Hírek

A nagy N-nap!

A Nürnberg idegenben is eredményes lehet a gyengécske Kaiserslautern otthonában, Vadóczék meglephetik a Heerenveent...

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Kaiserslautern-Nürnberg 2(x)!

Nem támad fel a vörös sereg, amely immár a második vonal küzdelmeire készülhet. A frankok a Schalke legyőzése után újabb ponttal, pontokkal gazdagodhatnak!
Hiába az edzőcsere, úgy tűnik, Balakov mester sem tudja megmenteni a Kaiserslautern együttesét a búcsútól. A vörösök 30 forduló elteltével 20 ponttal a sereghajtók, a hátrányuk a bennmaradást érő 15. helytől immár 10 egységnyire duzzadt. Szóval, a helyzet reménytelen…
A Fritz Walter Stadion népe tehát szomorkodhat, hiszen Tifferték pocsék szezont futnak. Odahaza 2-5-8-as mérlegük a botrányos kategóriába tartozik. Nem is lepődhetünk meg az eredménytelenségükön, hiszen a liga leggyengébb támadóalakzata jött össze a csapatnál. 30 mérkőzésen 19-szer voltak eredményesek a fiúk…
Marco Kurzot március közepén menesztették, de a váltás nem jött be, hiszen Balakov érkezése óta négy vereség csúszott be. Négy forduló alatt pedig – ismerve Kirschék formáját – lehetetlen küldetésnek tűnik a hátrány ledolgozása.
A Nürnberg is okozott a közelmúltban kellemetlen perceket a szurkolóinak, hiszen március elejétől egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatot futott, ám a piros-feketék a hétközi fordulóban magukhoz tértek, és valósággal lemészárolták a jó erőkből álló Schalkét. Így most már biztonságban van Dieter Hecking alakulata. Jelenleg a 12. pozícióban tanyázik, 30 fellépés után 35 ponttal. Az osztályozós helyen álló Kölnnek 29 egység szerepel a neve mellett.
A frankok idegenben 4-2-9-es sort produkáltak, két kiscsapatnál (Köln, Hertha) és két élcsapatnál (Leverkusen, Bremen) arattak teljes sikert. Didaviék merészebb álmokat nem szövögethetnek az idén, ám abban biztosak vagyunk, hogy nem esik ki a gárda az élvonalból. A hétközi siker nagyot lendített a csapaton, a játékosok önbizalomtól duzzadva utaznak Kaiserslauternbe.
A városba, ahová egyébként is szívesen járnak! A Nürnberg ugyanis négy legutóbbi túrájából háromszor is győztesen tért haza! Most sem lesz ez másként, a hitehagyott hazai együttes nem lepi meg a vendégeket, akik taktikus játékkal egy, de inkább három pontot háznak el a Fritz Walter Stadionból! Tippünk ennek megfelelően: 2(x)!

NEC Nijmegen-Heerenveen 1(x)!

Hatalmas pofonba szaladt bele a Heerenveen a hétközi fordulóban, és nem gondoljuk, hogy a gárda épp a remek formában lévő nijmegeni alakulat ellen tudna felállni a padlóról…
Rangadót rendeznek a holland élvonalban, ám nem a szó klasszikus értelmében, hiszen ezúttal két középcsapat ront egymásnak, ám azt gondoljuk, mivel mindkét egység számára nagy a tét, remek kis csörte kerekedhet ki a kilencven percből.
A hazai brigád parádés sorozatot fut: hét mérkőzés óta nem talált legyőzőre, fel is jött a 8. pozícióba, amely EL-ért rendezendő play off-ot ér Vadóczéknak. Ám azért összességében instabil a zöld-fekete-pirosak helyzete, ugyanis a Waalwijk és a Roda is erre a pozícióra pályázik. Most 40 egység szerepel Babosék neve mellett, ebből 24-et otthon, a hangulatos nevű McDOS Goffertstadion-ban gyűjtött be. Érdekesség, hogy 14 hazai ütközete körül még egy sem végződött döntetlenre (8-0-6)! Az előző három nijmegeni meccsén nem hibázott, leverte a De Graafschapot, a Twentét és a Groningent is!
A Heerenveen bravúrosan teljesített a bajnokságban, sokáig a dobogón állt, ám a hajrára elfogyott Dosték lendülete. Jelenleg a 6. helyen tanyáznak 54 ponttal; ez a pozíció is EL-t érő rájátszásért folyik. Ám még nem mondtak le a fehér-kékek a BL-ről sem! Hátrányuk mindössze 4 egység a 2. AZ mögött, tehát egy jó hajrával még könnyen felkapaszkodhatnak a dobogóra a fiúk.
Idegenben 7-5-2-es sort tudnak felmutatni Ron Jans tanítványai, akik a közelmúltban nagyon szeszélyesen teljesítenek. Hozták a kötelezőket, ám a PSV-től idegenben, az Ajaxtól pedig otthon csúnyán kikaptak, s e két ütközetben kaptak egy 10-est!
A sorsolásuk nem könnyű, hiszen még találkoznak a Feyenoorddal és a Twentével is. Azonban az már tény, hogy hátrébb nem tudnak csúszni a tabellán.
A NEC nem játszik gólgazdag meccseket, a Heerenveen annál inkább. Az elmúlt három nijmegeni látogatásakor eredményes volt legalább egyszer a vendéggárda, ugyanakkor nyerni nem tudott (két iksz és egy zakó). Most is a hazaiak esélyeire hívjuk fel a figyelmet. Várunk mindkét féltől egy-egy találatot, és nem lepődnénk meg, ha végül döntetlent mutatna az eredményjelző. Ám biztos, ami biztos alapon egy 1-est is tegyünk a tippünk mellé…

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik