Hírek

Vendégesélyek

Ma a Sheffield United és a Milan sikereire hívjuk fel a figyelmet...

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Rochdale-Sheffield United 2!

A League I. is a finishez közelednek a csapatok. A vendégek feljutnának a Championshipbe, ám ehhez nyernie kellene a Spotland Stadium-ban. Szerintünk sikerrel veszik a feladatot a vendégek!
A 42. fordulót rendezik a napokban a League I-ban. A hazai alakulat a bennmaradásért küzd elméletileg. Igen, elméletileg, ugyanis egyre csekélyebb az esélye a gárdának arra, hogy jövőre is a harmadik vonalban szerepelhessen. A társulat jelenleg a 22., 41 ütközetben 35 pontot gyűjtve. A bennmaradástól több mint 10 pont mínuszban vannak, és ugye öt forduló van hátra a bajnokságból… Hazai környezetben 5-8-7-es sort hozott össze a brigád, amely nagyon haloványnak tűnik. És, hogy tetézzük a bajt, borzalmas formát mutat John Coleman alakulata: legutóbbi 11 mérkőzéséből mindössze egyet nyertek meg Akpa Akproék. A sorsolása egyébként nem rossz a Rochdale-nek, hiszen a hátralévő fordulókban zömében a riválisokkal meccselnek, ugyanakkor majdnem kizártnak tartjuk a társaság bennmaradását…
Nagy téttel bír az összecsapás a vendégek szempontjából is, hiszen a piros-fehérek a hétfői játéknap után lecsúsztak a 3. helyre: a városi rivális sikerével beelőzte az Unitedet, amely így jelenleg a 3., 41 csatában 82 egységet bezsebelve. Danny Wilson tanítványai vendégségben 10-4-6-es mérleggel rendelkeznek, ám március eleje óta nem kaptak ki a túráikon.
Maguire-ék előtt tehát a Charlton és a Wednesday áll a tabellán, ám az egyenes feljutáshoz oda kellene érniük az első két hely valamelyikére. Erre jó esélye is van a piros-fehér-feketéknek, hiszen a sorsolásuk nem rossz. Ha ma nyernek, akkor az utolsó négy fordulóra kétpontos előnnyel vághat neki az United!
Decemberben, fordított felállásban, a Bramall Lane-en a sheffieldiek simán lezúzták a Rochdale-t, akkor 3-0 lett a végeredmény. Most is azon a véleményen vagyunk, hogy az United behúzza a három egységet, és ezáltal kedvezőbb helyzetből várhatja majd a bajnokság hajráját a városi riválisnál.

Chievo-Milan 2!

Nagy bajba kerülhet a Milan, ha nem nyer Veronában. De a piros-feketék rendezik a sorukat, kijönnek a gödörből, így ha csak egy éjszakéra is, de ismételten az élre állnak.

A kék-sárgák a 9. helyen állomásoznak 31 játéknap után, nevük mellett 42 pont áll. Odahaza, a Marcantonio Bentegodi-ban 7-4-4-es a mutatójuk, viszonylag kevés gólos meccseket vívnak, ezt támasztja alá 15-14-es hazai gólarányuk. A Bologna, a Parma, a Lazio és az Inter nyert nála. Di Carlo mester szívós kis alakulatot rakott össze Veronában, amely ráadásul kiváló formában van: legutóbbi 8 mérkőzése közül csak egyet vesztettek el Pellissierék (Inter), az elmúlt négy fellépésén pedig 8 egységet húztak be a sárga-kékek!
Komolyabb terveket nem szövögethetnek Bradleyék, de az is biztos, hogy jövőre is a Serie A-ban szerepel majd az együttes.
A csapatból hiányzik majd Jokic, Drame, Gulan, Morero és Moscardelli.
A Milan nincs jó formában, Allegri mester alakulata legutóbbi négy tétmeccsén nem tudott nyerni. Kiestek Robinhoék a BL-ből, a bajnokságban pedig a cataniai ikszet követően a San Siroban botlottak meg a Fiorentinával szemben.
A két meccs-egy pont hatására be is előzte a Milant a Juve, a zebrák egy ponttal gyűjtöttek többet a címvédőnél. Most Ibrahimovicsék a 2. pozícióból várják a folytatást, 31 mérkőzésen 64 egységet behúzva. Idegenben 10-3-3 a mutatója, a Nápoly, a Juve és a Lazio verte a piros-feketéket a kirándulásaikon.
Nem kell azonban aggódniuk a milánóiaknak, hiszen a sorsolásuk egy kicsit könnyebnek tűnik a torinóiakénál. Seedorfék sem tudnak a legjobb összeállításban pályára lépni, hiszen Bonera, Aquilani és Ambrosini eltiltás, Inzaghi és Antonini pedig sérülés miatt nem lehet ott Veronában.
És akkor nézzük, hogy mit mutat a két gárda statisztikája! Nos, ebből bizony nyomasztó Milan-fölény látszik! 10 meccs, 10 Milan-siker! És most sem lesz ez másként. Ha nehezen is, de a piros-feketék három ponttal távoznak Veronából! Tippünk ennek megfelelően 2-es!

