Hírek

Madridi csata

A Genoa akár hendivel is elverheti a Cesenát, a madridi derbin gólokkal számolunk!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Genoa-Cesena 1! (0-1)1! +2,5!

Menekül a kiesés elől a Genoa, amelynél a szakmai munkát ismételten Alberto Malesani irányítja. A tréner egy novarai döntetlennel debütált, most azonban megszerzi első sikerét a kikötővárosiak kispadján!

A Genoa pocsék szezont fut: a korábban merész terveket szövögető klubnál most már minden bizonnyal kiegyeznének a biztos bennmaradás kivívásával. A piros-kékek Malesani irányításával vágtak neki a szezonnak, és bár eleinte jöttek az eredmények, az őszre rendesen megtört Palacioék lendülete. Jött a váltás, érkezett Marino, aki korábban például Udinében ért el szép sikereket.
Ám Marino sem váltotta meg a világot, egyszerűen nem tudta megtalálni a közös hangot a futballistákkal. Gilardinoék nem tudtak kilábalni a hullámvölgyből, amelynek az lett a következménye, hogy a piros-kékek a kiesés szélére sodródtak.
A pocsék teljesítmény mellett nem is ment el szó nélkül a klubvezetés: kirúgta Marinót, és helyére a korábban elbocsátott Malesanit ültette. A rutinos szakember elfogadta a felkérést, és egy novarai döntetlennel mutatkozott be ismételten a genoai kispadon.
Kuckáék jelenleg a 17. helyen tanyáznak, 31 meccsen 35 pontot szerezve. A nagy hajrába kezdett Lecce 31-gyel követi, tehát a piros-kékeknek minden egyes pontra hihetetlenül nagy szükségük van. Odahaza, a Luigi Ferraris-ban 7-5-3-as sort hoztak össze, a Milan, az Inter és a Chievo nyert nála.
Velosoék formája egyszerűen tragikus: 10 meccset vívtak meg győzelem nélkül, ebben a periódusban mindössze öt ikszre futotta erejükből. Nem is csoda, hogy ilyen mélyre süllyedt a kikötővárosi együttes.
Az ellenfél ugyan még küzdhet a bennmaradásért, de ez a küldetés már a lehetetlen kategóriába tartozik. A fekete-fehérek ugyanis a sereghajtók, 31 fellépésen 20 egységet szereztek mindössze Mario Beretta tanítványai. A Genoa áll még bennmaradó helyen, a piros-kékeknek pedig ugye 35 pontjuk van…
A csapat tehát készülhet a második ligára. Comottoék valahogy nem tudták felvenni az idei esztendőben a ritmust. Mindvégig a kieső zónában tanyázott a gárda, és a téli szünetben is hiába erősítette meg a csapatot a menedzsment, nem sikerült az előrelépés.
Idegenben különösen gyengén muzsikáltak Mutuék,2-2-12-es mérleghez 7-30-as pocsék gólarány párosult. Csak Bolognában és Palermóban nyertek, de ezeket a sikereket sem mostanában aratták Santanaék.
Pocsék formában vannak a fiúk, január közepe óta nem tudnak nyerni, így nem is csoda, hogy az utolsó helyre csúszott vissza a fehér-fekete egység.
A hazaiak tehát még bizakodhatnak, a vendégek ezzel szemben már nem igazán. És a motiváció egy ilyen mérkőzésen mindig hatványozottan számít.
Az elmúlt bő egy évtizedben egy kivétellel mindig a Genoa nyert hazai környezetben. És még valami: rendre sok gólos mérkőzéseken tartotta otthon a három pontot a piros-kék alakulat. Most is a hazaiak nyernek, nem kizárt, hogy a végén kettő lesz közte. És a +2,5-ös opció is behúzható…

Atletico Madrid-Real Madrid +2,5! Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Madridi rangadót rendeznek a Vicente Calderonban: parázs meccsre számítunk, szerintünk mindkét fél betalál, és eljutnak a felek három találatig. Nem kizárt, hogy lesz kiállítás!
Két, elképesztően motivált alakulat feszül majd egymásnak a Vicente Calderonban. A hazaiak az Európa ligás helyre gyúrnak, a hófehérek pedig a bajnoki címet szeretnék bezsebelni.
Nézzük előbb az Atleticot! A társulat jelenleg a 7. helyről várja a folytatást, 31 ütközetben 42 pontot szereztek Diego Simeone tanítványai. A brigád elsősorban hazai környezetben erős, otthoni mutatója 9-4-2, 29-10-es gólaránnyal megspékelve. Négy alkalommal nem tudtak saját közönségük előtt gólt szerezni.
Falcaoék két fronton küzdenek: egyrészt a bajnokságban, másrészt az EL-ben. Ez utóbbi sorozatban már a legjobb négy között vannak, ahol a fináléba kerüléshez épp a Valenciát kell kiütniük. A dupla terhelés mostanában kissé meglátszik a csíkosak teljesítményén, legutóbbi három idegenbeli mérkőzésüket elbukták Adrianoék.
A városi rangadót Miranda kénytelen lesz kihagyni, ugyanis a Levante elleni, 2-0-ra elveszített összecsapáson kiállította a játékvezető. Silvio és Antonio Lopez sérült, így ők sem lehetnek ott a derbin.
A Real vezeti a bajnokságot, ám előnye négy pontra olvadt a Barcával szemben. Mourinho mester alakulata a hétvégén nem bírt a Valenciával: a Bernabeuban 0-0 lett a végeredmény, s miután Messiék nem hibáztak Zaragozában, így zsugorodott négy egységre a fővárosiak fórja.

Amely bizony volt már 10 pontos is, ám a közelmúltban három döntetlen is becsúszott. A Villareal, a Malaga és a Valencia is ellen tudott állni Ronaldoék rohamainak. A katalánok pedig az elmúlt hetekben nem hibáztak.
31 játéknap után 79 egység áll Pepéék neve mellett, idegenben ebből 38-at szereztek idegenben (12-2-1). Egyetlen vereségüket még szeptemberben, a Levante vendégeként szedték össze Sergio Ramosék. Azóta legalább egy ponttal mindig gazdagodtak a kirándulásaikon.
A kérdés adott: vajon bepánikolnak-e Higuainék, akikre még vár egy El Classico a Camp Nouban. A fehérek meggyőző teljesítményt nyújtottak az idén, a BL-ben is a négy közé jutottak, itt a bajorok várnak Arbeloáékra.
A góllövés továbbra is a fő erőssége a brigádnak, igaz, a Valencia kapuját nem tudták bevenni Banzemáék. Ám nem ez a jellemző rájuk, sokkal inkább a találatgazdag összecsapások. 31 ütközetben 100 gólt jegyeztek, Ronaldo 37-nél, Higuain 20-nál, Benzema 17-nél jár már. A támadóalakzat kétszer egymás után biztosan nem marad gólképtelen.
Az elmúlt években általában gólgazdag meccseket vívott egymással a két madridi brigád. Most is ezt gondoljuk. Szerintünk az otthon nagyon erős Atletico is betalál majd, és ugye a Real sem hagyja ezt szó, pontosabban gól nélkül. A hófehérek az esélyesebbek, és vélhetően nem hibáznak megint, ugyanakkor a gólos opcióban biztosabbak vagyunk. Húzzuk be a mindkét fél betalál, illetve a +2,5-ös verziót!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik