Hírek

Újabb kecskeméti négyes

A Kecskemét 4-2-re nyert a Vasas vendégeként az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
Vasas SC – Kecskeméti TE 2-4 (0-3)
Illovszky Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Iványi
Vasas: Ilizi – Tóth B., Tóth M., Kovács G., Katona M. – Dajics, Mehmedagics, Bárányos (Kiss T., 80.), Ferkó (Farkas Z., 75.), Huszárik – Szabó B. (Csoór, 68.). Edző: Urbán Flórián
Kecskemét: Németh G. – Koszó, Balogh B., Varga R., Mohl – Alempijevics (Pekár, 28.), Csukics (Tölgyesi, 81.), Litsingi, Szavics (Bertus, 76.) – Lencse, Tököli. Edző: Török László, Szabó István
Gólszerzők: Kovács G. (46.), Dajics (84.), illetve Alempijevics (5.), Lencse (7.), Pekár (43.), Tököli (73.)

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Nagyszerűen kezdett a Kecskemét: Alempijevics már az ötödik percben vezetést szerzett, ráadásul Tököli Attila önzetlenségének köszönhetően Lencse László két perccel később megduplázta az előnyt. Sokáig úgy tűnt, hogy a KTE nem dönti el a három pont sorsát már az első félidőben, ugyanis több ígéretes kontrát is elhibázott a befejezéseknél, azonban a 43. percben Lencse remek sarkazását a csereként beállt Pekár László értékesítette, háromgólosra növelve a különbséget.

A fordulást követően pillanatok alatt szépített a Vasas, és ezt követően is több lehetősége volt a felzárkózásra, de ezekkel nem tudott élni. Ezzel szemben a Kecskemét sokadik ziccerét Tököli révén értékesítette. A hajrában a sokat küzdő Dajics még kozmetikázott az eredményen, de a vendégek így is könnyedén gyűjtötték be a három pontot. Az angyalföldi csapat története során még soha nem győzött a Kecskemét ellen az első osztályban.

A Rangadó.hu szakértője ezúttal az egykori ezüstcipős, olimpiai ezüstérmes, magyar bajnok és gólkirály Várady Béla volt, aki napjainkban is minden hazai Vasas-meccset a helyszínen néz végig! Most is ott volt Angyalföldön, és a szakadó eső ellenére is kitartott a lefújásig!

– Jó mérkőzés volt, legfőképpen a Kecskemét jóvoltából, amely hetek óta jó formában van, nem véletlen, hogy az utóbbi időben többször is négy gólt lőtt egy meccsen – vélekedett Várady Béla. A vendégcsapat úgy kezdte a találkozót, ahogy egy ilyen remek passzban lévő együttesnek idegenben kezdenie kell, hét perc két góllal meg is fogta a meccset. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, osztálykülönbség mutatkozott. A rutinos tököli, a lendületes Lencse és Litsingi jóvoltából látványosan futballt mutatott be a KTE, ha így mennek tovább, sokra vihetik!

Az első félidő második felében összekapta magát a fővárosi együttes, és onnantól kezdve több ígéretes lehetősége is volt!

– Amikor magára talált a Vasas, csinált szép dolgokat, a Kecskemét pedig kapkodni kezdett – mondta Várady Béla. – Voltak lehetőségek a hazaiak előtt, de igazi ziccereket a KTE dolgozott ki. Ezek néha túl nagyok is voltak, többször túl is játszották a helyzeteket, tovább adták önzetlenül, vagy az üres kapu mellé passzolták, túlszínezték. Összességében azonban le a kalappal előttük!

Mindkét csapatban sok tehetséges fiatal labdarúgó szerepel. Hogy miért hatékonyabbak és eredményesebbek a kecskemétiek? Várady Béla erre is nagyszerűen világított rá!

– A kecskeméti fiatalok ragyogóan be vannak építve a csapatba, előbb húsz percet, majd egy félidőt, most már egy egész meccset kapnak – magyarázta a Rangadó.hu szakértője. – A Vasasnál is így lenne, de nincs olyan helyzet, hogy ezt meg lehessen tenni, egyszerre dobták be őket a mélyvízbe, ez pedig nagyon nehéz! Nagy a különbség, és nagyjából Bárányos Zsolt az egyetlen rutinos játékos! Nagyon nehéz lesz a bennmaradás, de mindenképpen jó lenne kiharcolni, hiszen kiesés esetén nehéz lenne visszakerülni. Élethalál meccseket játszunk, szükség van a pozitív változásra, el kell hitetni a fiatalokkal, hogy képesek bennmaradni! A hátsó régió csapataival fel kell venniük a harcot, bár a Kaposvár és a Pápa is egységesebb, jobban együtt van, mint a Vasas, mégis velük kell megküzdeni. Minden pontra szükség van, nagyon bízom benne, hogy Urbán Flórián kitart, és elhiteti a játékosokkal, hogy van esélyük!

Olvasói sztorik