Hírek

Rács mögött maradnak a gyanúsítottak

A hazai focifogadási botrány előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjai rács mögött maradnak.
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hét elején a csalássorozat főkolomposainak tartott Kenesei Zoltánnal és Lázár Mátyással szemben hosszabbította meg a kényszerintézkedést a Pesti Központi Kerületi Bíróság, s ugyanez a sors vár a meggyanúsított REAC-focistákra, Cseri Gergőre, Kőhalmi Andrásra, Kovács Balázsra és Varga Zoltánra is, akiket a vesztegetési ügyek kapcsán február 28-án vettek őrizetbe – írja a Blikk.

– Az ügyészi indítvány szerint a gyanúsítottakat azért kell bent tartani, mert fennáll a szökés, az elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése, sőt némelyek esetében a bűnismétlés veszélye is – mondta Fazekas Géza, az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A nyomozóknak a megalapozott gyanú közlésétől számítva, azaz 2011 júniusától két esztendejük van, hogy felgöngyölítsék a szövevényes, határokon átnyúló ügyet, s utána 90 napon belül kell vádat emelniük. A gyanúsítottak ez idő alatt akár végig előzetesben maradhatnak.

A törvény azt írja elő, hogy a gyanúsítottak három éven túl nem tarthatóak előzetesben. Ennyi időre van szükség, hogy megszülessen az elsőfokú bírósági ítélet.

Olvasói sztorik