Hírek

Mink sem lövünk gólt!

Hiába lett Mink Olivér a Pécs edzője, csapata gólnélküli döntetlent játszott a vendég Újpesttel az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
Pécsi MFC-Matias – Újpest FC 0-0
Pécs, 3000 néző. Játékvezető: Vad II István
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Causics, Todorovics, V. Markovics – Regedei, Scsepanovics – Horváth Zs. (Andorka, 71.), Nagy O., Demjén (Fröhlich, 65.) – Bajzát (Lantos, 85.). Edző: Mink Olivér
Újpest: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovics, Pollák – Henritse, D. Markovics, Vasziljevics – Simon K., Rajczi, Kabát. Edző: Zoran Szpisljak

Nemhogy gólhelyzetet, de kaput eltaláló lövést sem láthattak a nézők az első félidőben, amelynek színvonalát sok átadási hiba és még több céltalan ívelgetés is lerontotta. Sokkal jobb a második játékrész sem lett, de Kabát révén már többet veszélyeztetett az Újpest. A labdát többet birtokló Pécs támadásai erőtlenek voltak, de jól védekezett és kapusa, Dibusz Dénes nagyokat védett.

A Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, aki egykor 312 bajnoki meccsen játszott a PMSC színeiben, majd Komlón, illetve Finnországban és Németországban is szerepelt. Az egykori hátvéd a kilencvenes évek óta edzőként dolgozik, rendszeresen kint van a meccseken, a PMFC minden hazai találkozóját látja.

– Nagy változást nem észleltem a teljesítményben csapatszinten és egyénileg sem – mondta Toma Árpád. – A biztonság volt az elsődleges, és ez mindkét csapatra vonatkozik, a Pécsre is, pedig arról volt szó, hogy a támadójátékra kell helyezni a hangsúly, látványosan kell játszani, de ebből nem sok mindent lehetett észrevenni. Kevés helyzet volt, a végén az Újpestnek voltak lehetőségei, a vendégcsapat aktívabb támadójátékot produkált. A Pécs részéről nem láttam különösebb fejlődést.

Érdekes kérdés, hogy annak a csapatnak, amely a Vasas ellen például öt gólt lőtt, a kiesés ellen küzdő Újpest ellen vajon miért kell elsősorban a biztonságra törekednie?

– A Vasas-meccs volt az egyetlen, amikor felszabadult játékot tudott nyújtani a Pécs, a többi találkozóra ez nem volt jellemző – vélekedett Toma Árpád. – Ez a csapat jelenleg ennyit tud támadójátékban, függetlenül attól, ki ül a kispadon. Hogy ebből születik-e gól, és meg tudják-e nyerni a meccsen, vagy nem, az részben a szerencse kérdése is, illetve az ellenfélen is múlik. Néha nem sikerülnek dolgok, vannak olyan meccsek, amikor minden kifelé pattan, de itt nem erről van szó. Ez a támadójáték elég gyenge! A PMFC nem tud olyan nyomást gyakorolni az ellenfelekre, hogy veszélyes támadójátékot tudjon nyújtani.

Olvasói sztorik