Hírek

Ellentétes folyamatok az NB II-ben

Keleten csökkent, Nyugaton nőtt a magyar játékpercek mértéke, de még mindig messze van az élvonalbeli szinttől.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A másodosztály Keleti-csoportjában tavasszal csaknem három százalékkal csökkent a magyar játékpercek mértéke. Ősszel 89,2% volt ez a szám, a tavasszal lejátszott hat fordulóban 86,5%. Az átlagos életkor a természetes öregedésnél kisebb mértékű, 25,02 év (ősszel: 24,86 év) – áll a HLSZ honlapjának statisztikai összesítésében.

A Nyugati-csoportban viszont kis mértékben nőtt a magyar játékpercek száma. Ősszel 89,0%, tavasszal 89,5% a mutató. A játékosok átlagos életkora gyakorlatilag nem változott, ami azt jelenti, hogy éppen annyit fiatalítottak, amennyi éppen kompenzálja az ősz óta eltelt időt (gyakorlatilag fél évet); ősszel 25,41 év, tavasszal 25,39 év a játékosok átlagos életkora.

Fenti adatokhoz képest az NB I-ben lényegesen nagyobb a légiós jelenlét. Ősszel 62,8%, tavasszal (a 16. fordulótól) ennél több, 65,4% a magyar játékpercek mértéke. A fiatalítás ebben az osztályban is észlelhető: az őszi 26,93 évről 26,86 évre csökkent az életkor, amibe itt is bele kell számolni a cca. féléves természetes öregedést, amit az újoncok bevetése ellensúlyozott.

Olvasói sztorik