Hírek

A Siófok elvette a Kaposvár hazai veretlenségét

A Siófok 3-2-re megnyerte a Somogy megyei rangadót Kaposváron, az OTP Bank Liga 21. fordulójában.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – FGSZ Siófok 2-3 (0-3)
Kaposvár, 3000 néző. Játékvezető: Iványi
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Zsók, Graszl, Gujics (Haruna, 34.) – Horváth T. (Hegedűs, 77.), Addo (Ndiaye, 54.) – Bőle, Szafarics, Mustapha – Grumics. Edző: Sisa Tibor
Siófok: Heinrich – Mogyorósi, Nyári T., Fehér Zs., Fejes (Kiss Zs., a szünetben) – Haraszti, Egerszegi, Kecskés, Melczer (Sowunmi, 75.), Pál Sz. (Heffler N., 18.) – Simon A. Edző: Horváth Károly, ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Ndiaye (57.), Haruna (73.), illetve Nyári T. (17.), Haraszti (20.), Simon A. (36.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A negyedik percben Szafarics tette jobbról középre a labdát, az újonc Heinrich Márk kapus meglepődött, de szerencséje volt: elpattant a gólvonal elől a játékszer. A találkozó elején minden egyes ütközést nagy felhördülés követett, a játékvezető szerette volna gyorsan megfékezni az indulatokat, így már az ötödik percben felmutatta a sárga lapot Horváth Tamásnak. A 15. percben Mustapha lőtt középről, 18 méterről, és alig tévesztette el a jobb sarkot – tudósít a Rákóczi honlapja.

Jó volt az iram, a Rákóczi tűnt veszélyesebbnek, de néhány eladott labda borzolta a kedélyeket. A 17. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Siófok. Gyors baloldali támadás végén Melczer Vilmos tette középre a labdát, Nyári Tibor pedig az elmélázó kapus mellett három méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). A huszadik percben újabb védelmi hiba után növelte előnyét a vendéggárda. Fejes András jó passzát követően Haraszti Zsolt lőtt öt méterről a kaposvári kapuba (0-2).

A 25. percben Fehér Zsolt életveszélyesen fejelte haza a labdát, de a kapus résen volt, így nem született öngól… Három perccel később Simon Attila maradt teljesen üresen a tizenhatoson belül, két csel után lőtt, a labda kis híján a bal alsó sarokban kötött ki. A 36. percben újabb gólt szerzett a Siófok: egy pontos kontra után Melczer továbbított Simon Attila elé, aki nyolc méterről már nem hibázott (0-3). Időközben az indiszponált Gujics elhagyta a pályát, Haruna állt a helyére, és a félidő végére ugyan valamelyest feltámadt a Rákóczi, szépíteni azonban nem sikerült.

A 48. percben Haruna ugrott ki, majd esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Az 55. percben Kecskés Tamás csavarta el a labdát a kaposvári kapu előtt. Egy perccel később Szafarics harminc méterről, szabadrúgásból csúnyán kapu fölé lőtt. Az 57. percben góllá érett a Rákóczi fölénye. Haruna és Mustapha küzdötte be magát a tizenhatoson belülre, majd a csereként beállt Ndiaye elé pattant a labda, aki tíz méterről a kapu jobb sarkába lőtt (1-3).

Úgy tűnt, visszajött a meccsbe a hazai csapat, és a közönség is elkezdte biztatni a társaságot. A 67. percben Bőle Lukács szabadrúgása után Graszl Károly fejelt öt méterről, Heinrich Márk hihetetlen bravúrral, lábbal mentette meg kapuját a góltól. A 73. percben Szafarics szabadrúgása után Ndiaye fejelt hat méterről a kapu mellé. Egy perccel később újabb gólt szerzett a Rákóczi: Szafarics adott szép labdát Harunának, aki áthámozta magát két védőn, majd 15 méterről a kapu közepébe továbbított (2-3).

A 85. percben Haraszti lőtt szabadrúgást 17 méterről, Hajdúch védett. Öt percre rá Haruna lőtt 17 méterről, középről, de Heinrich hárított. A megyeszékhelyiek a találkozó utolsó részében mindent megtettek azért, hogy újabb gólt szerezzenek, sokszor négyen rohamozták a siófokiak kapuját. Az eredmény azonban már nem változott, így a Rákóczi elvesztette hazai veretlenségét, a fontos bajnoki pontokat pedig a Siófok vihette haza.

Olvasói sztorik