Hírek

M-betűs sikerek

A Manchester hendivel verheti a Fulhamet, a Maritimo a a Gil Vicente ellenében juthat három ponthoz...

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Maritimo-Gil Vicente 1!

Hazai sikert várunk e luzitán összecsapáson: a Maritimo egy győzelemmel nagy lépést tehet az EL-t érő pozíció megszerzéséhez.
Az 5. Maritimo a 8. Gil Vicentét látja vendégül a 24. fordulóban. A hazai alakulat 23 mérkőzésen 42 pontot szorgoskodott össze, amely mindenképpen elismerésre méltó teljesítményre vall. És akkor ez hatványozottan igaz az Estadio dos Barreiros-ban mutatott produkciójára: 8-1-2-es mérlegük az egyik legjobb a mezőnyben. Csak a Benfica és a Braga nyert nála.
Pedro Martins alakulata az idén 10 bajnokit játszott, és ezek közül csak kettőt veszített el. Jó formát mutatnak tehát Samiék, akik akár még előre is léphetnek egyet a tabellán: a 4. Sporting két ponttal előzi meg a funchali együttest.
Az ellenfél középcsapat, jelenleg a 8. pozícióból várja a folytatást. A gárda 23 ütközetben 26 pontot húzott be. Az újonc azonban még nem nyugodhat meg teljesen, hiszen a kiesőktől csak 8 egység választja el.
Könnyebb helyzetben lenne Paulo Alves alakulata, ha idegenben jobban teljesítenének Claudioék. Eddigi kirándulásaikon 2-4-6-os sort tudtak összehozni, a Pacosnál és az Academicánál tudtak nyerni. Egy négymeccses nyeretlenségi szériára tettek pontot a fiúk múlt hétvégén, amikor is a Sportingot verték el saját közönségük előtt.
Az elmúlt években nem tudott a Gil nyerni Funchalban. Egy-két iksz mellett többségében vesztesen hagyták el a pályát a vendégek. Ezúttal sem lesz másként, a Maritimo otthon tartja a pontokat. Tippünk tehát: 1-es!

Manchester United-Fulham (0-1)1!

Megragadja a lehetőséget a United, és három pontos előnyre tesz szert a városi riválissal szemben. Kettővel verik Rooney-ék a londoni kiscsapatot!
Nagyot változott a világ néhány hét alatt: az év elején még a City vezetett magabiztosan, a vörösök pedig a második helyen “kullogtak”. Aztán Sir Alex Ferguson együttese feltámadt, legalább is ami a Premier League-t illeti: Naniék kilenc meccs óta veretlenek, ebben a periódusban 8 ütközetet megnyertek, és csak egy ikszet játszottak (Chelsea 3-3). A gárda ugyan jelenleg is csak a 2., de épp úgy 70 pontja van, mint a Citynek, de a vörösök egy meccsel kevesebbet játszottak.

Az Old Traffordon 11-1-2-es mérleggel rendelkeznek Ferdinandék, a City és a Balckburn vitte el a szentélyből a pontokat. Valenciáék azonban rendezték soraikat, amelynek mostanában az ellenfelek isszák meg a levét. A múlt héten például a Wolves igyekezett feltartóztatni a vörös sereget, de végül 0-5 lett… Legutóbbi négy hazai mérkőzésén 12 pont és 9-1-es gólarány szerepel a gárda neve mellett. Hernandezék 14 hazai ütközetükben 39 találatot jegyeztek, tehát a 2,5-ös átlag befigyel…
Sérült Vidic, Owen, Fletcher és Anderson. Ők biztosan kihagyják a ma esti csörtét.
A Fulham középcsapat, a 13., 29 találkozón 36 pontot szerzett Martin Jol együttese. Amely idegenben nem teljesít jól: 2-5-7-es sor szerepel a neve mellett (csak a Wigan és a QPR otthonában arattak sikert Dempsey-ék), ehhez 8-18-as találati arány párosul. Ebből aztán tisztán látszik, hogy Johnsonék nem szórják a gólokat idegenben…
Kiesési gondjai nem lesznek a fehér-feketéknek, hiszen előnyük a veszélyes zóna tagjaival szemben több mint 10 pont.
Riiséék formája teljesen szeszélyes, hiszen három nyertes meccs után jött két vereség: különösen fájó lehetett a múlt héten a Craven Cottage-en kapott hármas az újonc Swansea ellenében…
2003 óta nem tudott nyerni a Fulham az Old Traffrdon, azóta még csak pontot sem szereztek a londoniak. És még valami: 2005 óta ebben a felállásban mindig hendis hazai siker született…
Most is legalább kettővel nyernek a vörös ördögök! Húzzuk be a hendis sikert!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik