Hírek

Kék sikerek?

Ma a Schalke és a Zalaegerszeg sikerében bízunk. Tehát egy hazai és egy vendég győzelemmel kalkulálunk!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Schalke-Leverkusen 1! +2,5

Rangadót rendeznek a Bundesligában ma kora este. Szerintünk a pontok a VELTINS-Arenában maradnak!
A 27. fordulót rendezik a német élvonalban: a 4. helyezett fogadja az 5.-et. Mindkét együttes a nemzetközi kupaszereplésre hajt, és mindkettőnek jók az esélyei. Igaz, a kékek a Bl-re, míg a gyógyszergyáriak az El-re gyúrnak. De lássuk a részleteket!
A Schalke tehát jelenleg a 4. 50 ponttal, amelyből 31-et saját közönsége előtt gyűjtött be (10-1-2, csak a Bayern és a Lautern nyert nála, a Mainz pedig pontot csent). Huntelaarék gólaránya a VELTINS-Arenában 37-12, tehát a gelsenkircheniek nem nagyon kímélik ellenfeleiket.
Huub Stevens együttese úgy tűnik, kijött a hullámvölgyből, ugyanis a bajnokságban két nyert meccs van a háta mögött, és az EL-ben is továbblépett az enschedei vereséget követően a Twentével szemben (4-1). Raulék tehát visszatértek a helyes útra, amelynek a végén akár a dobogóra is odaérhet a gárda. A Dortmund ugyan elhúzott az üldözőktől (59), de a bajorok (54) és a Gladbach (51) még lőtávolon belül van.
De térjünk vissza a gólokra, Farfanék immár 58 találatnál járnak (ebből 20-at Huntelaar vállalt), csak a Bayern volt termékenyebb náluk. 26 meccse közül 20-szor esett legalább három gól…
A Leverkusen csak egy hellyel marad el a Schalke mögött, ám pontszámban már 10 a különbség. A gyógyszergyáriak így letehetnek a BL-ről, ám az EL-re jók lehetnek. Viszont, ha a formájukat nézzük, akkor még a második európai kupasorozatról is lemaradhatnak…
Mert Kiesslingék a Bayern ellen aratott bravúros sikert követően csúnyán beleszaladtak a késbe a Camp Nouban, majd kikaptak Wolfsburgban és otthon a Gladbachtól is. Robin Duttnak tehát fel kell mielőbb ráznia a társaságot, ha nem akar lemaradni az EL-ről…
Idegenben 5-4-4 a piros-feketék mérlege, amely átlagosnak tekinthető. Egy biztos, igazi skalpot még nem gyűjtöttek be Derdyokék.
Vessünk egy pillantást a hiányzók listájára. a bwin statisztikája szerint a hazaiaknál Metzelder és Höwedes, a vendégeknél pedig Adler, Ballack, Bender, Sam és Corluka nem lesz hadrafogható sérülés miatt a meghatározó játékosokmk közül.
A közös múlt egyértelműen a Leverkusen mellet szól, hiszen a kékek legutóbb 2006-ban, előtte pedig 2007-ben tudták legyőzni a Bayert…
Azonban most nem foglalkozunk a múlttal, a jelenre fókuszálunk. Ennek alapján pedig egyértelműen a Schalke az esélyesebb, és a pályán bizonyítanak is majd a királykékek! Tippünk 1-es és egy másik szelvényen a +2,5 is adható!

Vasas-ZTE 2(x)!

Meglepetést szimatolunk a honi bajnokság kiesési rangadóján: az eddig idegenben nulla pontos zalaiak megszerzik első pontjukat, pontjaikat!
Klasszikus kiesési rangadót rendeznek a Fáy utcában, ugyanis az utolsó előtti Vasas a sereghajtó ZTE-t látja vendégül. A 21. fordulóban rendezendő összecsapás elképesztő téttel bír mindkét együttes számára, hiszen ha a pontok a fővárosban maradnak, úgy a zalaiak minden bizonnyal búcsút inthetnek az NB/I-nek. Ha iksz lesz, akkor mindkét félnek meleg a pite, ha meg nyernek a kék-fehérek, akkor jó eséllyel magukkal rántják a mélybe az angyalföldieket is.
És mi most ezt az opciót javasoljuk. Tudjuk persze, hogy a ZTE idegenbeli mérlegére nem hivatkozhatunk (10 túra, 10 zakó 🙂 ), de ugye minden rossz sorozat megszakad egyszer. Aztán látva Balázsék teljesítményét, még mindig több fantázia volt a Prukner-legénység játékában, mint a Vasas által mutatottban.

A Fáy utcában áll a bál, a befektetők helyett verekedésről lehet olvasni, a játékosok demotiváltak. Ugyanakkor a zalaiaknál még érződik a tűz, más kérdés, hogy ez eddig nem hozott győzelmet!
Ám most megtörhet az átok, a 21. játéknapon Panikvarék megszerezhetik első sikerüket! Ez valóban egy megérzés, ám szerintünk a 3,9-es szorzó mindenképpen megér egy kis aprót. Tippünk tehát 2-es, amelyet egy iksz-szel megtámogathatunk…

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Olvasói sztorik