nb2
Hírek

Kikapott a keleti listavezető Szolnok

A Szolnok 1-0-s vereséget szenvedett Egerben, de üldözője, a Békéscsaba sem nyert az NB II Keleti-csoportjának 22. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A Szolnok a tavaszi idényben remek formában lévő Eger vendégeként vesztett, a rangadó egyetlen gólját a szerb Dobrics lőtte az első félidő közepén. A szolnokiakat üldöző Békéscsaba mindezt képtelen volt kihasználni, mert otthon csak 1-1-es döntetlent játszott a Nyíregyházával. Az Orosháza és a Balmazújváros két piros lapot hozó meccsén folytatódott a hazaiak jó, illetve a vendégek rossz sorozata, a Békés megyeiek legutóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek, a hajdúságiak mutatója ugyanebben az időszakban két döntetlen és négy vereség. A két együttes ezzel helyet cserélt a tabellán. És ha már a szériáknál tartunk: a Cegléden vesztes Kazincbarcika az elmúlt nyolc bajnokijából csak egyszer nyert, hétszer viszont kikapott! A sereghajtó Vecsés gyakorlatilag elbúcsúzhat a másodosztálytól, mivel az újpesti tartaléktól is kikapott, és egyre nehezebb helyzetben van az utolsóelőtti helyezett Szeged is, amely a második félidőben egy góllal vezetett, és emberelőnyben is volt a Honvéd-MFA ellen, végül mégis vesztett.

Nyugaton a Tatabánya, a Kozármisleny és a Gyirmót is kikapott! A meccset kettős emberhátrányban befejező tatabányaiak az Ajka otthonában, a baranyaiak nagy meglepetésre odahaza, a Paks tartalékcsapata ellen, a kisalföldiek szinté saját pályájukon, az anyagi gondokkal küszködő, sztrájkoló Baja ellen vesztettek. Jól helytállt az utolsó helyezett DPASE a listavezető MTK ellen, de ezért nem adnak pontot. A Budaörs otthon kapott ki a Szigetszentmiklóstól, a győztes gól a harmadik percben esett, az utolsó húsz percben ráadásul emberelőnyben voltak a hazaiak, akik így az elmúlt tíz meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, és továbbra is nehéz helyzetben vannak a tabella utolsóelőtti helyén. Ismét nyert a Veszprém, illetve a BKV Előre, amely kiesési rangadón a Sopront verte.

NB II, 22. forduló

Keleti-csoport

Egri FC – Szolnoki MÁV FC 1-0

Orosháza FC – Balmazújvárosi FC 3-1

Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE – Nyíregyháza Spartacus 1-1

Restart-Ceglédi VSE – Kazincbarcikai BSC 2-1

Vecsés FC – Újpest FC B 2-3

Budapest Honvéd-MFA – Szeged 2011 2-1

Vasárnap

Debreceni VSC-DEAC – REAC, 16:30

Mezőkövesd-Zsóry – Dunakanyar-Vác, 16:30

Nyugati-csoport

FC Ajka – Duna FC Tatabánya 1-0

Kozármisleny – MVM Paksi FC II 0-1

Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE – MTK 1-2

Budaörsi SE – Szigetszentmiklósi TK-Erima 0-1

Győri ETO FC II – Veszprém FC 0-1

BKV Előre SC – SVSE-GYSEV-Goldschmidt 4-1

Gyirmót FC – Bajai LSE-Kalo-Méh 1-3

Vasárnap

Videoton-PFLA – Ferencvárosi TC II, 18 óra

Olvasói sztorik