Hírek

Német-spanyol: totális háború!

Ma elszabadul a pokol a San Mamesben és Hannoverben is. Gólok lesznek Germániában és baszkföldön is!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Athletic Bilbao-Schalke +2,5!

Maradtak még gólok a múlt heti parádés összecsapást követően mindkét csapatban. A németeknek nincs más esélyük (már, ha van egyáltalán), minthogy vad rohamokba kezdjenek a Katedrálisban. Ez viszont nem biztos, hogy kifizetődő taktika. Egy hete nem jött be…

Csúnyán benéztük a múlt csütörtökön a Schalek-Bilbao meccset: a remek formában lévő germánok ugyanis egy kimondottan eső-kelő baszk gárdával randevúztak. És ahelyett, hogy Raulék behúzták volna a meccset, vélhetően kiejtették magukat a sorozatból.
A baszkok tehát kényelmes helyzetből várhatják a kékek látogatását. Marcelo Bielsa alakulata úgy tűnik, rámegy az EL-re, azaz mintha feladta volna a bajnoki szereplést a nemzetközi próbatétel miatt. A La Ligában jelenleg a 11. helyen állnak, az EL-t érő helyekre ugyan még odaérhetnek, ám erre egyre kisebb az esély. A társulat biztos távolságban van a veszélyes zónától, tehát tényleg előfordulhat, hogy Llorrentéék a második számú kupasorozatot helyezik előtérbe.
A társulat egyébként a bajnokságban 15 ütközetben 27 találatot jegyzett, és az EL-ben sem nagyon kímélte ellenfeleit. A San Mamesben pedig még nem talált legyőzőre a kupasorozatban! A csoportkör után a Lokomotiv Moszkva, majd a Manchester United is kénytelen volt fejet hajtani a csíkosak előtt. De Marcosék a továbbjutás esélyesei, mert azt azért nagyon nehezen tudjuk elképzelni, hogy hárommal égjenek meg hazai környezetben.
A Schalke nem élt a lehetőséggel, hiába vezettek Huntelaarék 2-1-re, kihagyták akkor a helyzeteiket, a baszkok pedig bemutatták, miként is kell művelni magas szinten a kontrajátékot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a germánok kapusai is csődöt mondtak, hiszen 4 találatból kettőt nyugodtan a nyakukba varrhatunk..
A bajnokságban a BL-t érő 3. helyen tanyáznak, ennek megtartására reális esélyük van. A Bilbao elleni pofára esést egy idegenbeli Hoffenheim elleni iksz-szel heverték ki Holtbyék, tehát azért sikerült rendeznie a sorokat Huub Stevensnek.
A Schalke is a támadófutball híve, ennek is köszönheti a múlt heti bukását. Ám most egyszerűen nincs más választása Farfanéknak: menniük kell előre, és ha már a továbbjutás elszállt, azért egy becsületbeli győzelem még javíthat a megcsorbult renomén…
És épp emiatt várunk gólokat, legalább hármat a találkozón. Mert a gelsenkircheniek nekiesnek a baszkoknak, akik ezt majd rossz néven veszik. A vége pedig sok gól lesz… Húzzuk be bátran a +2,5-ös opciót!

Hannover-Atletico Madrid +2,5!

Őrült meccsre van kilátás AWD-Arena-ban! A 2-1-es első meccs után megint várunk három találatot! Lássuk, hogy miért!
A német együttes otthon félelmetes teljesítményre képes, az Atletico pedig idegenben gyenge… Ebből adódóan cseppet sem biztos a hispánok továbbjutása. Mert a Hannover 14 hazai bajnokijukon veretlenek maradtak, Mirko Slomka alakulata az előkelő 5. helyen áll, tehát jó esélye van Ya Konanéknak, hogy újra nevezzenek az Európa Ligára.

A társaság azonban nagyon Janus-arcú: amennyire remekül megy saját stadionjukban, annyira haloványan teljesítenek Pogateczék idegenben. A Bundesligában is mindössze kettőt nyertek meg a 14 túra-meccsük közül. Madridban is kikaptak, de a rúgott gól még aranyat, de legalább is továbbjutást érhet.
A nemzetközi sorozatban is mindössze egy vereséget szenvedett a gárda, még a csoportkörben, amelyből a Leige mögött, a Koppenhágát és a Vorskla Poltava előtt végzett, s jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Itt az első két körben belga gárdákat ejtett ki a brigád: előbb a Club Brugge, majd a Standard Liege hajtott fejet Panderék előtt.

A Hannover jó formában várja a visszavágót, a hétvégén győzelemmel hangoltak Schulzék, természetesen hazai pályán nyertek, az áldozat a Mönchengladbach volt (2-1).
A spanyol armada sok mindenben hasonlít aktuális riválisára. A kétarcúság rájuk is jellemző, hiszen Falacoék otthon, a Vicente Calderonban nagyon erősek, a túrákon viszont már nem annyira. Jelenleg a 7. helyen tanyáznak Simeone mester tanítványai, és bármily érdekes egybeesés, a fővárosiak 15 idegenbeli fellépésük közül mindössze kettőt vívtak meg sikerrel…
Adrianék a selejtezőcsoportjukat megnyerték, megelőzve az Udinét, a Celticet és a Rennest, aztán a 32 között a Lazio, a 16 között pedig a Besiktas volt az ellenfél, és Godinék játszi könnyedséggel léptek tovább mindkét riválisukon. Még csak pontot sem vesztettek Diegoék…
A hétvége jól alakult a csíkosoknak, hiszen Juanfranék madridi kisrangadón 3-0-ra múlták felül a Getafet.
Az az érzésünk, hogy remek kilencven perc vár ránk, ugyanis a hazaiak nem mondtak le – joggal – a továbbjutásról. Támadniuk kell Konanéknak, és otthon ezt általában hatékonyan is teszik. Ugyanakkor a madridiak Falcao vezérletével könnyedén lekontrázhatja majd a kinyíló hazai védelmet. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy az Atletico 1-0-ás hazai sikerrel búcsúra kényszerülne. Magyarul, egyet mindenképpen kellene vágnia a spanyoloknak.
Szerintünk megint esik három találat a hannoveri visszavágón. Nem lesz unalmas meccs, az már egyszer biztos!

Andrew barátunk pedig 3 meccsel támad ma

Eisbären Berlin – Straubing, 1 @ 1.67

Jégkorong: Német DEL Bundesliga 2011/2012

Dátum: 2012-04-05 19:35 CET
A német jégkorong bajnokság elérkezett a playoff elődöntőkhöz, ahol már nincs lefutott meccs. Vagy mégis? Hát igen, szerintem kétség sem fér ahhoz, hogy a Berlin simán üti ki ezt a Straubing-t a párharcból…
A Berlin messze a legerősebb, legrutinosabb kerettel rendelkezik a ligában. Ennek megfelelően megnyerték az alapszakaszt is, és a playoff negyeddöntőben sem hagytak esélyt a Köln csapatának. Zepp a kapuban kiválóan teljesít, ehhez viszont nagyon kell a Hordler és Supis vezette védelem. 140 gólt kaptak az alapszakasz 52 meccse alatt, ez viszonylag jó teljesítménynek mondható, ennél csak a Wolfsburg, az Augsburg és a München kapott kevesebbet. Aztán a playoffban is mindössze 4 gólt kaptak a Köln elleni 4 meccs alkalmával, ellenben lőttek 15-t. Olver, Busch, Talbot és Rankel kiválóan teljesít elöl és ennek meg is van a gyümölcse. Nagyon összeérett ez a Berlin, és szerintem idén meg is nyerik a sorozatot!

A Straubing csapatától pedig óriási teljesítmény ez az elődöntős szereplés. A kedvenc német csapatomat, a Wolfsburg-t búcsúztatták a legjobb 8 között, méghozzá nagyon simán 4:0-ra hozták le a párharcot úgy, hogy két alkalommal is hetet lőtte azoknak a grizzlyknek, akik a legkevesebb gólt kapták az alapszakaszban… Valóban igaz tehát, hogy az alapszakasz eredményeire nem szabad építeni a playoff-ban, ez már egy teljesen új bajnokság. A Tigrisek egyébként 6. helyen zártak az alapszakaszban. A Wolfsburg ellen remekül működött Gremyn által vezetett első soros támadóegység és a Rothke által vezényelt második soros támadó alakulat is. Nagyon megleptek mindenkit a nyílt és támadó játékkal, valószínűleg felismerték, hogy a Wolfsburg ellen nincs más esélyük a győzelemre.
Habár nem építhetünk az alapszakasz meccseire, de azért megjegyezném: 4 alkalommal találkoztak a csapatok ebben a szezonban, ebből hármat sikeresen lehozott a Berlin (6:3 és 5:1 otthon, 2:1-es siker idegenben), a Straubing mindössze egy hazai meccsét tudta megnyerni a Jegesmedvék ellen 2:1 arányban. A Berlin véleményem szerint a mai meccsen nyerni fog, egyrészt nem fogja feladni a pályaelőnyét, hiszen látták hogy a Wolfsburg ellen is milyen játékot nyújtott saját közönség előtt a Straubing.
Magabiztos berlini győzelmet várok ezen a meccsen!

Aarup – Svendborg, over 2.5 gól @ 1.48

Labdarúgás: Dán 3. osztály – Nyugat 2011/2012

Dátum: 2012-04-05 15:00 CET
A dán csörgőlabdásoknál is megindult az élet… És itt bizony érdemes gólokra vadászni, hiszen a legtöbb csapat 3 feletti gólátlaggal rendelkezik meccsenként. Én az Aarup és a Svendborg csatáját szemeltem ki viszonylag jó szorzóért a Nyugati csoportban.
Az Aarup 16 meccs alatt 9 pontig jutott, ami nem túl acélos produkció. Ezalatt 17 gólt lőttek és 37-t kaptak, ez a produkció pedig egyelőre a 15. helyre elegendő, és ha így folytatódik kevés lesz a bennmaradáshoz. Odahaza 1-3-4 11:18 mutatókkal rendelkeznek. Átlagban 3.38 gól esik a csapat egy meccsén, ez a szám a hazai meccsekre vonatkoztatva 3.6 gól/mérkőzés.
A vendég pedig a Svendborg csapata, mely 22 pontjával a 9. helyen tanyázik. 5-7-4 mérleget produkáltak, emellé pedig 31:25 gólarány tartozik, amely azt jelenti, hogy átlagosan 3.5 gól esik egy meccsükön. Idegenben 1-4-2 sort produkáltak eddig, mely alatt lőttek 13 gólt és kaptak 11-t. Tehát egy idegenbeli meccsük alkalmával átlagosan 3.4 gól születik.
A két csapat egymás elleni meccsét említeném még meg: fordított felállásban szeptember elején 3:1-re nyert a Svendborg gárdája. Ami ezzel a meccsel kapcsolatban szinte biztos: lesz legalább 3 gól!

FC Köbenhavn – Bröndby, 1 @ 1.76

Labdarúgás: Dán 1. osztály – Superligaen 2011/2012

Dátum: 2012-04-05 18:00 CET
Folyamatosan változtatják a szorzókat erre a meccsre, valamelyik iroda viszi le a Koopenhága szorzóját, némelyek pedig folyamatosan emelik a hazai sikerre adott szorzókat. Nem tudok kiigazodni rajta, de valamiért én hazai sikerre számítok, és ekkora szorzóért pláne megéri bepróbálni!
A Koppenhága 23 fordulót követően vezeti a tabellát a maga 48 pontjával. Előny 3 pont az üldöző Nordsjaelland csapatával szemben, a többiek pedig már meglehetősen nagy hátrányban vannak… 14-6-3 mérleget hoztak eddig össze Carsten Jensen tanítványai, saját közönség előtt pedig 7-4-1 soruk van, mely a 2. legjobb hazai produkciót a ligában. Eddig mindössze 18 alkalommal kapitulált a védelmük, csak a Nordsjaelland kapott ennél kevesebb gólt eddig. Emellett pedig a legtöbb gólt ők szerezték a bajnokságban, nevezetesen 37-t. A brazil Cesar Santin és a szenegáli N’Doye lövi a gólokat elöl, ők ketten eddig összesen 24 találatnál járnak. A csapat a téliszünet óta nem kapott ki a bajnokságban: 2 győzelem és 3 döntetlen a mérleg azóta, a legutóbbi Lyngby elleni idegenbeli meccs már bizakodásra ad okot.

A vendég pedig az a Bröndby, amely bizony szebb napokat is megélt már… Régen még az UEFA kupában is játszott csapat mostanra visszaesett egy erős középcsapattá, de azért még mindig számolni kell velük. Jelenleg 31 pontjukkal a 7. helyen tanyáznak, melyet 8-7-8 mérlegüknek köszönhetnek. Idegenben kijelenthetjük, hogy nem megy a csapatnak: 2 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség a mérlegük a Bröndby Stadiontól távol. Az is igaz azonban, hogy legutóbbi 3 idegenbeli meccsükön veretlenek maradtak Skarbalius fiai, legutóbb pl. a Nordrsjaelland csapatát gyűrték le idegenben 2:1-re. Talán ez a legfőbb ok, amiért a bukik nem tudják eldönteni, hogy kinek áll ma a zászló.
Vitathatatlan, hogy benne van egy X a meccsben. Azt azonban nehezen tudom elképzelni, hogy a Bröndby itt ma 3 pontot szerezzen, de szerintem a döntetlenre is minimális az esély. Legutóbb kicsit több, mint egy éve találkoztak ebben a felállásban, akkor 3:1-es hazai siker született. Ősszel a kupában a Bröndby otthon megverte a Koppenhágát 2:1-re, de azt nem tekinthetjük mérvadónak, akkor a mostani hazaiaknak még bőven voltak nemzetközi elfoglaltságaik is, így a hazai kupára nem koncentráltak. Bajnoki meccsen szeptemberben idegenben 2:1-re nyert a Koppenhága. Ma kora este is szoros meccset várok, de mindenképp hazai sikert!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Olvasói sztorik