Hírek

Pécsen javított a Videoton

A címvédő Videoton 3-1-re győzni tudott Pécsen az OTP Bank Liga 21. fordulójában.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Pécsi MFC-Matias – Videoton FC 1-3 (0-2)
Pécs, 3800 néző. Játékvezető: Bognár
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Causics, Goia, Markovics – Nagy O. (Okoronkwo, a szünetben), Regedei (Paracki, 65.), Lantos, Demjén (Fröhlich, 76.) – Horváth Zs., Andorka. Edző: Mészáros Ferenc
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Caneira, Vinicius, Caneira – Kovács I. (Tóth I B. 63.), Mitrovics, Sándor Gy. (Perics, 81.) – Gyurcsó (Oliveira, 69.), N. Nikolics, Brandao. Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Andorka (55.), illetve N. Nikolics (12., tizenegyesből 68.), Gyurcsó (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy az MTK elleni, szerdai Magyar Kupa-meccsen, úgy ezúttal is a Debrecen ellen nagyot hibázó kapus, Mladen Bozsovics nevével kezdődött a Videoton összeállítása.

Az első helyzetét kihasználta a sokat és pontosan passzoló Videoton, amelynek védelme jól zárt, ezért a pécsiek a szünetig nem jutottak igazi gólszerzési lehetőséghez. A 12. percben Brachi ívelt középre egy szabadrúgást, a labda Nemanja Nikolics elé került, aki az ötös sarkáról a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A hazaiak bánatára ráadásul még az öltözőbe vonulás előtt növelte előnyét a vendégcsapat: a negyvenedik percben Nikolics lépett ki a védők között, szép mozdulattal visszatette a labdát Gyurcsó Ádámnak, aki 16 méterről ballal a jobb alsóba passzolt (0-2).

A fordulást követően visszajöttek a baranyai remények: az 55. percben Markovics iramodott meg a balszélen, középre adása üresen találta Andorka Pétert, aki hat méterről a kapuba passzolta a labdát (1-2). Igen ám, de a 68. percben Brachit felvágta Markovics a tizenhatoson belül, ezért tizenegyest kapott a Videoton, amit Nikolics a kapu jobb oldalába lőtt, Dibusz Dénes balra vetődött (1-3).

Olvasói sztorik