Hírek

Folytassa Monaco!

A gall második vonal mellett a holland II-. ligába is ellátogatunk. A Monaco mellett ma a Helmond a másik kiszemeltünk...

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Monaco-Chateauroux 1(x)!

Tovább folytatódik a hercegek veretlenségi sorozata! Bízunk Komanékban, hiszen ha botladoznának, akkor veszélybe kerülne másodosztályú tagságuk. Azért csak nem esik ki a nagy múltú együttes…
Hosszú hónapok óta végre nincs kieső helyen Simone mester együttese. A piros-fehérek a múlt heti idegenbeli pontszerzésüknek köszönhetően a vonal fölé kerültek. megnyugodni azonban nincs okuk, hiszen a legfőbb üldözőjénél, a Le Mans-nál egy meccsel többet játszottak Komanék. Jelenleg tehát a 17. helyen állomásoznak, 28 mérkőzésen 31 pontot begyűjtve. A II. Lajos Stadionban 3-7-4-es mutatót hozott össze az együttes, ám mindenképpen biztató lehet számukra, hogy a legutóbbi két mérkőzésükön teljes sikert arattak (Laval, Guingamp).
És ha már Toure-ék formájánál tartunk: azzal sincs semmi probléma. Február vége óta öt meccset játszottak, veretlenek maradtak, és szereztek 11 pontot! Ha korábban is így ment volna a gárdának, nem a kiesés elől menekülne…
Nem lesz könnyű dolga azonban a hercegeknek, hiszen az ellenfél is hasonlóan jó passzban van, ráadásul egy jó finissel még a feljutó helyre is odaérhet. A Chateauroux-ról van szó, amely jelenleg a 7., 28 ütközetben 41 egységet szerezve. És idegenben sem gyenge a brigád: 5-2-7-es mérlege erről tanúskodik.
És akkor lássuk akkor Didier Tholot alakulatának formáját! Nos, a brigád négy forduló óta nem kapott ki, és Fournierék ebben az etepban szereztek 10 pontot, 4-1-es takarékos gólaránnyal (három 1-0 és egy 1-1…)
41 pontos tehát a vendég, a 3. Clermont Foot neve mellett pedig 45 áll. A feljutásról sem kell még lemondania a csapatnak, ám ahhoz állandósítani kellene a jó formát.
Ősszel fordított felállásban hazai győzelem született. 2004-ben egy kupameccsen már nyert Monaco-ban a Chateauroux… Ám ezúttal nem járnak sikerrel a látogatók! Jó meccset láthat majd a publikum, hiszen két, felettébb motivált együttes csap majd össze. Végül azonban a pont(ok) otthon maradnak! Tippünk tehát: 1(x)!

Helmond-Go Ahead Eagles 1! +2,5!

Két középcsapat meccsel egymással Helmondban: szerintünk a jobb formában lévő hazaiak otthon tartják a pontokat.
A hazai együttes az előkelő, és egyben rájátszást érő 5. helyről várja a folytatást. 27 meccsen 46 pontot húztak be Hans De Koning tanítványai. Otthon, a Lavans Stadion-ban kimondottan erődnek számítanak Quekelék: hazai mérlegük 8-2-3! És, hogy még egy kicsit fényezzük a házigazdát, megosztjuk róla azt az infót is, miszerint a legjobb formában lévő alakulat a ligában! 10 ütközetben 24 pont, 7-3-0-ás sor! Legutóbb a Spatának rajzoltak a fiúk egy hármast Rotterdamban!
A vendég nem büszkélkedhet ilyen remek sorral. A Go Ahead a 11., 27 csatában 36 egységig jutva. A 9., még éppen rájátszást érő helytől 4 pont a lemaradásuk, tehát egy jó hajrával még odaférkőzhetnek Joop Gall tanítványai. Ám egyelőre nem tűnik realitásnak a play-off…
3-4-6-os idegenbeli mutatót tudnak felmutatni Kromkampék, mellettük szól viszont, hogy két utolsó túrájukon úgy szeretek hat pontot, hogy még csak gólt sem kaptak! Otthon viszont ebben az időszakban esnek kelnek, két hete az FC Eindhoven, múlt pénteken pedig a Willem II nyert nála.
Most elméletileg győznie kellene tehát az Eagles-nek, ám nem gondoljuk, hogy a Helmond remek szériáját épp a jelenlegi látogató törné meg. Ám egy rossz sorozat megszakad szerintünk: a Helmond évek óta nem bír a Go Ahead Eagles-szel! Ám most fordul a kocka, a pontok pedig otthon maradnak! Tippünk tehát 1-es, nos és, mivel holland II-es meccsről lévé szó, a +2,5-ös opció is erősen javasolt!

Gyorsan megszeretnéd tudni, hogy mit tartunk a tutinak? Klikk és like!

Olvasói sztorik