Hírek

Blackpool-Cardiff, a nyerő páros

Ma az angol második vonalba kalauzoljuk el kedves blogtársainkat. Két hazai sikerrel, no és gólokkal is számolunk mindkét összecsapáson.

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Blackpool-Barnsley 1! +2,5!

Nem ismernek kegyelmet a narancssárgák! A pocsék formában lévő vendégek nem ma délután jönnek ki a gödörből!
A tavaly még élvonalbeli Blackpool úgy tűnik, kezd magához térni. Ian Holloway együttese ugyanis remek formát mutat mostanság, Phillipsék fel is jöttek az 5. helyre, amely rájátszást ér a Championshipben. És a gárda hazai környezetben, a Bloomfield Road-on különösen veszélyes: 11-6-3-as sora legalább is erről tanúskodik.
A brigád eddig 71 találatot jegyzett az elmúlt 41 játéknapon, tehát semmiképpen sem lehet unalmasnak titulálni a gárda mérkőzéseit. Taylor-Fletcherék támadófutballt játszanak, és szívesen belemennek az adok-kapokba.
És akkor lássuk a formájukat! Bár a tavasz eleje kissé hullámzóra sikeredett, az elmúlt két mérkőzését úgy nyerték meg Evatték, hogy még gólt sem kaptak! Pedig a szentekkel és a Watforddal találkoztak a narancssárgák.
Jelenleg 66 pontjuk van a fiúknak, mindössze három egységgel előzik meg a még nem play-off résztvevő Brightont. Ez pedig ugye annyit jelent, hogy nem dőlhetnek hátra a blackpooliak, minden egyes pontra égetően szükségük van. Motivációs probléma tehát elképzelhetetlen!
A soros ellenfélről nem tudunk ilyen sok szép dolgot megosztani a kedves blogtársakkal, ugyanis voltunk olyan szerencsétlenek, és láttuk a piros-fehérek legutóbbi mérkőzését. A West Ham igaz, hogy élcsapatnak számít a ligában, ám a Barnsley úgy futballozott, mint egy megyei I-es alakulat. Széteső védekező, gyermeteg kapushibák, ötlettelen támadójáték. Három nap alatt pedig alig ha sikerülhet Keith Hill mesternek összekapnia a gárdát.
A társaságot, amely 41 meccs után 46 ponttal a 18. helyen tanyázik. Vélhetően nem esnek ki Cotterillék, hiszen előnyük a Coventryvel szemben 7 egység. Bár, ha nem javítanak a formájukon, akkor még akár búcsúzhatnak is a Championshiptől. Az elmúlt 10 játéknapon mindössze 4 pontot sikerült szerezniük, egy siker, egy iksz, é nyolc zakó! Idegenben ebben a periódusban 5 túra-öt sitt mérleget vonultattak fel…
És, hogy még tetézzük a bajt: 10 fellépésen 3-19-es gólarányt virítottak Andy ray-ék, és e mutató szintén önmagáért beszél.
December 26-án, fordított felállásban is nyerni tudott a Blackpool (1-3). És most is biztosak vagyunk a sikerükben! Sőt, nem lepődnénk meg, ha esetleg hendivel húzná be a a házigazda a három pontot. A +2,5-ös opció pedig a hazai támadószekció és a vendégek védelmi vonala miatt szintén az erősen ajánlott opciók közé tartozik!

Cardiff-Watford 1! +2,5!

A walesi együttes kikecmergett a gödörből, és újra a play off-os helyre lépett fel. A hétvégi győzelmet újabb siker követi!
A Cardiff újra rájátszást érő helyen áll! A gárda a 6., 41 mérkőzést követően 64 ponttal. Mögötte nagy a dulakodás, hiszen a Borough és a Brighton is 63-mal követi. A kék-fehérek egy öt meccsből álló nyeretlenségi sorozatot zárt le a Middlesborough ellen aratott sikerrel a hét végén (0-2). A hullámvölgyből ideje volt kijönni, hiszen az élcsapatnak számító gárda majdnem beleszürkült a középmezőnybe. Otthon, a Cardiff City Stadium-ban 10-5-5-ös a mérlegük; igaz, legutóbbi négy ütközetükön nem tudtak nyerni.
És akkor nézzük a vendégeket, akik épp az ellenkező utat járják be. Nagyszerű sorozatot zártak le pénteken egy hazai vereséggel (Blackpool 0-2). A piros-sárgák jelenleg a 13. pozíciót foglalják el 57 ponttal, egy halovány esélyük még ugyan van a rájátszásra, ám összességében ehhez kiegyensúlyozottabb produkcióra lenne szükség.
Vendégségben nem olyan rossz Deeney-ék teljesítménye (6-7-7), legutóbbi négy túrájukon nem kaptak ki, azok közül hármat totális sikerrel zártak. Ez azért mindenképpen bizakodásra adhat okot Sean Dyche menedzser számára.
Egy gólra mindenképpen jó lehet a Watford Cardiffben, ám pontra aligha. Az elmúlt években is rendre született egy vendég találat, ám a vége rendre hazai siker lett. Most is ezzel kalkulálunk! Nyernek a kék-fehérek, és lesz a kilencven perc során 3 gól!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik