Hírek

Foci és kosár hétfőre

Ma estére egy Serie B-s félidei döntetlent és egy török kosár-rangadót szemeltünk ki

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Reggina – Brescia 1.félidő eredménye X @ 2,05

Olaszország: Serie-B 2011/2012

Dátum: 2012-04-02 20:45 CET

Fogadóiroda: bet365
Az olasz másodosztály 33. fordulójának hétfő esti meccsén igazi rangadót rendeznek, hiszen a Brescia csapata a Reggina otthonába látogat. Hajdan mindkét csapat szebb napokat élt meg még az élvonalban, most azonban szinte mindkét gárdának az utolsó tartalékait kell ahhoz mozgósítani, hogy esélyük legyen a visszajutásra.
A Reggina 32 meccs alatt 46 pontig jutott 12-10-10 mérleggel, melyhez 51:42 gólarányt sikerült összehozni. Lassan elszáll a feljutás esélye a gárda számára, hiszen Gregucci mester tanítványai 6 pontos hátrányban vannak a már osztályozós helyen tanyázó Varese csapatával szemben. Talán még nem is állt össze igazán ez a keret az első osztályra… Campagnacci és Ragusa termeli elöl a gólokat, Ceravolo pedig a középpályán mutat lendületes és hatékony játékot. A Stadio Orense Granillo-ban 8-4-3 sort hoztak össze eddig a srácok, ami nem is olyan rossz produkció, inkább az idegenbeli mutatókkal van probléma. És akkor ami a félidei teljesítményt illeti: eddigi 32 meccsükből 11 végződött döntetlenre az első 45 percet követően. Odahaza eddig ugyebár 15 meccset játszott a társaság, ebből 6 meccsen zárult döntetlennel az első 45 perc.

A vendég ezúttal a 8. helyen tanyázó Brescia csapata. Bizony ők is megéltek már szebb napokat, így természetesen a szezon kezdetekor a feljutás volt az elsődleges cél. Nos, 49 pontjuk egyelőre azt jelenti, hogy csupán 3 pont a hátrányuk az osztályozós helyektől, tehát még nincs minden veszve… Idegenben 6-6-3 sort hoztak össze eddig a kékek, ez a SerieB 6. legjobb idegenbeli teljesítménye. A félidőben eddig 32 meccsből 16 alkalommal végeztek döntetlenre Feczesinék, idegenben az eddigi 15 meccsükből 9 végződött döntetlenre az első 45 percet követően.
Az biztos, hogy a hétfő esti derbin két olyan csapat csap majd össze, melyeknek az utolsó szalmaszálakba kell kapaszkodniuk ahhoz, hogy esélyük legyen a feljutásra, holott mindketten nagy reményekkel vágtak neki az idei esztendőnek. Az olaszoknál és a másodosztályban nem ritka a gólnélküli első félidő, és szerintünk ez a mai meccsen sem lesz másképp. Óvatos, és főképp impotens első félidőre számítunk a Brescia és a Reggina meccsén, tehát a tippünk: döntetlennel cserélnek majd térfelet a csapatok este!

Galatasaray Medical Park – Besiktas JK 1 @ 1,40

Kosárlabda: Török bajnokság 2011/2012

Dátum: 2012-04-02 19:00 CET

Fogadóiroda: Bet365

Két jó csapat találkozik egymással a török kosárlabda bajnokság 25. fordulójának záró mérkőzésén, hiszen a Besiktas a Galatasaray csapatához látogat. Mindkét csapatot ismerhetjük a nemzetközi kupaporondról (Galatasaray Euroleague, Besiktas Eurocup), nem gyenge csapatokról van szó, és bizony a két ismert csapat meccse nem csak a fociban számít hatalmas rangadónak.
A Galata 3. helyen áll a bajnokságban 44 ponttal 24 meccset követően, az előtte álló Banvitspor 1, míg az éllovas Anadolu Efes mindössze 2 ponttal szerzett náluk többet úgy, hogy egy meccsel többet játszottak a Galatasaray-nál. Tehát legrosszabb esetben is a második helyre léphet előre a hazai gárda egy esetleges győzelem esetén. 20-4 mérleget hozott eddig össze a Galata, saját pályáján pedig mindössze két vereséget szenvedtek el (legutóbbi hazai meccsén az Antalya verte meg őket 10 ponttal 82:92 arányban nem kis meglepetésre). Erős csapat ez a Galata, ráadásul a hazai fanatikusok is ott vannak mögöttük minden meccsen.

A vendég Besiktas-t sem kell félteni, eddig 42 pontot szedtek össze 18-6 mérlegükkel, ezzel az 5. helyen állnak. Idegenben azonban sebezhető a csapat, hiszen csupán 8-4 mérleget tudnak felmutatni saját arénájuktól távol. A Besiktas vesztes meccsel hangolt erre a rangadóra, hiszen a Banvitspor nyert náluk legutóbb 64:61 arányban.
Két jó formában lévő csapat játszik ma este egymással, hiszen mindketten csak 1-1 meccset buktak el utolsó 5 derbijükből. A közös meccsek alapján azt mondhatjuk, hogy általában a hazai pályát élvező gárda hozza le győztesen a meccseket. Ez valóban sokat számíthat ma, hiszen a fanatikusai előtt nem hibázhat el egy ilyen meccset a Galata. Ebből fakadóan a tippünk az, hogy így vagy úgy, de behúzza ezt a meccset a hazai társaság.

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Olvasói sztorik