Hírek

Spanyolos vasárnap

A Betis a Racingot fogadja, és szerintünk a pontok Sevillában maradnak. A Villareal - Lotina mesterrel a kispadon - győzhet a Rayonál...

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Betis-Racing Santander 1!

A zöldek csatájából a sevillai alakulat jön ki győztesen. A Racing pedig készülhet a Segunda Divisionra…
Kiesési rangadót rendeznek a La Ligában, hiszen a 15. fogadja a 18.-at. A hazai együttes azért valamelyest kényelmesebb helyzetből várhatja a folytatást, ugyanis előnye az aktuális riválisával szemben 7 egység az előnye. Most a gárda neve mellett 31 egység áll, ebből otthon, a Benito Villamarin-ban 19-et gyűjtött (5-4-5). Pepe Mel alakulata nincs jó passzban, 5 meccs óta nyeretlen. És egy kicsit pechesek is Castroék… Mert vegyük a Real elleni meccsüket, ahol a bíró nyúlt bele a végeredménybe, majd a héten az Espanyol a ráadásban mentette ikszre az eredményt.
Ugyanakkor nem kesereghetnek a zöld-fehérek, hiszen a veszélyes zónához közel állnak. És kit tudnának legyőzni, ha nem az egyik legnagyobb riválisukat? Ha ma sikerülne behúzni a három pontot, majd áprilisban a Real Sociedad és a Villareal ellen is diadalmaskodni tudnának, akkor biztsan jövőre is a legjobbak között szerepelhetnek. Ustariztra és Sergióra nem számíthat a vezetőedző, mindkét futballista sérüléssel bajlódik.
És akkor nézzük a Racingot, amely ha nem kapja össze magát, búcsúzik az élvonaltól. A zöld-feketék gyengén teljesítenek az idén, 28 fellépésükön mindössze 24 pontig jutottak. Nem is csoda, hogy jelenleg kieső helyen tanyáznak. Ám egy jó hajrával akár még benn is maradhatnának Munitisék. Ám jelenleg nem utal arra semmi jel, hogy a santanderi legények összekapnák magukat…
Idegenben 1-5-7-es sort tudnak felmutatni, csak Pamplonában tudtak nyerni. De annak is már jó ideje. Összességében immáron 10 forduló óta képtelenek voltak Diopék sikert aratni, így a liga legrosszabb formában lévő csapata jelenleg.
És akkor a legutóbbi meccsen nemcsak, hogy kikaptak Torrejonék, hanem elveszítették Diopot (piros), Alvaro Gonzalez pedig begyűjtötte 5. sárgáját, így ő is eltiltott lesz. De ugyancsak hiányzik majd Tono, Cisma és Acosta is, ők sérültek.
Az egymás elleni mérlegük alapján is a hazaiak tűnnek esélyesebbnek, a Racing 14 éve nem nyert a Betis vendégeként. És szerintünk ezúttal sem sikerül nyerniük Colsáéknak, a pontok Sevillában maradnak!

Rayo Vallecano-Villareal 2(x)!

A Real elleni pontrablás után megtáltosodik a Villareal, és szerintünk Lotina mester megszerzi első győzelmét a sárgák kispadján!
Aligha gondoltuk volna a bajnokság előtt, hogy ezen a mérkőzésen nem az újoncnak, hanem a vendégeknek kell kaparniuk a három pontért a bennmaradásért folytatott küzdelem miatt. Pedig így van. A darazsak ugyanis biztosan bennmaradnak az élvonalban, nagyszerűen szerepelnek, 28 ütközetben 37 pontig jutottak, így jelenleg a 10. helyen állnak. Sőt, akár még előre is tekintgethetnek, hiszen az EL-t érő helytől csaj három egység választja el…
Otthon, a Estadio Teresa Rivero-ban eddig nagyon szeszélyesen teljesített: 6-1-7 a mutatója. Biztató formát mutat a gárda, legalább is ami a hazai produkcióját illeti: az elmúlt négy meccséből hármat megnyert, csak a Real nyert nála kínkeservesen. A héten Malagában jártak, de nem szerencsével. A déliek 4-2-re verték Jose Ramon Sandoval Huerta együttesét. A keretben Michel sérült egyedül, ő kénytelen kihagyni a találkozót.
A Villarealnál a klubvezetés a múlt héten az edzőváltás mellett döntött: Molina mester ment, és érkezett Lotina, aki remek stratéga! Ezt már az első mérkőzésén is bizonyította, ugyanis Sennáék ikszeltek a bajnokesélyessel.

Bizony, minden pontra égetően szükségük van De Guzmanéknak, ugyanis a 17. helyen állnak, 28 ütközetben 28 egységet gyűjtve. A Racing és a Gijon 24-gyel toporog mögötte, tehát turbózniuk kell Ruben Marcoséknak.
Idegenben viszont eddig csapnivalóan teljesítenek a sárgák: 1-3-10-es mutató, hozzá 6-26-os gólarány (csak Sevillában nyertek). A bennmaradáshoz nagyon kellenek a pontok, idegenből is!
Molina mester tehát nem tett csodát, Lotina viszont jól mutatkozott be. És e sorozat folytatódhat, hiszen a sárga tengeralattjáró extrán motivált lesz a Vallecano otthonában. Rossi, Valero és Catala sérült, velük számolhat az új szakvezető.
Ősszel a Villareal nyert fordított felállásban. Saját pályáján a Rayo 1997-ben nyert legutóbb, azóta a Villareal kétszer is győzni tudott egy iksz mellett.
Azt gondoljuk, hogy Lotina felrázta csapatát, és a vendégek három, de legrosszabb esetben is egy ponttal térhet haza. Tippünk ennek megfelelően 2(x)!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Olvasói sztorik