Andrew barátunk pedig a Skelleftea sikerét jósolja a mai napra!

Skelleftea AIK – Brynas Gefle, 1 @ 2.20

Jégkorong: Svéd Elitserien 2011/2012

Dátum: 2012-04-10 19:00 CET

Fogadóiroda: Sportingbet
A döntőhöz érkezett el a svéd jégkorong liga, ahol a Skelleftea csapata mérkőzik meg a Brynäs gárdájával. A Skelleftea a liga egyik legjobb csapata, ehhez semmi kétség sem férhet, a Brynäs csapatának döntőbeli szereplése azonban némiképp meglepetésnek is nevezhet…
A Skelleftea pályaelőnnyel kezdheti meg a párharcot, ami még nagyon nagyon sokat jelenthet, hiszen ez azt jelenti, hogy a Brynäs-nak mindenképp hoznia kell egy meccset idegenben. A hazaiak egészen fergetegesen teljesítettek az utóbbi hazai meccseiken, a legutóbbi AIK elleni párharcban nyertek odahaza 5:1-re, 8:2-re és 5:3-ra is, igaz: a párharcot akkor is pályaelőnnyel kezdték, ám azt rögtön az első meccses sikerült elveszíteniük, hiszen az AIK lelépte őket 4:1-re az első meccsen. Végül 4:3-ra hozták a párharcot. A legjobb 8 között a MODO csapatával mérkőzött meg a Skelleftea, azt a párharcot pedig 4:2-re hozták. Az alapszakaszt a 2. helyen zárták az első helyezett Lulea mögött 5 pontos hátrányban, holtversenyben ők lőtték a legtöbb gólt a ligában, érdekessége ennek az, hogy a döntőbeli ellenfél, a Brynäs pontosan ugyanannyi góllal zárt (148). Otthon egyébként nem muzsikált rosszul a társaság: 18 győzelem mellett 9 vereség szerepel 79:57-es gólaránnyal.

A döntőbeli ellenfél pedig az alapszakaszt a 4. helyen záró Brynäs csapata. A gárda 31-24 mérleggel zárt az alapszakaszban, a legtöbb gólt tehát ők szerezték a Skelleftea-vel holtversenyben, viszont sokat is kaptak emellett (140 kapott gól). Vendégként az egyik legjobb a mezőnyben a Brynäs a maga 14-14 71:80 mérlegével. A Playoffban aztán a Frölunda volt az első ellenfél, és 4:2-es összesítéssel le is hozták a párharcot. Majd következett a Färjestad, akik azelőtt az egyik esélyes HV71 csapatát búcsúztatták. Meglepően könnyedén hozta le a párharcot 4:1-re a Brynäs, csak a párharc első meccsét veszítették el, azt is csak hosszabbítás után.
A két csapat egymás elleni mérlege kicsit érdekes képet mutat: idén 5 alkalommal találkoztak még az alapszakasz során, ebből 2 meccset nyert meg a Skelleftea, hármat pedig a Brynäs. Legutóbb ebben a felállásban 2:1-re győzött a hazai együttes, igaz csak hosszabbítás után. Most nem hiszem, hogy a liga egyik legerősebb csapata feladja a hazai pálya előnyét. Hatalmas esély előtt áll a Skelleftea, és elég rutinosak ahhoz, hogy ne szúrják el. Egy szoros meccsen mindenképp hazai sikerrel számolok már a rendes játékidőben!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik