Hírek

Buzsáky Ákos ismét gólt lőtt

Négy nap alatt két Premier League-találkozón lépett pályára Buzsáky Ákos.

Kapcsolódó cikkek

Végigjátszotta a Queens Park Rangers vasárnapi, valamint szerdai bajnokiját is. Noha az United otthonában 2-0-s vereséget szenvedett a kiesés ellen küzdő londoni csapat, szerdán magabiztosan, 3-0-ra verte a Swansea-t, többek között a bombagólt szerző magyar válogatott középpályás találatának köszönhetően.

– A manchesteri bajnokit megelőző hetekben kicsit háttérbe szorultam, mert abban a négy-négy-kettes rendszerben, amit játszottunk, azok a labdarúgók élveztek elsőbbséget, akiket télen szerződtetett a klub – mesélte a magyar labdarúgó. – Ugyanakkor az elmúlt időszakban is számított rám az edző, hiszen a Liverpool-meccstől eltekintve valamennyi találkozón pályára léptem. Vártam, hogy kezdőként is megkapjam az esélyt, és ez a lehetőség az United ellen jött el. Nagy élmény volt az Old Traffordon, hetvenötezer néző előtt futballozni, még úgy is, hogy tudtuk, minimális az esélyünk a pontszerzésre.

A QPR ráadásul korán emberhátrányba került, amit egy ilyen nagyszerű csapat, mint a Manchester, ki is használt.

– Noha kettő-nullra kikaptunk, én végig a pályán voltam, és szerdán is kezdőként számított rám Mark Hughes a Swansea ellen, amely köztudottan a Premier League legtöbbet passzoló együttese, a stílusa a Barcelonáét idézi, és több bravúreredményt is elért az idényben – folytatta Buzsáky. – Négy-három-hármas felállásban játszottunk, amelyben a három középpályásnak, Joey Bartonnak, Samba Diakitének és nekem kulcsszerep jutott az ellenfél folyamatos játékának megakadályozásában, amit eredményesen teljesítettünk, hiszen dominanciánk gólokban is megmutatkozott. A találatomról annyit, egy támadás során, a baloldalon Adel Taarabt remekül észrevette, hogy középen szabadon érkezem, belőtte rám a labdát, amit sikerült úgy átvennem, hogy rögvest lövőhelyzetbe kerüljek. Ideálisan pattant, így jól eltaláltam, és szerencsére megfelelő helyre is ment. Bízom benne, hogy teljesítményemmel hozzájárulhatok a bennmaradáshoz, és a következő szezonban is a Premier Leauge-ben futballozhatok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik