Hírek

Ötből öt a Győr mérlege

A Győri ETO hazai pályán 2–1-re győzött a Kaposvár ellen az OTP Bank Liga 23. fordulójának nyitómérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
Győri ETO – Kaposvári Rákóczi 2-1 (2-0)
Győr, 2000 néző. Játékvezető: Fábián
Győr: Sztevanovics – Babics, Djordejevics, Fehér Z., Völgyi – Koltai (Ahjupera, 73.), Kamber, Pátkai, Trajkovics, Varga R. (Dinjar, 62.) – Strestik (Dudás, 57.). Edző: Pintér Attila
Rákóczi: Hajdúch – Zsók, Graszl, Bank, Jánvári – Balázs B. (Grumics, 77.), Sedlák (Haruna, 36.), Horváth T., Addo, Bőle (Diallo, 36.) – Ndiaye. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Pátkai (9.), Varga R. (25.) ill. Ndiaye (46.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebook-on!

Az első félidőben a hazai pályán játszó Győr akarata érvényesült. Már a kilencedik percben megszerezte a vezetést: Babics pontos beadását Pátkai Máté bólintotta a hálóba. Ezek után is támadásban maradt a csapat, és a játékrész közepében újabb fejesgóllal már kettő volt közte: Völgyi Dániel beadását Varga Roland juttatta Hajdúch kapujába. Talán ekkor tért magához a Kaposvár, és el is jutott a győri kapu elé, de Sztevanovics eszén nem tudott túljárni. Még az első félidőben Sisa Tibor kettős cserével is igyekezett változást elérni a somogyiaknál.

Fordulás után sokan még vissza sem értek a büféből, amikor már 2-1-et mutatott az eredményjelző. Ndiaye kapott labdát Harunától, és a csatár a győri kapu jobb oldalába lőtt. Némi lendületet kapott a Rákóczi, ám néhány perc után visszavette a mezőnybeli irányítást a Győr. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a nagyobb lehetőségek a hazaiak előtt, de több gól már nem esett, így az ETO tovább üldözi a Debrecent.

Így látta a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula is, aki a nyolcvanas és kilencvenes években 300 alkalommal húzhatta magára a Rába ETO mezét az élvonalban.

– A találkozó elején úgy tűnt, a Kaposvár megkísérli jól megszervezni a védekezését a mostanában remek támadójátékot mutató Győr ellen – vélekedett a szakember. – Ha pedig területük marad egy-egy gyors kontrára, akkor Ndiaye megjátszásával operáltak volna. Azonban a győriek jó kombinatív játékkal már az első tíz percben vezetéshez jutottak, és mire magukhoz tértek volna a vendégek, már kettő-nulla volt az ETO előnye.

Hajszán Gyula azt is megjegyezte, hogy nagyon sokat dolgozott a hazaiak középpályája és nagyon hamar megakadályozta a somogyiak labdakihozatalait.

– A második félidőben villámgyorsan szépített a Rákóczi, ez pedig megváltoztatta a játék képét – vélekedett Hajszán. – Ám az ETO néhány perc alatt rendezte sorait, és ismét visszavette az irányítást. Biztosíthatta volna a meccset a hazai csapat: gondolok itt Trajkovics vagy Dudás Ádám helyzetére, ám annak ellenére, hogy ezek kimaradtak, teljesen megérdemelten nyert a Pintér-csapat.

A bennmaradásért küzdő Kaposvár legutóbbi négy meccsén csak egy pontot szerzett, míg az ETO Pintér érkezése óta százszázalékos, öt meccsen 15 pontot gyűjtött be.

Olvasói sztorik