Hírek

Bundesliga: csalódott csapatok csatája

A Schalke legyőzheti a Hannovert, az ágyúsok meccsén gólokat várunk.

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Schalke-Hannover 1! +2,5!

Csalódott csapatok csapnak össze vasárnap délután a Veltins Arénában: mindkét alakulat kiesett az EL-ből. A bajnokságban a bővebb kerettel rendelkező kékek szedik előbb össze magukat, szerintünk Huub Stevens felrázza Raulékat!
Spanyol együttesek húzták keresztül a Schalke és a Hannover számítását is. A Bilbao már Gelsenkirchenben nyomatékosította továbbjutási szándékát, amelyet érvényre is vitt egy hazai 2-2-es döntetlennel. A Hannover a madridi 2-1 után még bizakodhatott, ám Falcaoék nem ismertek kegyelmet Germániában sem, 2-1-es sikerül azt jelentette, hogy a csíkosak kettős győzelemmel meneteltek be a legjobb négy közé.
A Bundesligában a Schalke a BL-re hajt, és a 3. helynek a megszerzése jelen pillanatban realitás: 28 fellépés után 54 pontjuk van Huntelaaréknak, legfőbb riválisukkal (Mönchengladbach) szemben ugyan csak 3 egység az előnyük, ám sokkal kiegyensúlyozottabb formát mutatnak nála.
A Veltins Arénában meggyőző Holtbyék mérlege: 11-1-2, 39-12-es markáns gólaránnyal megfűszerezve. Két vereségét nem mostanában szedték össze Fuchsék: a Bayern és a ‘Lautern nyert náluk. A támadófutball elkötelezett hívei, 14 hazai ütközetben 39 góllal a második legeredményesebb hazai gólgyártó a kék-fehér egység.
A balul sikerült EL-szereplés előtt nagyszerű formát mutattak a Bundesligában Raulék: négy meccsen 10 pont, egyetlen iksz a Hoffenheim elleni idegenbeli mérkőzésen csúszott be.
A második helyről már vélhetően lemaradtak a királykékek, ugyanakkor a bronzéremre jó esélyük van. Sérült a keretben Hildebrand, Matip és Jones, velük nem kalkulálhat Huub Stevens.
A Hannover fennállása legjobb eredményét érte el azáltal, hogy az EL-ben a legjobb 8 közé masírozott a gárda. Mirko Slomka remek alakulatot gyúrt össze Hannoverben, ám a gárda elsősorban hazai környezetben veszélyes.
28 fordulót követően az 5. a csapat 41 egységgel, ebből idegenben mindössze 11-et zsebelt be (2-5-7). Csak Nürnbergben és a Hertha stadionjában aratott teljes sikert. Doiufék formájára is jellemző e kétarcúság: idegenben három kirándulásról is pont nélkül tértek haza, igaz, a Bremen, a Dortmund és a Bayern volt a célállomás. Otthon magabiztosak, vendégségben viszont túlságosan is illemtudóan teljesítenek a zöldek.
A két, EL-t érő pozícióra öten is hajtanak, így Panderéknek minden egyes pontra nagy szükségük van. Ismerve a sorsolásukat, nem lehetetlen a küldetés. A keretben nincsen eltiltott, és sérüléssel sem bajlódik senki.
Az ősszel fordított felállásban 2-2 lett a végeredmény, tavaly viszont a Hannover három ponttal tért haza a Veltins Arénából. Előtte közel sem volt ilyen eredményes a vendéggárda: három út, három vereség.
Most sem gondoljuk, hogy a Hannover épp a Schalke ellen kezdené meg nagy idegenbeli menetelését. A hazai együttes nagyobb játékerőt képvisel, bővebb a kerete, és ez a sorozatterhelések idején hatványozottan számít. Tippünk ennek megfelelően 1-es, no és +2,5!

Arsenal-Manchester City +2,5! Minkét fél betalál: IGEN!

Rangadót rendeznek a Premier League-ben: a hajrát elrontó City az Emirates-be hivatalos. Szerintünk mindkét támadósor legalább egyszer eredményes lesz.
Az Arsenal a múlt hétvégén hatalmas hibát vétett azzal, hogy kikapott a QPR otthonában: mivel pont nélkül maradtak az ágyúsok, így nem sikerült lerázniuk sem a Tottenhamet, sem a Newcastle-t, sem a Chesleat. Így továbbra is tömör az élmezőny, Van Perisék 31 csatában 58 pontot húztak be, mögöttük a három üldöző is 5 ponton belül van. Az Emirates-ben eddig nagyon magabiztosak voltak Walcotték, 11-2-2-es mérlegük legalább is erről tanúskodik. És akkor a gólok… Hazai közönség előtt 15 mérkőzésen 34-szer vették be az ellenfelek kapuját; összességében a 31 találkozója közül 21-szer jött az over opció.
A múlt heti bukta előtt remek szériát futottak Artetáék, sorra nyerték a meccseket, így a gyengébb rajt után ismét felléphettek a dobogóra Arsene Wenger tanítványai. Nagy kérdés, hogy ma melyik arcát mutatja majd a gárda: azt, amelyik egy hármast rajzolt a Milannak, vagy azt, amelyik képes volt kikapni az egyik kiesőjelölt otthonában… Nehéz eldönteni, ám abban határozottan biztosak vagyunk, hogy gólt biztosan szereznek Vermalenék!
A Manchester City igazi lúzer-banda: ahelyett, hogy megtartotta volna előnyét a városi riválissal szemben, sikerült leadnia a fórt, és most már 5 ponttal a kékek vannak lemaradva a címvédővel szemben.
Nem is csoda, hogy leszakadtak Ballotelliék, hiszen elképesztő mennyiségű pontot hullajtottak el a közelmúltban. Négy mérkőzésen 5 pontot szereztek: sikerült kikapniuk a Swansea-től, és nem bírtak sem a Sunderland-del, sem pedig a Stoke-kal. Azért ez több, mint ciki…
Persze, korai lenne még temetni Mancini együttesét, hiszen hét forduló, köztük egy United elleni hazai fellépés, hátra van még, ám valamiért nem érezzük az erőt Silváékban.
Gólt viszont annál inkább! Idegenben is rendre beköszönnek a halványkékek, 28-szor voltak eddig eredményesek, mindössze négy túrájukon nem tudtak gólt szerezni.
Az elmúlt években nem hoztak sok gólt az Arsenal-Manchester City ütközetek, ám most úgy érezzük, hogy mindkét fél betalál majd, és az is valószínű, hogy eljutnak három találatig a felek!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik