Hírek

Lendületben a Stuttgart

Hajnalék remek formában vannak, nem törik meg a kiváló sorozatuk. A Helmond esélyesebb a Cambuurnál...

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Stuttgart-Werder Bremen 1! +2,5!

Remek formában vannak a svábok, és szerintünk a zöld-fehérek sem tudják megállítani Hajnalékat!
Európa ligás helyekért harcol mindkét együttes, és ha most lenne vége a bajnokságnak, akkor mindkét alakulat kijutna a nemzetközi kupaporondra. Ám még négy játéknapot rendeznek a Bundesligában, tehát könnyen változhatnak még a pozíciók…
A hazai együttes azért lényegesen kényelmesebb helyzetből várja a folytatást, hiszen az 5. pozícióban tanyázik, 30 mérkőzést követően 46 pont áll a nevük mellett. A Mercedes-Benz Arena fanatikus népe eddig 8-3-4-es mutatót láthatott Harnikéktól. A nagycsapatok közül a Schalkét lezúzták, a Dortmunddal ikszeltek, viszont kikaptak a Gladbachtól és a Bayerntől. Összességében mostanság egészen kiegyensúlyozott a hazai mérlegük, hiszen január vége óta nem kaptak ki, az azóta eltelt időszakban 5 fellépésből négy győzelem és egy iksz a soruk (épp a sereghajtó tréfálta meg Hajnalékat, 0-0).
Bruno Labbadia alakulata tehát remekel, az elmúlt nyolc fellépésén veretlen maradt, és szerzett 20 pontot, így a liga legjobb formában lévő együttese. Kuzmanovicék ebben az időszakban 22-szer vették be az ellenfelek kapuit, e mutató szintén a legjobb a Bundesligában. Nagyon együtt vannak Tasciék, ha kitart a formájuk, még a 4., azaz BL-selejtezőt érő hely sem tűnik elérhetetlennek. Hátrányuk a hétvégi forduló előtt a Gladbachhal szemben ugyanis 7 egység…
A Werder ugyan jobban szerepel, mint tavaly, de ez is vélhetően csak az EL-t érő pozíciók megszerzésére lesz elegendő. Thomas Schaaf brigádja 42 ponttal a középmezőny elején tanyázik, nagy harcot vívva a 6. helyért a Hannoverrel, a Leverkusennel és a Wolfsburggal.
Előbbre is állhatnának Rosenbergék, ám, ha a zöldek elhagyják a Weser-Stadiont, megremegnek a lábak… Idegenben 3-5-7-es mutatójuk nem túlságosan veretes, a Hoffenheim, a Mainz és a Hamburg pályáján tudtak totális sikert aratni. És úgy tűnik, hogy épp a hajrára pukkadnak ki Naldoék: öt mérkőzés óta nem tudnak nyerni, például a Kölnnel és az Augsburggel sem bírtak Pizzaroék.
Nézzük, kik nem lesznek ott a rangadón! A hazaiaknál Boulahrouz és Audel, a vendégeknél Hunt, Borowski, Prödl, Arnautovics és Ekici sérült, Boenisch pedig pirosat kapott a Mönchengladbach ellen, így eltiltás miatt kénytelen kihagyni a találkozót.
Nem nyerni jár Stuttgartba a Bremen! Az elmúlt öt alkalomból négyszer is megégtek a zöld-fehérek, és ezeken a mérkőzéseken mindig esett legalább három találat! Most is a hazaiakat tartjuk esélyesebbnek, a gólok pedig – ismerve a támadókat – könnyen összejöhetnek!

Helmond-Cambuur 1!

Rangadót rendeznek a holland második vonalban, és szerintünk a kirobbanó formában lévő hazai alakulat ezúttal sem botlik, behúzza a három pontot!
Már csak három forduló van hátra a bajnokság alapszakaszából, és olybá tűnik, hogy mindkét hősünk biztosan ott lesz a feljutásrét folyó rájátszásban. A hazaiak akár egyenes ágon is kivívhatták volna az élvonalbeli tagságot, ám rendesen elszúrták a novembert és a december elejét, és így a Zwolléval szemben behozhatatlan hátrányba kerültek. Mert azóta ellenállhatatlanul szerepel Hans De Koning alakulata! Quekelék sorra nyerik mérkőzéseiket, 15 fellépése maradtak veretlenek, a legutóbbi 10 ütközetből pedig egy iksz mellett valamennyit behúzták! parádés széria, az már egyszer biztos!
Otthonukban, a Lavans Stadion-ban pedig különösen nem ismernek tréfát Van der Lindenék, ezt a 10-2-3-as mérlegük bizonyítja. A társaság összességében immár 58 találatnál jár, tehát 31 mérkőzésen csaknem kijön a kettes lőtt átlag…
A Helmond tehát a 4., 31 mérkőzést követően 58 egységgel, és a teljesítmény garantáltan rájátszást ér az alapszakasz végeztével.
Az aktuális rivális is ott lesz a play offban, ha csak valami gyalázatos hajrát nem csap a gárda. Most ugyanis a 6. 50 ponttal, hat egység előnyben a 10. Dordrechttel szemben. Alfons Arts tanítványai azonban elsősorban hazai környezetben vitézkednek, vendégségben hajlamosak gyengélkedni (3-6-6).
És mintha meg is torpantak volna Van Boxelék. A társulat elképesztő jó szériát futott márciusban, ám az elmúlt két játéknapon már akadozott a gépezet: előbb iksz a nem túl acélos Veendam ellen, majd hazai vereség a Willemtől.
A csapatnak ennek ellenére jó esélye van a rájátszásba kerülésre, más kérdés, hogy a gyenge idegenbeli mérleg miatt meddig jut el a play offban a brigád.
A két együttes egymás elleni mérlege nagyon kiegyensúlyozott, ősszel, fordított pályaválasztással például ikszeltek a felek. Most azonban azt érezzük, hogy a lendületben lévő hazai brigád nem hibázik, újabb három ponttal gyarapodik!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik