Hírek

Német-spanyol, holland-spanyol

Már a legjobb négy közé jutás a tét az EL-ben. A Schalke és az AZ elkaphatja a hispán alakulatokat!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Schalke-Athletic Bilbao 1!

Német sikerrel számolunk az EL-negyeddöntőjében: a germánok előnyt szereznek a baszkokkal szemben!
Immár a négy közé jutás a tét az Európa Ligában, és mi az egyik német-spanyol párharcot választottuk. A pillanatnyi forma és a hazai pálya előnye miatt egyértelműen a gelsenkircheni együttes sikerét várjuk.

A kék-fehérek valóban jó passzban vannak: a bajnokságban őrzik harmadik, BL-t érő helyüket, a Veltins Arénában 11-1-2-es-es soruknak is köszönhetően. A Bundesligában három nyertes meccs van Huntelaarék mögött, és az EL-ben is sikerrel vették az akadályt a Twente ellen.
Általában sok gólos mérkőzéseket vívnak Huub Stevens tanítványai; nem csoda, hiszen elképesztően attraktív a gárda támadószekciója. A holland gólzsák mellett Fuchs, Farfan és Raul is szenzációs dolgokra képes. Egy biztos, nem lesz egyszerű megfékezni a királykékeket.
Különösen nem egy gyenge passzban lévő Bilbaonak… Mert bizony a csíkosak egyre mélyebb válságba kerülnek, már ami a bajnokságot illeti. Llorrentéék a La Ligában visszacsúsztak a 11. helyre, az EL-t érő pozíciótól immár öt egység a hátrányuk. A legutóbbi négy fellépésük közül hármat elbuktak, és a hétvégén a Katedrálisban a kiesőjelölt Gijon-nal sem bírtak (1-1). De Marcosékat úgy tűnik, megviselte a kétfrontos küzdelem…
Ám a nemzetközi porondon Marcelo Bielsa gárdája remekel: simán továbbjutott csoportjából, a Lokomotív Moszkva után pedig a Manchester Unitedet búcsúztatták Martinezék! Kérdés persze adott: vajon melyik arcát mutatják a baszkok ma este? A hazait, vagy a nemzetközit?
Nos, szerintünk a válság még elhúzódik egy kicsit, azaz a Schalke előnyt szerez az odavágón. A félelmetes hazai támadógépezettel nem bírnak majd el a csíkos hátvédek. Tippünk tehát 1-es!

AZ Alkmaar-Valencia 1x!

Csak nem akar kijönni a gödörből a Valencia. Unai Emery alakulata nagyon megtorpant 2012-ben, így vélhetően a holland kirándulást sem zárja sikerrel a fehér-fekete egység.
A négy közé jutásért a hispán gárda Németalföldre hivatalos, ahol kellemetlen percek várhatnak Albáékra. Mert a holland brigád elszánt lesz, az biztos! A piros-fehérek – bár a közelmúltban néhány botlás becsúszott – listavezetőként várják a folytatást, igaz, nagyon szoros az élmezőny, egy-egy váratlan pontvesztéssel akár a 6. helyre is visszacsúszhatnak a tabellán.

Az elmúlt 5 fordulóban veretlen maradt a bajnokságban a piros-fehér alakulat, ugyanakkor azért a NAC és a Heernveen elleni hazai ikszek kicsit elrontják a képet. Az AFAS Stadion-ban még veretlenek Gertjan Verbeek tanítványai (11-3-0), és az EL-ben sem találtak még legyőzőre saját közönségük előtt. A csoportkör után előbb az Anderlecht, majd az Udinese igyekezett útját állni Elméknek, nem sok sikerrel.
És akkor nézzük a Valenciát. Unai Emery alakulata borzalmas formában van, állítjuk ezt annak ellenére, hogy az EL-ben immár a nyolc között járnak a Turia-partiak. De a bajnokságban döcög a szekér: ugyan még a 3. helyen állnak Soldadoék, de már eltűnt a tetemes előnyük, és beérte őket a Malaga!
Az idén 13 bajnokit játszottak le Ramiék, és ebben a periódusban 3-5-5-ös mutatót hoztak össze, számtalan kínos vereséget szenvedve… A Mestallát elhagyva sem remekeltek Jonasék, 6-5-4-es sort produkáltak, amely nem túl veretes mutató. Legutóbb a Getafe otthonában jártak, és kaptak ki simán 3-1-re…
A nemzetközi porondon azért jobban megy Piattiéknak, hiszen a BL-től ugyan búcsúzni kényszerültek (a Chelsea és a Leverkusen mögött), ám az El-ben a Stoke és a PSV sem tudta különösebben megizzasztani a hispánokat.
A Valencia szurkolói is elégedetlenek a csapat teljesítményével, sokan már Unai Emery távozását követelik. A trénernek nyáron lejár a szerződése, lehetséges utódként Pochettinót, az Espanyol vezetőedzőjét emlegetik…
Tehát nincs rend a spanyol csapatnál, és azt gondoljuk, hogy e sok negatív körülmény hatással lesz a ma esti összecsapásra. És ez annyit jelent, hogy a Valencia nem lesz képes előnyt szerezni a tulipánok földjén! Tippünk ennek megfelelően 1x!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik