Hírek

Gólok Délen!

A farkasok Leccébe látogatnak, és szerintünk lesz legalább három találat a Via del Mare-ban. Az Espanyol a Real Sociedadot fogadja, a pontok pedig Barcelonában maradnak!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Espanyol-Real Sociedad 1!

Pochettino mester csapata érvényesíti a hazai pálya előnyét: a barcelonai alakulat győz, és így továbbra is esélye marad a nemzetközi porondra való kijutásra.
A 31. fordulót rendezik a hétvégén a hispán pontvadászatban. Két középcsapat feszül egymásnak Barcelonában: a 9. fogadja a 14.-et. Ám azért mégis más célok vezérlik a két alakulatot: a hazaiak Európába vágynak, a vendégek pedig be akarják biztosítani élvonalbeli tagságukat.

Sergio Garciáék ugyanis még könnyedén odaérhetnek a 6. helyre, ugyanis hátrányuk mindössze két egység az Osasuna mögött. A társaság 30 fellépésen 41 pontig jutott, a Cornella – El Prat-ban pedig ebből 26-ot húzott be (8-2-5). Nagyon szeszélyesen szerepelnek saját közönségük előtt Romaricék, hiszen például pontot loptak a Barcától, fölényesen verték az Atleticot, ugyanakkor képesek voltak kikapni a Zaragozától…
Folyamatos, jó teljesítményre tehát nem képesek Weissék, ez az oka annak, hogy nem tudnak előrébb állni a tabellán. És mostanság sem nyújtanak kiegyensúlyozottabb teljesítményt a kék-fehérek: értékes pontot szereztek legutóbb a Villareal pályáján, előtte viszont kikaptak a Malagától otthon. A gárda támadószekciója kimondottan erősnek mondható, hiszen Sergio Garcia, Uche, Coutinho és Weiss is képes meccseket eldönteni.
Az ellenfél a biztos bennmaradásért küzd, és egyelőre jól áll a szénája: 30 ütközet után 36 pontot gyűjtöttek, a nagy hajrába kezdett Zaragoza 28-cal áll. Esélyeik tehát jók arra, hogy meghosszabbítsák élvonalbeli tagságukat.
Idegenben viszont nem nagyon megy Philippe Montanier együttesének: 3-2-10-es mutatója (13-30-as gólaránnyal) legalább is erről árulkodik. Csak a Gijon, a Betis és a Valencia otthonában arattak teljes sikert Veláék.
San Sebastianban viszont szorgosan gyűjtögetik a pontokat, ennek tudható be, hogy nincsenek közvetlen veszélyben. És e kétarcúság manapság is jellemző a csíkosokra: a legutóbbi öt kirándulásukon pont nélkül maradtak Zurutuzáék.
Az elmúlt években nem sok babér termett a Sociedadnak az Espanyol otthonában. A legutóbbi három túráján még pontot sem szerzett. Szerintünk ma sem járnak sikerrel a vendégek, az Európába vágyó Pochettino-legénység behúzza a győzelmet! Tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Lecce-Roma +2,5!

Valamiért azt érezzük, hogy lesz három gól a Via del Mare-ban, ahol a Roma vendégszerepel. Mindkét alakulat számára fontos a találkozó, hiszen a hazaiak az élvonalbeli tagság meghosszabbításáért, a vendégek pedig az EL-t érő hely megszerzéséért küzdenek. Parázs csatát várunk, nem zárjuk ki a kiállítást sem!

Már csak 8 forduló van hátra a Serie A-ból, és a délieknek csak nem sikerül elmozdulniuk a kieső helyről. Pedig Serse Cosmi felrázta a piros-sárgákat. Jelenleg, 30 ütközetet követően 28 pontjuk van Oddoéknak, 5-tel elmaradva a 17. Firenze mögött. Sokáig otthon el volt átkozva a brigád, hiszen Di Micheléék képtelenek voltak nyerni a Via del Mare-ban, ám megtört a jég! Azért nem beszélhetünk hosszú győzelmi sorozatról, mindössze két siker szerepel a nevük mellett (Inter, Siena), ám azért mostanság már gyűjtögetik a pontokat. Hét mérkőzés óta nem kaptak ki saját stadionjukban, igaz, sok iksz is becsúszott, és az elhullajtott pontok most nagyon hiányoznak Giacomazziéknak. Mutatójuk 2-6-7, tehát összességében az őszi ámokfutás rontja le nagyban a mérlegüket.
Az elmúlt hetekben három ikszet játszottak, különösen fájó a legutóbbi, hazai Cesena elleni 0-0 volt. Carrozzieri, Ofere és Obodo sérül, a meghatározó játékosok azonban Cosmi mester rendelkezésére állnak. Az elmúlt négy fellépésükön mindössze egy találatot jegyeztek a déliek (Di Michele 11-esből), ám most úgy gondoljuk, hogy eredményesek lesznek a hazaiak!
A farkasok fura szezont futnak, de egy biztos: kiegyensúlyozott produkcióra képtelenek Lameláék. Okoztak már többször nagy meglepetést a bordó-sárgák, ugyanakkor égtek is meg nem egyszer Tottiék. Luis Enrique csapata jelenleg a 6., 30 fordulót követően 47 ponttal. Az 5., EL-t érő pozícióra simán odaérhetnek még a fővárosiak, ugyanis az Udine-Napoli páros csak egy egységgel előzi meg őket. Sőt, a 3. Lazio is lőtávolon belül van (4 pont).
Idegenben is hektikusan teljesítenek Osvaldoék, 5-2-8 a mutatójuk. Az elmúlt hetekben Bojanék nem szerepelnek rosszul, egy milánói vereség mellett három győzelmet arattak (Palermo, Genoa, Novara).
Sérülés miatt nem kalkulálhat a hispán tréner Juannal, Tottival, Lobonttal, Burdissoval és Cassettivel.
A Lecce emberemlékezet óta nem verte meg a Romát! A déliek pályaválasztásával is többségben vannak a vendéggyőzelmek. Ám gólok szinte mindig voltak, három találatig egy kivétellel eljutottak a felek. Most is ezt érezzük. Jó kis csörte lesz, sok sárgalappal, sőt, még egy piros is becsúszhat. Ám abban biztosabbak vagyunk, hogy mindkét fél betalál, és nyugodt szívvel javasoljuk a +2,5-ös opciót is!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Olvasói sztorik