Hírek

Játékvezető-küldés a 22. fordulóra

A múlt héten volt már gond a játékvezetéssel, ráadásul éppen a legmagasabban jegyzett bírónk és segítője hibázott nagyokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kassai Viktor továbbra is

Ennek ellenére most is kapott meccset a leginkább foglalkoztatott magyar játékvezető. Ezúttal a Pápa–Pécsi mérkőzést dirigálja. Ez a BL-döntőt is fújó sípos 13. mérkőzése az OTP Bank Ligában. Vezetett már mindkét csapatnak, de három pontnak még egyik sem örülhetett a találkozót követően (Győr–Pápa 3-2, Haladás–PMFC 0-0).

Szabó Zsolt tizenegyedszer

Szabó Zsolt idén több rázósnak tűnő meccset kapott már, de kifejezetten jól oldotta meg feladatát. Most 11. alkalommal fújhat, övé lesz az Újpest–Debrecen találkozó. A fővárosiakkal még nem találkozott, de a DVSC negyedik idegenbeli meccsét fogja ezúttal vezetni (Zalaegerszegen 2-0-ra, Szombathelyen 1-0-ra nyert a Debrecen, Kaposváron pedig 1-1-et játszott).

Solymosi, Farkas és Veizer tizedszer

Solymosi Péter és Kassai Viktor az a két FIFA-bírónk, akik a 21. és a 22. fordulóban is kaptak-kapnak feladatot. Solymosi Péter tizedszer működik közre idén: a Paks–Kaposvár meccs lesz az övé. Mindkét csapattal találkozott már (Paks–Kecskemét 3-2, Zalaegerszeg–Kaposvár 1-1). Farkas Ádámé lesz a forduló nyitómeccse, a Siófok–Diósgyőr mérkőzés. Ő is egy-egy meccset vezetett az említett csapatoknak: Diósgyőr–Kecskemét 1-2, Siófok–Videoton 0-0. A Kecskemét–Haladás találkozón Veizer Roland fújja majd a sípot. Két kecskeméti győzelmet is látott már (a Kaposvár ellen 4-0, a Honvéd ellen 3-1), valamint két szombathelyi vendégjátékot Budapesten (Újpesten 1-4, Kispesten 2-2).

Takács, Andó-Szabó és Szilasi kilencedik alkalommal

Takács Jánosé lesz a forduló – táblázatot tekintve – legelőkelőbb meccse, a Videoton–Honvéd. Eddig csak a kispestieket látta, őket is csak egyszer, a Vasas elleni idegenbeli 2-1 alkalmából. Andó-Szabó Sándor fújja a Ferencváros–Vasas találkozót. Az angyalföldieknek nem jó ómen, hiszen a debreceni 2-5 és a pécsi 1-5 alkalmával is ő vezetett. A fradisták a Paks elleni, hazai 0-0-n találkoztak vele. Szilasi Szabolcsnak ez már a negyedik találkozója lesz a győriekkel (a Siófok ellen idegenben 1-0-ra, otthon 4-1-re nyertek, Diósgyőrben 2-0-ra kikaptak), míg az zalaegerszegiek Újpesten (2-4) találkoztak vele.

Egy kis statisztika

Az eddigi 21 forduló alatt a legtöbb sárga lapot Iványi Zoltán szórta (5,73/mérkőzés), de nem sokkal van elmaradva mögötte Kassai Viktor (5,58/mérkőzés). Andó-Szabó Sándor egyelőre 3,38 sárga lap/mérkőzés átlaggal hozta le a bajnokságot.

Berger Józsefnél van a legtöbb kiállítás (átlag: 0,75 piros lap/meccs). Becséri Dániel kezében még nem villant a piros kártya, igaz, ő még csak három meccsen fújt.

Takács János a büntetőkirály (1 tizenegyes/meccs), Berke Balázs a második (0,8) ám Vad II Istvánnál, Solymosi Péternél és Radványi Ádámnál még nem volt büntető a bajnokságban.

Olvasói sztorik