Hírek

Megyeri Balázs görög bajnok!

A magyar válogatott légiósai közül többen is fontos gólt szereztek a hétvégi bajnoki fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A görög bajnokság hétvégi fordulójában Rudolf Gergely két és félhónapos kihagyás után visszatért a pályára, a 64. percben állt be a Panathinaikoszba az Arisz Szaloniki elleni bajnokin. A válogatott támadója remek csere volt, a 81. percben, 0-0-nál négy védő gyűrűjében sikerült a kapuba juttatnia a labdát, megszerezve csapatának a győzelmet érő gólt, amellyel kiérdemelte a meccs legjobbja címet is. A Panathinaikosz sikere ellenére a Megyeri Balázzsal felálló Olympiakosz biztosította bajnoki címét, miután 1-0-ra nyert a Panatiolikosz otthonában.

Nemcsak Görögországban esett magyar gól a hétvégén. A Bundesliga élvonalában a Mainz 3-0-ra nyert a Werder Bremen otthonában, a vendégek első találatát a kezdőként egy félidőt játszó Szalai Ádám szerezte. A VfB Stuttgart az éllovas Borussia Dortmund otthonában ért el 4-4-es döntetlent, Hajnal Tamás kezdőként hetven percet játszott a vendégeknél. A német másodosztályban az 1860 München Király Gáborral a kapuban kapott ki 1-0-ra a vendég Hansa Rostocktól – áll az MLSZ honlapjának légiós-körképében.

Svájcban a pontlevonása miatt az utolsó helyen álló FC Sion a Grasshoppers otthonában győzött 2-0-ra, az első gólt Vanczák Vilmos fejelte, a magyar védő ezzel már nyolc találatnál tart a szezonban. Győztes gól fűződik Németh Krisztián nevéhez is, a holland RKC Waalwijk támadója a 23. percben volt eredményes, csapata 1-0-ra legyőzte a Den Haagot.

Angliában Bogdán Ádám győztes csapat tagja volt, végigvédte a Wolverhampton elleni idegenbeli meccset, és néhány nagy védéssel is hozzájárult, hogy együttese 3-2-re megnyerte a találkozót.

A spanyol Real Zaragoza zsinórban harmadik bajnoki győzelmét szerezte, és a Sporting Gijon elleni 2-1-es idegenbeli sikerből Pintér Ádám is kivette a részét, a magyar válogatott középpályása végigjátszotta a találkozót. Az olasz másodosztályban Laczkó Zsolt végig a pályán volt a Sampdoria győztes meccsén, csapata otthon verte 2-0-ra a Nocerinát.

A norvég bajnokság második fordulójában a Brann Bergen 3-1-re legyőzte a Sandnes Ulfot hazai pályán, Korcsmár Zsolt végigjátszotta a találkozót a házigazdáknál. A francia másodosztályban a Monaco folytatta kiváló sorozatát, a Le Mans elleni 1-0-s idegenbeli sikerrel felzárkózott a tabella középmezőnyéhez, Koman Vladimir végigjátszotta a meccset. A belga bajnokság felsőházi rájátszásában az Anderlecht csak 1-1-es döntetlent ért el a Kortrijk ellen hazai pályán, Juhász Roland végig a pályán volt a brüsszeli együttesben.

Ausztriában a Sturm Graz hazai pályán 0-0-ra végzett a Rieddel, Szabics Imre mind a 90 percet a pályán töltötte a találkozón. Az orosz másodosztályban az Alanyija Vlagyikavkaz 4-2-re kikapott otthon a Mordovia Szaranszk együttesétől, Priskin Tamás a szünetben állt be a házigazdákhoz.

Olvasói sztorik