Hírek

Újabb debreceni kudarc-döntetlen

A Debrecen gólnélküli döntetlent játszott Pakson az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
MVM Paksi FC – Debreceni VSC-TEVA 0-0
Paks, 2500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sifter, Sipeki – Bartha (Magasföldi, 73.), Szatmári L., Vayer (Kiss T., 73.) – Hrepka (Eppel, 89.). Edző: Kis Károly
DVSC: Novakovics – Nikolov, Máté P., Mészáros N., Korhut – Varga J. – Bódi (Farkas II B., 80.), Bouadla, Szakály P. – S. Nikolics (Rezes, 59.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az unalmas első félidőben jobbára a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok, a kapuk alig forogtak veszélyben. Taktikus játékot nyújtott és szervezetten, jól védekezett a Paks, ráadásul több helyzetet kidolgozott, de mindegyik kimarad.

A második felvonásban még bátrabb lett a Paks, ettől élvezetesebbé vált a találkozó, de nagy helyzetek továbbra sem alakultak ki. A játékon látszott a tudatosság, csak nem volt látványos… A hajrában jelentős fölénybe került a Debrecen, több nagy lehetősége is volt, de a győztes gólt nem sikerült megszereznie, így meg kellett elégednie az egy ponttal, ráadásul a legvégén két nagy hazai helyzet is kimaradt.

A Paks otthonában egyik ellenfél számára sem tragikus eredmény a döntetlen. Ezt, és a meccs összképét tekintve nem bánkódhatnának a debreceniek, de mivel a Pápa és a Siófok elleni találkozókat követően ez volt a harmadik ponthullajtó ikszes meccsük, mégis kudarcként könyvelhetik el, hiszen legutóbbi négy bajnokijukból csak egyet nyertek meg, s három döntetlent játszottak.

A Rangadó.hu szakértője ezúttal a paksiak kapusa, Kovács Attila volt, akit a lefújás után éppen az öltözőben kaptunk telefonvégre, úgyhogy megkérdezhettük, milyen a hangulat a játékosok körében a pontszerzést követően?

– Nem értékelik rossz eredménynek, hiszen a bajnokjelölt ellen döntetlent játszani nem rossz eredmény, de itthon mindig döntetlenre játszunk, talán emiatt csalódottak egy kicsit – mondta Kovács Attila. – Kiegyenlített meccs volt, mi is mentettünk a gólvonalról, de a végén Novakovics is nagyokat védett. Talán nekünk volt több olyan kezdeményezésünk, amely veszélyes lehetett volna, bár az első félidőben a kaput egyik csapat sem veszélyeztette komolyan. Lehet, hogy a kupameccs miatt volt visszafogottabb a Debrecen. Számomra lágy meccs volt, az iksz reális.

A 31 éves kapus súlyos térdsérülés miatt nem kevesebb, mint 15 hónapot kihagyott, és a múlt heti Kozármisleny–Paks II (0-1) másodosztályú meccsen tért vissza a pályára.

– Még hosszú az út, most próbálgatjuk, mennyire bírja a terhelést. Még sok munka kell, hogy nyárra teljes értékű legyen – magyarázta Kovács Attila. – Az NB II-es meccseken kapok lehetőséget, hogy próbálgassam, és a múlt héten összejött a jó teljesítmény, és a győzelem. Minden hetem elég nehéz, sok munka és edzés vár rám. Akik műtöttek, azokkal beszélgetve végig kell menni ezen az úton. Hamarosan egy fájósabb időszak jön, ezen át kell esni, és csinálni kell tovább.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik