Hírek

Játékvezető-küldés a 23. fordulóra

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában Veizer Roland és Andó-Szabó Sándor neve került elő, mint hibázóké...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kassai Viktor továbbra is

Először fordul elő a jelenlegi szezonban, hogy egy játékvezető három egymást követő fordulóban is feladathoz jut! Természetesen Kassai Viktorról van szó, aki a Haladás–Ferencváros és a Pápa–Pécs mérkőzések után a 23. fordulóban a Diósgyőr–Paks találkozót kapja. Ez a 14. mérkőzése az élvonal mostani idényében. Csak a Diósgyőrnek vezetett eddig, ám akkor kikaptak a borsodiak (Kecskeméten 1-0-ra).

Bognár Tamás és Iványi Zoltán: 12

Kassain kívül két játékvezető van még, aki a fordulók több mint felén szerephez jutott. Bognár Tamásé lesz az eheti zárómeccs: Zalaegerszeg–Ferencváros. Nos, valamelyik csapat rossz sorozata meg fog szakadni vasárnap, hiszen Bognár eddig mindkét csapatot csak vesztes meccsen láthatta: Győr–ZTE 5-1, Győr–FTC 2-0, Honvéd–FTC 1-0, FTC–Debrecen 1–2. Iványi Zoltáné lesz a Vasas–Kecskemét mérkőzés. Egy kecskeméti idegenbeli találkozón már közreműködött, amikor az alföldiek egy ponttal távoztak Pécsről (2-2).

Németh Ádám tizedszer

A Haladás–Videoton mérkőzés játékvezetője Németh Ádám lesz. Tavasszal még csak egy meccset kapott (Zalaegerszeg–Pécs), összesítésben ez lesz neki a bajnokságban a tízedik. Szombathelyen még nem járt, de idegenben már vezetett mindkét együttesnek: Pécs–Haladás 1-0, Kaposvár–Videoton 2-0, Pápa–Videoton 2-3.

Vad II István és Fábián Mihály 9. alkalommal

Fábián Mihályé lesz a forduló nyitómeccse, a Győr–Kaposvár. Egyszer már járt a kisalföldi megyeszékhelyen, akkor az ETO 3-2-re megverte a Vasast. A Kaposvárnak még nem fújt. Vad II István kapta a Pécs–Újpest találkozót. Mindkét csapatnak egy-egy meccset vezetett eddig: PMFC–Debrecen 0-0, Pápa–Újpest 0-1.

Radványi 7, Berke 6

Radványi Ádám a Honvéd–Pápa meccsen működik közre. A vendégeknek már fújt, méghozzá egy győzelmet, a Kaposvár elleni 1-0-t. Berke Balázsé lesz a Debrecen–Siófok találkozó. Alaposan ismeri a Balaton-partiakat, hiszen már három alkalommal is vezetett nekik mérkőzést: az Újpest elleni hazai 2-0-t, és két idegenbeli meccset: Kecskeméten 2-3, Szombathelyen 1-2 volt az eredmény a siófokiak szempontjából. A DVSC-vel még nem találkozott.

Egy kis statisztika

Az eddigi 22 forduló alatt a legtöbb sárga lapot Iványi Zoltán szórta (5,73/mérkőzés), de nem sokkal van elmaradva mögötte Kassai Viktor (5,54/mérkőzés). Szilasi Szabolcs egyelőre 3,33 sárga lap/mérkőzés átlaggal hozta le a bajnokságot.

Berger Józsefnél van a legtöbb kiállítás (átlag: 0,75 piros lap/meccs). Becséri Dániel kezében még nem villant a piros kártya, igaz, ő még csak három meccsen fújt.

Takács János a büntetőkirály (0,89 tizenegyes/meccs), Berke Balázs a második (0,8) ám Vad II Istvánnál, Solymosi Péternél és Radványi Ádámnál még nem volt büntető a bajnokságban.

Olvasói sztorik