Hírek

Sebők József újra gólt lőtt!

Ismét hazatért Lentibe az egykori zalaegerszegi és ciprusi közönségkedvenc!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 2008–2009-es idényben lőtt utoljára gólt magyar pályán, tétmeccsen Sebők József. Egészen pontosan a Zala megyei másodosztály Déli-csoportjának 28. fordulójában, a Nagykanizsa-Bagola VSE – Lenti TE mérkőzésen, amelyen egyébként a vendégek vízilabdás eredménnyel (8-4) nyertek! Mindez tehát 2009. június 7-én történt.

És ugorjunk gyorsan a jelenbe: a Zala megyei bajnokság első osztályának 19. fordulójában döntetlent játszott a Zalaszentgróti VFC otthonában a Lenti TE. Mindez önmagában távol áll a bombahír kategóriájától, de ha megjegyezzük, hogy a vendégeknél szezonbeli negyedik meccsét játszotta, és most volt először kezdő Sebők József, az egykori zalaegerszegi kedvenc, akkor már csak a hab hiányzik a tortáról: a 229 NB I-es szerepléssel, 53 góllal, illetve 12 válogatottbeli fellépéssel és két találattal büszkélkedő csatár szerezte a Lenti gólját! Nem egészen három év elteltével ismét eredményes volt tehát!

– Kétezer-kilencben visszamentem majdnem egy évre Lendvára, aztán fél év Ausztria következett, utána pedig a szlovén negyedosztályban lettem játékos-edző – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Sebők, aki tehát lassacskán átáll a másik oldalra, hiszen még játszik, de már edzőként is dolgozik, s abban is örömét leli. – Pénzügyi gondok voltak, a Lenti TE elnöke pedig megkért, hogy a tapasztalatommal segítsek a fiatal csapatnak. Mivel más lehetőségem nem volt, hazatértem. Harminchét éves leszek, még jólesik a játék, de ha nem fog jólesni, azonnal felteszem a kezem. A heti két-három edzés levezetésként megfelel, és szerencsére a meccsek sem olyan megterhelőek… Az edzői feladatokat is élvezem, hiszen ebben nőttem fel, aki nem érzi jól magát, annak nem is érdemes csinálnia.

Idén lesz a tízéves jubileuma a Zalaegerszegi TE bajnoki címének. A klub egykori oszlopos tagja, legendája, Sebők József akkor éppen Cipruson játszott, de ugyanúgy örült társai sikerének, mintha az ő nyakába is aranyérem került volna.

– Sajnos úgy néz ki, hogy a ZTE kiesett – utalt az élvonalban sereghajtó zalai klub jelenlegi helyzetére. – Nagyon fájó ez számomra, hiszen a pályafutásomat ott kezdtem, és más magyar profi csapatban nem is játszottam. Ez egy hosszú folyamat része. Jó lenne, ha jövőre azonnal visszajutnának, mert az egycsoportos NB II-ben még nehezebb dolguk lesz. Váltásra lenne szükség a klubban az utánpótlásképzés területén, és följebb is… Vissza kellene térni ahhoz, hogy ismét hazai játékosok alkossák a csapatot, mint a mi időnkben. Akkor sokkal több néző lenne kíváncsi a meccsekre, és a helyi, vagy környékbeli játékosok sokkal jobban át tudják érezni a klub szeretetét, a külföldiek, vagy a más helyről érkezők annyira nem vonzódnak a városhoz.

Sebők József

Az idén 37 éves csatár szülővárosában, Keszthelyen kezdett focizni, majd 1995-ben lett a ZTE játékosa. 2000 és 2004 között a ciprusi AEL Limasszol légiósa volt, majd egy szezont ismét Zalaegerszegen, egy idényt megint a dél-európai szigetországban, újabb egy évet pedig újra itthon töltött. 2007-ben ismét légiósnak állt, de akkor már egy közelebbi célországot, Szlovéniát választotta.

Olvasói sztorik