Hírek

Spanyol hazai, angol vendég

Két, parádés formában lévő együttest szemeltünk ma ki magunknak. Nem botlik sem a Malaga, sem pedig az Arsenal.

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Malaga-Betis 1!

Folytatja remek sorozatát Pellegrini mester együttese, ennek pedig a Betis issza meg a levét.
A 30. fordulót rendezik a hétvégén a La Ligában: a Malaga a Betist látja vendégül. A hazaiak remekül szerepelnek, úgy tűnik, megtérül az a sok millió euró, amelyet a tulajdonosok tettek bele a klubba a nyáron, amikor is Pellegrini mester nagybevásárlást tarthatott. A La Rosaleda népe elégedett is a gárdával, hiszen remek hajrájának köszönhetően a kék-fehérek immár a 4. helyen állnak, és pontszerzésük esetén – ha csak egy éjszakára is, de – felállhatnak a dobogóra Demichelisék.

Santi Cazorláék tehát a 4. pozícióban tanyáznak, 29 mérkőzésen 47 pontot gyűjtöttek, otthon pedig egészen pazar mutatóval büszkélkedhetnek: 10-2-2! Csak a Real és a Barca nyert náluk. 14 hazai ütközetükben 29-szer voltak eredményesek, tehát összességében valóban érdemes a déliek meccseire járni.
És akkor ejtsünk szót a már említett remek formáról is. Rondonék az elmúlt hat ütközetükből ötöt behúztak, és csak egyet adtak ikszre. Legutóbb az Espanyol vendégei voltak, és bár sokáig hátrányban voltak a kék-fehérek, jött Van Nistelrooy, majd Demichelis, és máris 1-2-t mutatott az eredményjelző.
Pellegrini tehát összerakta a Malagát, amely elnézve a Vaencia formáját, könnyen odaérhet a dobogó legalsó fokára, amely ugye BL-t ér… Ennél nagyobb motiváció szerintünk nem kell Iscoéknak. Sérülés miatt nem lesz ott a csapatban Toulalan, Baptista és Sanchez.
A Betis vélhetően meghosszabbítja élvonalbeli tagságát, hiszen 29 meccset követően 32 pont áll a neve mellett, tehát előnye a kieső-hármassal szemben 7 egység. Megnyugvásra ugyanakkor még semmi okuk, hiszen nem könnyű Pepe Mel alakulatának a sorsolása. Idegenben pedig amúgy is sebezhetően Snata Cruzék: 4-0-10-as soruk erről tanúskodik.
Február vége óta képtelen nyerni a a csapat, hat fellépésen három iksz és három zakó. Legutóbb a Racing vizitált Sevillában, de nem bírtak a kiesőjelölttel Molináék. És valahogy a szerencse is elszegődött a gárdától, hiszen két hete a hosszabbításban buktak el két pont az Espanyollal szemben (1-1, Pandiani a 92. percben egalizált…).
Iriney, Ustaritz és Etxebarria sérült, velük nem kalkulálhat Pepe Mel.
Az az érzésünk, hogy a hazaiakat tovább repíti majd a lendület. Jobb csapatnak tartjuk a Malagát, amely 205 óta nem kapott ki aktuális ellenfelétől ebben a felállásban. A kék-fehérek nem hibáznak, folytatják sorozatukat! Tippünk ennek megfelelően 1-es!

QPR-Arsenal 2!

Ellenállhatatlan formában futballozik hetek óta az Arsenal. Az újonc sem tudja feltartóztatni a piros-fehéreket!
A Loftus Road Stadium-ban újra rangadót rendeznek. A hazai alakulatnak minden egyes pontra rettenetes nagy szüksége van, hiszen a 30. fordulót követően Buzsákyék kieső helyen állnak. No, azért még nem kell temetni a kék-fehér csíkosokat, hiszen egy győzelemmel akár két helyet is felugorhatnak a tabellán. Jelenleg 25 egység áll a nevük mellett, amelyből hazai környezetben 14-et húztak be (3-5-7, nagy skalp a Liverpoolé és a Chelsea-é).
A gárda Neil Warnock-kal vágott neki a szezonnak, ám a sikertelenség miatt váltottak év közben a klubnál: jött Mark Hughes, aki ugyan egy kicsit felrázta a társulatot, ám lényegesn formajavulás nem állt be Luke Young-éknál.
Az elmúlt nyolc mérkőzéséből mindössze egyet nyertek meg Cisséék, a Liverpoolt győzték le két hete, de előtte és utána zömében csak kudarc érte a csíkosakat. Nem képesek kiegyensúlyozott teljesítményre Ferdinandék, akiknek alaposan össze kell szedniük magukat, ha benn akarnak maradni a Premier League-ben.
Nehezíti a rutinos mester helyzetét, hogy Cisse piros lap miatt eltiltását tölti, Campbell, Helguson, Dyer és Hall pedig sérülés miatt nem bevethető.
Az ágyúsok ezzel szemben szárnyalnak, a gyenge rajt már a múlté, a gárda feljött a 3. helyre, és várhatóan meg is szerzik a bronzérmet Arsene Wenger tanítványai. Van Persie-ék kiváló szériát futnak, február eleje óta nyolc bajnokiból hetet megnyertek, csak egyet adtak ikszre, ebben a periódusban pedig 22-6-os gólarányt értek el. Nem is csoda, ha már a 3. pozíciót foglalják el, 30 meccs után 58 ponttal. A legnagyobb rivális Tottenham előtt 3, a Chelsea-vel szemben pedig 5 egység a fórjuk.
A bajnokság első felében nem ment idegenben a gárdának, sok váratlan vereség csúszott be, ám mostanság vendégségben is otthon vannak Rosickyék. 7-2-7-es soruk összességében nem túlságosan jó, ám a zakók döntő része mér 2011-ben csúszott be. Az elmúlt három kirándulásukon nem hibáztak Walcotték, amely mindenképpen biztató a jövőre nézve.
Merstesacker, Squilacci, Wilshere és Koscielny sérült, ők kihagyják a Loftus Road-i túrát.
Ősszel, az Emirates-ben nyertek az ágyúsok, és nem lesz ez másként ma délután sem. Húzzuk be a 2-est, az immár 26 találatot jegyző Van Persie-kel nem bír el az újonc!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Olvasói sztorik