: Vinicius (8.), Sándor Gy. (47.), N. Nikolics (54., 71.), illetve Ferkó (6.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A 24. forduló vasárnapi mérkőzésén a címvédő három góllal bizonyult jobbnak a kiesés ellen küzdő fővárosi csapatnál, ezzel az éllovas Debrecentől már csak nyolc, a második helyezett Győrtől pedig hat ponttal van lemaradva.

A Debrecen és a Győr pontvesztésével a Videoton jó eséllyel pályázott a zárkózásra, így nem szegte kedvét a fehérvári csapatnak, hogy a kiesőhelyen szerénykedő Vasas gyorsan vezetést szerzett. A hazaiak a középkezdés után szinte rögtön egyenlítettek. A gyors gólváltás után a Videoton irányított, veszélyeztetett is, de igazi gólhelyzetet az első félidőben már nem tudott kidolgozni.

Fordulás után aztán sokkal könnyebben jutott a Vasas kapuja közelébe a Fehérvár, és viszonylag korán el is döntötte a három pont sorsát. Kétgólos vezetése tudatában sem állt vissza a bajnok, látványos akciókkal jelezte fölényét. Az utolsó tíz percben sérülés miatt emberhátrányban játszott a Videoton, azonban az angyalföldiek így is képtelenek voltak a támadóharmadon belülre kerülni, vagyis nem forgott veszélyben a 4-1-es hazai siker.

A Rangadó.hu szakértője ezúttal is az egykori ezüstcipős, olimpiai ezüstérmes, magyar bajnok és gólkirály Várady Béla volt, aki napjainkban is minden hazai Vasas-meccset végignéz a helyszínen, vagy a televízióban.

– Az első félidőben, amíg bírtuk erővel, koncentrációval, figyelemmel, tartottuk a döntetlent, ami elfogadható eredmény – mondta az egykori világklasszis. – Ami számomra érthetetlen, hogy egy-null után nem tettünk hozzá semmi pluszt a játékhoz, hanem rögtön gólt kaptunk. Nem értem, hogy a vezetés miért nem dobja fel a csapatot! A második félidő elején, amikor a Videoton gyorsan betalált, szétestünk. A folytatásban nem volt csapatunk, nem volt védelmünk, gyermeteg hibákat vétettünk hátul. Szöglet után egy védő hogy állhat háttal a labdának? Hol tanulták ezt, nem tudom… Vagy volt az a gól, amit Tóth Balázs megpróbált hazafejelni. Ha maga elé fejeli, oda rúgja, ahova akarja! Ekkora hibát elkövetni, amikor ilyen gondban van a csapat! A végén lehetett volna több is a különbség… Az a baj, hogy a kiesés ellen harcoló riválisaink ebben a fordulóban kivétel nélkül nyertek, és ha így folytatjuk, ellépnek tőlünk. Hat forduló van hátra, élethalál harc lesz, nem lehet hibázni! Reménykedek, mert a remény hal meg utoljára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik