Hírek

Újabb bundabomba robbant!

Nemzetközi kupamérkőzéseken és válogatott meccsen is bundáztak a magyar labdarúgók.

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A magyar bundabotrányban korábban szervezési és fordítási feladatokkal megbízott D. Károly az MTV Becsöngetünk és elfutunk című dokumentumfilmjében elmondta, nemzetközi és válogatott meccsen is bundáztak magyar labdarúgók – írja az origo.hu.

A Szerbiában élő D. Károly néhány éve egy kockás füzetben hatvan, Magyarországon szereplő játékos nevét fedte fel Vajda Györgynek, a Nemzeti Sport újságírójának. Olyan játékosokét – volt közöttük román, horvát és bosnyák is –, akik részt vettek a meccsek manipulálásában. D. Károly szerint 2001 és 2005 között huszonhat magyar bajnoki, egy Magyar Kupa-meccs, valamint két nemzetközi kupameccs és egy válogatott találkozó eredményét befolyásolta egy bűnszervezet.

Utóbbi három meccset meg is nevezte a férfi, eszerint a Dunaferr–Olimpiakosz Nicosia UEFA Kupa-selejtező győri visszavágóját (2-4), a Zalaegerszeg–Manchester Bajnokok Ligája-visszavágót (5-0), valamint a magyar válogatott Horvátország elleni meccsét (0-2) manipulálták. A férfi szerint a Dunaferrből négy játékos volt érintett, közülük háromnak a posztját is elárulta, az egyik középhátvéd, egy középpályás, és egy visszavont csatár vett részt a bundában, és a macedón játékvezetői hármast is megkörnyékezték a bűnözők.

A Zalaegerszeg meccséről D. Károly azt mondta, legalább négy játékos tudott arról, hogy minimum négy góllal kell veszítenie a magyar bajnoknak. A kétgólos horvát győzelmet hozó válogatott meccsen pedig az egyik védő volt az, akit megkerestek a találkozó előtt, hogy minimum két góllal veszítsen a magyar csapat.

A férfi azt is hozzátette, hogy az érintett időszakban három csapat, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen nem volt benne a bundában, viszont egy Gyuri nevű újságíró és egy zenész is szerepet kapott a játékosok beszervezésében.

Fazekas Géza, a fogadási csalásokat vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Blikknek elmondta, hogy csak azokat a bűncselekményeket vizsgálják, amelyek még nem évültek el, tíz esztendőnél régebbi mérkőzésekkel nem foglalkoznak.

Ez a megállapítás egyébként a Dunaferr–Nicosia meccsre igaz, de a Manchester United–Zalaegerszeg találkozóra és a magyar–horvát mérkőzésre nem vonatkozhat, mert azok még éppen belül vannak a tíz éven…

Olvasói sztorik